18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η απόφαση για την Αστική συγκοινωνία

Μετά από πολλές αναβολές λόγω του ότι η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου έπρεπε να προσαρμοστεί στη πρόσφατη αλλαγή του νόμου που διέπει τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας, έρχεται προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Διονυσίου.

Τη βούλησή του για διμερή συνεργασία με το ΚΤΕΛ Σάμου είχε εκφράσει με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπήρξε όμως έντονο ενδιαφέρον και από ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος κατέθεσε καλύτερη προσφορά με περισσότερα ημερήσια δρομολόγια και χωρίς κόμιστρο μεταφοράς ανά επιβάτη και ανά διαδρομή.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση η δαπάνη που προκύπτει για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου όπως υπολογίστηκε, ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Ειδικότερα, θα αναχωρεί λεωφορείο έξι φορές την ημέρα από την περιοχή Τρεις Εκκλησιές, προς τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, στη συνέχεια μέσα από τον δρόμο της Νεαπόλεως έως το πρώην περίπτερο Ζαχαρακη, παραλιακά επί της λεωφόρο Θεμ. Σοφούλη, με κατεύθυνση την ανηφόρα του Νοσοκομείου και τερματισμό στον κόμβο της Περιμετρικής οδού στο Καλάμι και επιστροφή, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι.

Επίσης το κόμιστρο μεταφοράς ανά επιβάτη και ανά διαδρομή, θα ανέρχεται στα 0,50 του ευρώ, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες τα δρομολόγια θα είναι δωρεάν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, θα συζητηθούν επίσης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εισήγηση για την τροποποίηση της με αριθμ. 83/31-5-2021 απόφασης Δ.Σ με θέμα σύσταση επιτροπής ελέγχου χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων».

Εισηγητής:  Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος   

Παραχώρηση χρήσης της μεγάλης αίθουσας στο παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα Πυθαγορείου στο σύλλογο «Σάμου Περίπλους Πυθαγορείου».

Εισηγητής: Καρράς Ευάγγελος αντιδήμαρχος.

 

 

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin