16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σταμάτη Φιλιππή, γραμματέα της ΤΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου Αγλαϊα Κυρίτση και στο δήμο Ανατολικής Σάμου, Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας.

Η διαμαρτυρία αφορούσε στο σοβαρό πρόβλημα των συχνών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος που γίνονται τόσο σε περιόδους κακοκαιρίας όσο και σε ανύποπτο χρόνο, λόγω της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου,οι οποίες προκαλούν προβλήματα και σοβαρές ζημιές στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ απαίτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει αμέσως στην 100% αποζημίωσή των ζημιών, να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του δικτύου, προσλήψεις μόνιμου τεχνικού και διοικητικού προσωπικού που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Κόμματος έθεσαν το κυρίαρχο πρόβλημα της ακρίβειας του ρεύματος που έχει φέρει σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες και επανέλαβαν τις θέσεις του ΚΚΕ για:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στο ρεύμα και τα καύσιμα.
  • Μείωση κατά 50% και πλαφόν στη τιμή της κιλοβατώρας.
  • Καμιά διακοπή σε σπίτι λαϊκής οικογένειας, λόγω αδυναμίας πληρωμής .

Τέλος, παραδόθηκε Υπόμνημα – Διαμαρτυρία στη τοπική διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ, για να σταλεί στην αρμόδια κεντρική διεύθυνση.

Το πρόβλημα των συχνών  διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλεται κυρίως σε βλάβες του δικτύου διανομής , είναι αρκετά συχνό σε όλο το νησί της Σάμου. Γίνεται όμως ιδιαίτερα έντονο με την παραμικρή «ψιχάλα» και  εκτός της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι καταναλωτές, προκαλεί επιπλέον σοβαρές βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές λαϊκών νοικοκυριών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής.

Απαιτείται άμεσα α)Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής, (μετασχηματιστών κλπ), ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο αιφνιδιαστικών καθημερινών σχεδόν διακοπών ( με ή χωρίς κακοκαιρία).

β)Να γίνουν προσλήψεις τεχνικού και διοικητικού προσωπικού με σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Επίσης ζητάμε:

1) Το άνοιγμα πλατφόρμας από τον ΔΕΔΔΗΕ , για δηλώσεις ζημιών σε οικιακές και επαγγελματικές συσκευές από τους καταναλωτές και άμεση αποζημίωσή τους στο 100% της αξίας τους.

2)Να  διερευνηθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια  της πυρκαγιάς και καταστροφής καταστήματος τροφίμων στο Μαραθόκαμπο και αν οφείλεται στις συνεχείς αυξομειώσεις  της τάσης και των διακοπών ρεύματος,  να καταβληθεί 100% αποζημίωση.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ και των θυγατρικών εταιρειών της να εκτινάσσονται στα ύψη, τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα, να κόβεται σε ανθρώπους και οικογένειες που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν – και την ίδια στιγμή η Επιχείρηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να παραπέμπει στην «ατομική ευθύνη» του καταναλωτή για την προστασία του από τις συχνές απροειδοποίητες διακοπές

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κλπ, είναι τεράστιες , γιατί είναι συνειδητή επιλογή τους η ενίσχυση με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των παραγωγών και παρόχων  ηλεκτρικού ρεύματος και η καταδίκη σε ενεργειακή φτώχια των εργαζομένων, όλου του λαού.

ΤΟ ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογίες στη Βουλή για την μείωση των τιμών στο ρεύμα και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης οι οποίες απορρίφθηκαν χωρίς συζήτηση, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κατάργηση του ΦΠΑ στο ρεύμα και τα καύσιμα.

Μείωση κατά 50% και πλαφόν στη τιμή της κιλοβατώρας.

Καμιά διακοπή σε σπίτι λαϊκής οικογένειας, λόγω αδυναμίας πληρωμής

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin