Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Την ενεργοποίηση του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. 

Published

on

Την “ενεργοποίηση” του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο με το υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου μέσω επιστολής της προς ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της έλλειψης προσωπικού και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου.

Η επιστολή :

κ. Αρχηγέ

Με μεγάλη μας έκπληξη, λάβαμε γνώση της υπ’αριθμ. 8487/18/980457 από 16/05/2018 διαταγής της Δ.Α.Σάμου, αναφορικά με την ενίσχυση του Τ.Δ.Μ. Σάμου
από το ήδη υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου και των υπηρεσιών αυτής, με την οργανική δύναμη του εν λόγω τμήματος να είναι στα 48 άτομα, η οποία ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και αυτή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου.

   Αναρωτιόμαστε πως μπορεί να καταστεί εφικτή η ενίσχυση του Τ.Δ.Μ.Σάμου, εκ των ενόντων, όπως πολλές φορές έχει διαταχθεί η Διεύθυνση μας, όταν:
* Το προσωπικό της Δ.Α.Σάμου που ανήκει οργανικά σ αυτήν, είναι σε ποσοστό 30% λιγότερο από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις
* Όλα τα τμήματα της έδρας, καθώς και τα περιφερειακά, υπολειτουργούν λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών (μεταναστευτικό-τουριστική περίοδος)
* Το υπάρχον προσωπικό διατάσετε επί μονίμου βάσεως, να εκτελεί πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα, όπως για παράδειγμα οι αξιωματικοί υπηρεσίας των τμημάτων καλούνται να εκτελέσουν ταυτόχρονα και χρέη επόπτη περιπολιών ή να διατίθενται σε ολιγόωρη πεζή περιπολία και μάλιστα μόνοι τους, οι δε σκοποί καταστημάτων να διατίθενται ταυτόχρονα σε μεικτές εποχούμενες περιπολίες, κλπ.
* Στην Σάμο λειτουργούν τέσσερις (4) πύλες εισόδου, με την ενίσχυση αυτών να γίνεται με το σταγονόμετρο και ως εκ τούτου, να καλύπτονται τελικώς οι εν λόγω υπηρεσιακές ανάγκες πάλι εκ των ενόντων
* Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά κόρον και η αστυνόμευση του νησιού υφίσταται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας
        κ. Αρχηγέ
 Όταν η επίλυση ενός προβλήματος, επιφέρει σωρεία άλλων και μάλιστα πιο μείζονος σημασίας, τότε σαφώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου στις τακτικές αλλά και στις έκτακτες μεταθέσεις, θα λειτουργήσει υπέρ της ενίσχυσης του Τ.Δ.Μ. Σάμου αλλά και όλων των υπηρεσιών του Νομού μας. Ενόψει όμως της τουριστικής περιόδου, ζητούμε την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών μας, καθώς το ήδη υπάρχον προσωπικό αφενός μεν δεν επαρκεί, αφετέρου δε έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έχοντας υπερβάλει εαυτούς και με τις αντοχές του να εξαντλούνται.
Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, η ανοχή και το φιλότιμο που διαρκώς επιδεικνύει το προσωπικό, να αποτελεί μονίμως για την Διοίκηση «εξουσιοδότηση», για όλο και περαιτέρω καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.-

Share this post:

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη στο Καρλόβασι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα

Published

on

By

Συνελήφθη την Παρασκευή στο Καρλόβασι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φιαλίδιο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), θρυμματοποιητής κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι και καραμπίνα, δύο μαχαίρια, και συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλα όπλα.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, για την κατοχή των παραπάνω όπλων, δεν πληρούνταν προβλεπόμενες από νομοθεσία προϋποθέσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αυξημένη χρηματοδότηση και 6 νέες άγονες γραμμές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών

Published

on

By

Την προκήρυξη 6 νέων γραμμών, που θα χρηματοδοτηθούν ως άγονες, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η πολύ ενισχυμένη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια (από 90,7 εκ. ευρώ το 2019, 130 το 2020 και 138 το 2021), επέτρεψε την αύξηση των άγονων γραμμών κατά 26 (18 το 2020 και 6 το 2021).

Η αύξηση της χρηματοδότησης και η προσθήκη μεγάλου αριθμού άγονων γραμμών, σε συνδυασμό με τη θέσπιση ποιοτικότερων κριτηρίων και ρήτρας «πλοίου αντικατάστασης, έχει διασφαλίσει την ποιοτική βελτίωση του προσφερόμενου μεταφορικού έργου, αλλά και τη σύνδεση πολλών νησιών μεταξύ τους, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση, τη διακίνηση αγαθών καθώς και την επικοινωνία χιλιάδων νησιωτών.

«Με τα πρόσθετα αυτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, «ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και παρέχουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση του τουρισμού και του εμπορίου. Με σωστό σχεδιασμό και εξασφάλιση αυξημένων πόρων, αλλάζουμε το τοπίο στην επικοινωνία των νησιών μας, δημιουργώντας αυξημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες».

Οι 6 νέες γραμμές είναι:

  1. Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από 19/04/2021 έως 03/10/2021.
  2. Σύμη-Ρόδος, καθημερινό δρομολόγιο από 03/05/2021 έως 03/10/2021 (το πλοίο θα παραμένει το βράδυ στη Σύμη).
  3. (Σκάλα Καμείρου)- Χάλκη- Τήλος (Μισθούμενο Τμήμα το Χάλκη-Τήλος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  4. Κως-Αστυπάλαια, 2 φορές την εβδομάδα από τις 17/05/2021 έως τις 03/10/2021.
  5. Πάτμος-Φούρνοι-Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  6. Σαμοθράκη-Λήμνος, 3 φορές την εβδομάδα από 26/4/2021 έως 06/06/2021 και από 06/09/2021 έως 31/10/2021.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε ακόμα την επαναπροκήρυξη των γραμμών Πάτρα – Ιθάκη με καθημερινά δρομολόγια έως 31/10/21 και Φούρνοι – Θύμαινα με 10 δρομολόγια την εβδομάδα έως 31/10/21.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή