Connect with us

Δήμος

Τι ζήτησε η “Δράση Ενότητα Προοπτική” στο Δ.Σ

Published

on

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο η παράταξη μας μεταξύ άλλων θεμάτων ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου στην αγροτική οδοποιία μιας και ο τρυγητός ξεκίνησε και οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Σχετικά με το κτίριο που λειτουργούσε ως τουριστικό περίπτερο στο Πυθαγόρειο, ζητήσαμε και το συμβούλιο δέχθηκε να γίνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση του από ιδιώτες ή το δημόσιο μέσα από διαβούλευση και να καθορισθεί η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σύμφωνα με το όραμα και υψηλές προσδοκίες των κατοίκων. Αντετιθέμεθα πάντως στη δημιουργία ενός επιπλέον καφέ-μπαρ, υποστηρίζουμε όποια πρόταση μπει στο τραπέζι που θα αναβαθμίσει τη πόλη του Πυθαγόρειου.

Καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ να αποσταλεί υπόμνημα προς ΚΕΔΕ και τον υπουργό Εσωτερικών για τη παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής έως 3 πμ σε καθορισμένες τουριστικές περιοχές. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης σε συνεργασία με την επιτροπή ποιότητας ζωής, σχετικά με τη παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων δήμων.

Τονίσαμε την απαράδεκτη εικόνα της μη έγκαιρης αποκομιδής σκουπιδιών στους τουριστικούς προορισμούς και παραλίες. Ζητήσαμε να γίνονται πιο τακτικές αποκομιδές και πιο οργανωμένα τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτέμβρη.

Ζητήσαμε επίσης να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες σχετικά με την επιχορήγηση συλλόγων με πολιτιστική δράση καθώς δεν επιχορηγήθηκαν όλοι.

Απαιτήσαμε για το Καρλόβασι προκειμένου να υπάρχει επάρκεια ποιοτικής και ποσοτικής διάθεση νερού να δοθούν άμεσα λύσεις και να μη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ή κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. Πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε τη Δημοτική αρχή να βελτιώσει και τη ποιότητα και ποσότητα του νερού προς όφελός όλων και όχι να κινδυνολογούμε με λαϊκίστικες αντιπολιτευτικής ανούσιες κορώνες. Η παράταξη μας λόγω εμπειρίας είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις της, αναμένουμε τη Δημοτική αρχή να μας καλέσει για σχετική ενημέρωση και προγραμματισμό κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο.

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο έγινε σχετικά με το θέμα της ανάγκης πρόσληψης έστω και συμβασιούχου κτηνιάτρου από το Δήμο για την υποτυπώδη εξυπηρέτηση των αδέσποτων αλλά και τι γίνεται σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης κυνοκομείου από το Δήμο ως έχει υποχρέωση δεν πήραμε καμία απάντηση.

Τέλος ζητήσαμε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση σε ότι αφορά την χρηματοδότηση ιδιωτικών μπλοκ για διαφήμιση ή άλλους σκοπούς λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσοστά επισκεψιμότητας αυτών.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή