18.3 C
Σάμος
26/01/2023
Δήμος

Τι ζήτησε η “Δράση Ενότητα Προοπτική” στο Δ.Σ

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο η παράταξη μας μεταξύ άλλων θεμάτων ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου στην αγροτική οδοποιία μιας και ο τρυγητός ξεκίνησε και οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Σχετικά με το κτίριο που λειτουργούσε ως τουριστικό περίπτερο στο Πυθαγόρειο, ζητήσαμε και το συμβούλιο δέχθηκε να γίνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση του από ιδιώτες ή το δημόσιο μέσα από διαβούλευση και να καθορισθεί η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σύμφωνα με το όραμα και υψηλές προσδοκίες των κατοίκων. Αντετιθέμεθα πάντως στη δημιουργία ενός επιπλέον καφέ-μπαρ, υποστηρίζουμε όποια πρόταση μπει στο τραπέζι που θα αναβαθμίσει τη πόλη του Πυθαγόρειου.

Καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ να αποσταλεί υπόμνημα προς ΚΕΔΕ και τον υπουργό Εσωτερικών για τη παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής έως 3 πμ σε καθορισμένες τουριστικές περιοχές. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης σε συνεργασία με την επιτροπή ποιότητας ζωής, σχετικά με τη παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων δήμων.

Τονίσαμε την απαράδεκτη εικόνα της μη έγκαιρης αποκομιδής σκουπιδιών στους τουριστικούς προορισμούς και παραλίες. Ζητήσαμε να γίνονται πιο τακτικές αποκομιδές και πιο οργανωμένα τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτέμβρη.

Ζητήσαμε επίσης να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες σχετικά με την επιχορήγηση συλλόγων με πολιτιστική δράση καθώς δεν επιχορηγήθηκαν όλοι.

Απαιτήσαμε για το Καρλόβασι προκειμένου να υπάρχει επάρκεια ποιοτικής και ποσοτικής διάθεση νερού να δοθούν άμεσα λύσεις και να μη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ή κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. Πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε τη Δημοτική αρχή να βελτιώσει και τη ποιότητα και ποσότητα του νερού προς όφελός όλων και όχι να κινδυνολογούμε με λαϊκίστικες αντιπολιτευτικής ανούσιες κορώνες. Η παράταξη μας λόγω εμπειρίας είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις της, αναμένουμε τη Δημοτική αρχή να μας καλέσει για σχετική ενημέρωση και προγραμματισμό κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο.

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο έγινε σχετικά με το θέμα της ανάγκης πρόσληψης έστω και συμβασιούχου κτηνιάτρου από το Δήμο για την υποτυπώδη εξυπηρέτηση των αδέσποτων αλλά και τι γίνεται σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης κυνοκομείου από το Δήμο ως έχει υποχρέωση δεν πήραμε καμία απάντηση.

Τέλος ζητήσαμε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση σε ότι αφορά την χρηματοδότηση ιδιωτικών μπλοκ για διαφήμιση ή άλλους σκοπούς λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσοστά επισκεψιμότητας αυτών.

Related posts

Κλειστές την Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Δυτικής Σάμου αύριο 27/1

admin

Επιστολή Δημάρχου Ανατ. Σάμου στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

admin

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “O Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα μόνο 3 έργα”

admin

Μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου για τα αδέσποτα και το περιβάλλον στο πίσω μέρος των λογαριασμών ΔΕΚΟ

admin

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι αιτήσεις συναίνεσης καθαρισμού πέριξ του πρώην ΚΥΤ

admin

Πρόσκληση συμμετοχής στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

admin