13.9 C
Σάμος
05/12/2022
Σαμιακά

Τις Κυριακές τα σκουπίδια πνίγουν το Καρλόβασι

Σάμος το μεγαλείο σου. Η επι το σωστότερο Καρλόβασι το μεγαλείο σου. Την ώρα που η προσέλκυση τουριστών αποτελεί ευαγγέλιο για κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, ο πλέον “καλοκαιρινός” προορισμός του Καρλοβάσου , το Ποτάμι παρουσιάζει τα Σαββατοκύριακα, τις ημέρες δηλαδή που οι λουόμενοι κατακλύζουν τις παραλίες, εικόνα σκουπιδότοπου. Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, σακούλες πεταμένες στον δρόμο και στην παραλία, διάσπαρτα κουτάκια μπύρας και κάθε λογής μπουκάλια είναι μερικές από τις «ομορφιές» που αντικρίζουν οι επισκέπτες μας, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου πέραν των παραλιών και οι περισσότερες περιοχές παρουσιάζουν εικόνες απείρου κάλλους . Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τις οποίες δημοσιοποίησε ένας συμπολίτης μας η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Το φαινόμενο δεν εμφανίστηκε μόνο το διήμερο που μας πέρασε, αλλά αποτελεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Η δημοτική αρχή αναγνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια, αποδίδοντάς το σε ελλείψεις προσωπικού στην καθαριότητα, «Υπάρχει σοβαρό θέμα με την καθαριότητα, σε πολλές περιοχές του δήμου, κυρίως τις Κυριακές. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να μαζεύουμε τα σκουπίδια» αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, όμως οι εικόνες καταδεικνύουν τι είναι το καλύτερο για τους αιρετούς. Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού είναι η γνωστή καραμέλα η οποία δεν φαίνεται να πείθει κανέναν, καθώς οι συμβασιούχοι επέστρεψαν στις εργασίες τους, ενώ η κατάσταση συνεχίζει να ταλαιπωρεί την περιοχή. Όσον αφορά αρκετά σημεία στην πόλη του Καρλοβάσου εμφανίζουν εικόνες ντροπής, ιδίως τις Κυριακές. Οι πολίτες εμφανίζονται αγανακτισμένοι, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, καθώς δε μπορούν να κρατούν τα σκουπίδια για δυο ημέρες μέσα στα σπίτια τους, αλλά και γιατί η συσσώρευση τόσων σκουπιδιών στους δρόμους, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Φωτογραφία από την περιοχή “Ποτάμι” Καρλοβάσου

Από την πλευρά τους αρκετοί γιατροί επισημαίνουν πως «η εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη συσσώρευση των απορριμμάτων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής αποτελούν πηγές ρύπανσης με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία λόγω του αναπτυσσόμενου μολυσματικού φορτίου, ενώ ο κίνδυνος ανάπτυξης πιθανών φορέων μολυσματικών παραγόντων είναι πλέον ορατός». Κατά την άποψη αρκετών κατοίκων της Δυτικής πλευράς του νησιού η αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμμάτων αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη, παράλληλα, με την ταχεία λήψη μέτρων για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Λαμπρή η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Σάμο

admin

Στους εξωστρεφείς αμπελουργούς της Σάμου το βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας

admin

Σάμος – Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

admin

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Παρουσίαση των υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα–HDB”

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Καρλόβασι

admin

Νίκη για τον Κέρκη Μαραθοκάμπου στο Αίγιο

admin

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα