Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τι θα πρέπει να κάνουν τα θύματα κλοπής μελισσοσμηνών και εξοπλισμού απο τη Σάμο

Published

on

Όσοι έχουν πέσει θύματα κλοπής μελισσοσμηνών και εξοπλισμού τα τελευταία 15 χρόνια και θέλουν να αναζητήσουν τα κλεμμένα αντικείμενα. Παρακαλούνται:
• Να μεριμνήσουν ώστε πριν την προσέλευσή τους στην ασφάλεια Σάμου να εφοδιαστούν από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στα οποία δήλωσαν την κλοπή, τη σχετική ΒΕΒΑΙΩΣΗ, στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου της Υποβλητικής Αναφοράς προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, η ημεροχρονολογία έκαστου περιστατικού, ο ακριβής αριθμός των αφαιρεθέντων αντικειμένων και τυχόν περιγραφικά στοιχεία αυτών.
• Εάν υπάρχει περιστατικό κλοπής το οποίο, για οποιονδήποτε λόγο, είτε δεν έχει δηλωθεί σε αστυνομική Υπηρεσία είτε δεν είναι δυνατή η ανεύρεση των ανωτέρω στοιχείων από αυτές, να συμπληρώσουν το έγγραφο «Μεταγενέστερης Δήλωσης Κλοπής» και να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής τους στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.
• Να συνεργαστούν με την Υπηρεσία μας για την ολοκλήρωση των δικονομικών ενεργειών που θα επακολουθήσουν τυχόν αναγνώρισης αντικειμένων (φωτογράφιση αποδοθέντων, λήψη ένορκων καταθέσεων, σύνταξη Εκθέσεων Απόδοσης Κατασχεθέντων με μεσεγγύηση κλπ).
• Χωρίς τα ανωτέρω έγγραφα δεν θα επιδεικνύεται και δεν θα αποδίδεται κανένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη κλοπής τουλάχιστον 250 κυψελών και μελισσοκομικού εξοπλισμού η ελληνική αστυνομία θα συγκεντρώσει τα κλοπιμαία σε συγκεκριμένο προστατευόμενο χώρο και θα τα επιστέψει στους νόμιμους κατόχους. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως με τη δήλωση και την ανεύρεση κλεμμένου αντικειμένου βοηθάτε στο να αποτυπωθεί καλύτερα η δράση των υπαιτίων.

Ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός Σάμου ευχαριστεί την υποδιεύθυνση ασφάλειας Σάμου για τον ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να προστατευθεί ο κλάδος μας από τέτοια περιστατικά.

Share this post:

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη στο Καρλόβασι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα

Published

on

By

Συνελήφθη την Παρασκευή στο Καρλόβασι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φιαλίδιο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), θρυμματοποιητής κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι και καραμπίνα, δύο μαχαίρια, και συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλα όπλα.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, για την κατοχή των παραπάνω όπλων, δεν πληρούνταν προβλεπόμενες από νομοθεσία προϋποθέσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αυξημένη χρηματοδότηση και 6 νέες άγονες γραμμές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών

Published

on

By

Την προκήρυξη 6 νέων γραμμών, που θα χρηματοδοτηθούν ως άγονες, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η πολύ ενισχυμένη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια (από 90,7 εκ. ευρώ το 2019, 130 το 2020 και 138 το 2021), επέτρεψε την αύξηση των άγονων γραμμών κατά 26 (18 το 2020 και 6 το 2021).

Η αύξηση της χρηματοδότησης και η προσθήκη μεγάλου αριθμού άγονων γραμμών, σε συνδυασμό με τη θέσπιση ποιοτικότερων κριτηρίων και ρήτρας «πλοίου αντικατάστασης, έχει διασφαλίσει την ποιοτική βελτίωση του προσφερόμενου μεταφορικού έργου, αλλά και τη σύνδεση πολλών νησιών μεταξύ τους, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση, τη διακίνηση αγαθών καθώς και την επικοινωνία χιλιάδων νησιωτών.

«Με τα πρόσθετα αυτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, «ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και παρέχουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση του τουρισμού και του εμπορίου. Με σωστό σχεδιασμό και εξασφάλιση αυξημένων πόρων, αλλάζουμε το τοπίο στην επικοινωνία των νησιών μας, δημιουργώντας αυξημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες».

Οι 6 νέες γραμμές είναι:

  1. Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από 19/04/2021 έως 03/10/2021.
  2. Σύμη-Ρόδος, καθημερινό δρομολόγιο από 03/05/2021 έως 03/10/2021 (το πλοίο θα παραμένει το βράδυ στη Σύμη).
  3. (Σκάλα Καμείρου)- Χάλκη- Τήλος (Μισθούμενο Τμήμα το Χάλκη-Τήλος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  4. Κως-Αστυπάλαια, 2 φορές την εβδομάδα από τις 17/05/2021 έως τις 03/10/2021.
  5. Πάτμος-Φούρνοι-Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), 3 φορές την εβδομάδα από 17/05/2021 έως 03/10/2021.
  6. Σαμοθράκη-Λήμνος, 3 φορές την εβδομάδα από 26/4/2021 έως 06/06/2021 και από 06/09/2021 έως 31/10/2021.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε ακόμα την επαναπροκήρυξη των γραμμών Πάτρα – Ιθάκη με καθημερινά δρομολόγια έως 31/10/21 και Φούρνοι – Θύμαινα με 10 δρομολόγια την εβδομάδα έως 31/10/21.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή