13.9 C
Σάμος
08/12/2023
Αστυνομικά - Λιμενικά

Την ενεργοποίηση του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. 

Την “ενεργοποίηση” του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο με το υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου μέσω επιστολής της προς ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της έλλειψης προσωπικού και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου.

Η επιστολή :

κ. Αρχηγέ

Με μεγάλη μας έκπληξη, λάβαμε γνώση της υπ’αριθμ. 8487/18/980457 από 16/05/2018 διαταγής της Δ.Α.Σάμου, αναφορικά με την ενίσχυση του Τ.Δ.Μ. Σάμου
από το ήδη υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου και των υπηρεσιών αυτής, με την οργανική δύναμη του εν λόγω τμήματος να είναι στα 48 άτομα, η οποία ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και αυτή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου.

   Αναρωτιόμαστε πως μπορεί να καταστεί εφικτή η ενίσχυση του Τ.Δ.Μ.Σάμου, εκ των ενόντων, όπως πολλές φορές έχει διαταχθεί η Διεύθυνση μας, όταν:
* Το προσωπικό της Δ.Α.Σάμου που ανήκει οργανικά σ αυτήν, είναι σε ποσοστό 30% λιγότερο από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις
* Όλα τα τμήματα της έδρας, καθώς και τα περιφερειακά, υπολειτουργούν λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών (μεταναστευτικό-τουριστική περίοδος)
* Το υπάρχον προσωπικό διατάσετε επί μονίμου βάσεως, να εκτελεί πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα, όπως για παράδειγμα οι αξιωματικοί υπηρεσίας των τμημάτων καλούνται να εκτελέσουν ταυτόχρονα και χρέη επόπτη περιπολιών ή να διατίθενται σε ολιγόωρη πεζή περιπολία και μάλιστα μόνοι τους, οι δε σκοποί καταστημάτων να διατίθενται ταυτόχρονα σε μεικτές εποχούμενες περιπολίες, κλπ.
* Στην Σάμο λειτουργούν τέσσερις (4) πύλες εισόδου, με την ενίσχυση αυτών να γίνεται με το σταγονόμετρο και ως εκ τούτου, να καλύπτονται τελικώς οι εν λόγω υπηρεσιακές ανάγκες πάλι εκ των ενόντων
* Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά κόρον και η αστυνόμευση του νησιού υφίσταται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας
        κ. Αρχηγέ
 Όταν η επίλυση ενός προβλήματος, επιφέρει σωρεία άλλων και μάλιστα πιο μείζονος σημασίας, τότε σαφώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου στις τακτικές αλλά και στις έκτακτες μεταθέσεις, θα λειτουργήσει υπέρ της ενίσχυσης του Τ.Δ.Μ. Σάμου αλλά και όλων των υπηρεσιών του Νομού μας. Ενόψει όμως της τουριστικής περιόδου, ζητούμε την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών μας, καθώς το ήδη υπάρχον προσωπικό αφενός μεν δεν επαρκεί, αφετέρου δε έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έχοντας υπερβάλει εαυτούς και με τις αντοχές του να εξαντλούνται.
Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, η ανοχή και το φιλότιμο που διαρκώς επιδεικνύει το προσωπικό, να αποτελεί μονίμως για την Διοίκηση «εξουσιοδότηση», για όλο και περαιτέρω καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.-

Related posts

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βαθύ λόγω εκτέλεσης εργασιών απόφραξης αγωγού αποχέτευσης

admin

Απάντηση του Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου

admin

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο

admin

ΕΠΟΠ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Ποιοι προσλαμβάνονται

admin

ΕΛΑΣ: Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού του Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Αλλοδαπός επιτέθηκε και χτύπησε στο πρόσωπο οδηγό λεωφορείου

admin

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο

admin

Σύλληψη στο Καρλόβασι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

admin

Κλοπή και φθορές σε καταστήματα στο Βαθύ

admin