22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Τη διεύθυνση της Μ.Ε.Θ του ΠΑΓΝΗ αναλαμβάνει η Σαμιώτισσα Ευμορφία Κονδύλη

Τη διεύθυνση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά την συνταξιοδότηση του μέντορά της καθηγητή κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου αναλαμβάνει η πνευμονολόγος – εντατικολόγος καθηγήτρια Εντατικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κα Ευμορφία Κονδύλη.

Ποια είναι η νέα διευθύντρια της ΜΕΘ

Η κα Κονδύλη με καταγωγή από την Σάμο, γεννήθκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Φυσικής Γιώργο Κλήμη και έχει δύο παιδιά, τον Άρη, απόφοιτο Ιατρικής και τον Δημήτρη, φοιτητή Γεωπονικής.

Η νέα διευθύντρια είναι απόφοιτος της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Πανεπιστημιακή κλινική που ΠΑΓΝΗ και έλαβε την εξειδίκευση της Εντατικολογίας στην ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ . Έχει μετεκπαιδευτεί  σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού:

  • Department of Respiratory Medicine Guy’s , Kings and St Thomas ,School of Medicine
  • Department Pulmonary- Critical Care Medicine Health Center Winnipeg Manitoba Canada
  • National Pulmonary Hypertension Service, Hammersmith Hospital, Imperial College.

Από το 1998 ασκεί το κλινικό της έργο  στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας  ΠΑΓΝΗ υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ. Γεωργόπουλου  αρχικά ως ιατρός ΕΣΥ και από το 2005 ως μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΠΚ στο γνωστικό αντικείμενο της Εντατικής Ιατρικής  διαδοχικά από την βαθμίδα του Λέκτορα έως και την βαθμίδα της Καθηγήτριας (8/2021).

Στο κλινικό της έργο περιλαμβάνεται επιπλέον η ενασχόλησή της  ως  υπεύθυνη ιατρός  του Ιατρείου και Εργαστηρίου Διαταραχών της Αναπνοής στον Ύπνο  και του Εργαστηρίου Εργοσπειρομετρίας που  λειτουργούν υπό τη Διεύθυνση της Κλινική Εντατικής Θεραπείας  ΠΑΓΝΗ.

Ασκεί το διδακτικό της έργο στην Ιατρική σχολή του ΠΚ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο  και επιπλέον συμμετέχοντας σε μεταπτυχιακά προγράμματα άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής. Επιπλέον είναι μέλος της E-learning Committee της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας

Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην Εντατική Ιατρική και ειδικά στον μηχανικό αερισμό και στις διαταραχές ύπνου των βαρέως πασχόντων ασθενών και έχει εκπονηθεί  κατά το πλείστον  στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας  ΠΑΓΝΗ   αλλά και μέσω συνεργασιών με διεθνή κέντρα.  Μεγάλο μέρος των ερευνητικών της εργασιών έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με κριτές με υψηλό δείκτη απήχησης  και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει επιπλέον συγγραφή κεφαλαίων σε  διεθνείς και ελληνικές επιστημονικές εκδόσεις.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πλήθος ελληνικών και διεθνών  επιστημονικών εκδηλώσεων  και είμαι μέλος της συντακτικής επιτροπής διεθνών ιατρικών περιοδικών στο γνωστικό αντικείμενο της Εντατικής Ιατρικής.

Η κα Κονδύλη ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου τη διεύθυνση της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ μετά από την αφυπηρέτηση του καθηγητή κ. Γεωργόπουλου
Η κα Κονδύλη ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου τη διεύθυνση της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ μετά από την αφυπηρέτηση του καθηγητή κ. Γεωργόπουλου

Οι προτεραιότητές μου στη διεύθυνση της ΜΕΘ

Μιλώντας στην “Π” για τους πρώτους στόχους που έχει θέσει ως διευθύντρια  της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η κα Κονδύλη μας είπε:

“Η Κλινική Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ αποτελεί κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο γνωστικό αντικείμενο του μηχανικό αερισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID καταφέραμε να αναδειχτούμε ως η κλινική με την μικρότερη θνητότητα  στην Ελλάδα  ασθενών με COVID που χρειάστηκαν νοσηλεία στην ΜΕΘ. Επιπλέον με βάση δεδομένα από πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων η  ποιότητα παρεχόμενης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στην Κλινική μας είναι συγκρίσιμη με αυτή διεθνών κέντρων κλινικής αριστείας.

Επιπλέον το ερευνητικό έργο της κλινικής είναι σημαντικό και  διεθνώς αναγνωρισμένο.  Όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και επίπονης προσπάθειας όλων των ιατρών και  νοσηλευτών της κλινικής υπό την καθοδήγηση  του προκατόχου  μου και μέντορα μου καθηγητή κ. Γεωργόπουλου. Στις προτεραιότητές μου είναι η συνέχιση  και ανάδειξη του σημαντικού κλινικού  και ερευνητικού έργου της κλινικής. Επιπλέον, τόνισε, προσδοκώ στην δημιουργία νέων και στην περαιτέρω ανάπτυξη ήδη υπαρχόντων κλινικών  εργαστηρίων υπό την διεύθυνση της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας”.

Ο καθηγητής κ. Γεωργόπουλος από το 1996 μέχρι σήμερα στη διεύθυνση του τμήματος κατόρθωσε να αφήσει φεύγοντας μια Μονάδα με διεθνή αναγνώριση που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε σπουδαίες υπηρεσίες στον πληθυσμό της Κρήτης.

Πηγή: www.patris.gr

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin