13.9 C
Σάμος
08/12/2023
Σαμιακά

Τι κάνει το σπίτι σου να δείχνει ξεπερασμένο

Πολλές φορές νιώθεις ότι κάτι δεν σου αρέσει στο σπίτι σου χωρίς όμως να μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς. Μπορεί να έχεις καινούρια έπιπλα, φρεσκοβαμμένους τοίχους αλλά και πάλι να μην σε ικανοποιεί. Τις περισσότερες φορές είναι κάποια διακοσμητικά στοιχεία που είναι παλαιότερων δεκαετιών και δεν ταιριάζουν πλέον στην αισθητική σου.

 

Το παράθυρο σερβιρίσματος στην κουζίνα

Ήταναπαίτησηπολλώνιδιοκτητώννασυνδέεταιηκουζίναμετην τραπεζαρία ή το σαλόνι μεέναάνοιγμαπουμοιάζεισανπαράθυροέτσιώστεναέρχονται τα πιάτα στο τραπέζι πιο άνετα. Επιπλέον, πολλές φορές αυτό το άνοιγμα βοηθούσε να συζητούν τα μέλη της οικογένειας όταν το ένα είναι στην κουζίνα και το άλλο στο σαλόνι. Πλέον όμως αυτό είναι ξεπερασμένο, σύμφωνα με διακοσμητές γιατί οι συνήθειες αλλάζουν και οι περισσότεροι τρώνε στην κουζίνα ή μπροστά από την τηλεόραση. Αν καταργηθεί, θα εξοικονομήσεις χώρο που σε κάθε κουζίνα και τραπεζαρία χρειάζεται.

 

Λίγα πλακάκια στον τοίχο

Κυρίως στους νεροχύτες της κουζίνας το συναντάμε αυτό και εννοούμε πίσω από τη βρύση να υπάρχει τοίχος με λίγα πλακάκια. Καλό θα ήταν να είναι όλος ο τοίχος καλυμμένος με πλακάκια γιατί έτσι δίνει την αίσθηση ότι κάτι λείπει ή ότι στο σπίτι γίνεται ανακαίνιση κουζίνας.

 

Όλαξύλινα

Ταξύλιναντουλάπια είναι πολύ σικ, ειδικά σε εξοχικές κατοικίες. Όμως υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις που μπορούν να καθορίσουν την προσωπικότητα του χώρου. Το λεγόμενο και ως σουηδικό ξύλο είναι αρκετά ξεπερασμένη τάση για ένα σπίτι που θέλει να λέγεται μοντέρνο.

 

Διχρωμίασταντουλάπια

Είναι καλύτερο να είναι ένα ενιαίο χρώμα μιας και καθορίζουν ολόκληρο το ύφος της κουζίνας και αν ο χώρος είναι ενιαίος με το σαλόνι τότε πρέπει να είναι σε πιο ουδέτερους τόνους για να μπορούν να ταιριάζουν τα έπιπλα και τα πλακάκια πιο εύκολα.

 

Χωρίςπόμολα

Φαντάσου να είσαι στο μπάνιο, να έχεις βρεγμένα χέρια και να θέλεις να ανοίξεις το ντουλαπάκι στο μπάνιο. Θα δυσκολευτείς αρκετά. Ομοίως στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, ο ορισμός του μίνιμαλ πριν μερικά χρόνια ήταν τα ντουλάπια χωρίς πόμολα και λαβές. Όμως, όπως αποδείχτηκε αυτό δεν ήταν καθόλου πρακτικό. Το θετικό είναι ότι είναι μπορείς να το αλλάξεις χωρίς να προχωρήσεις σε ανακαίνιση μπάνιου ή άλλου δωματίου, απλά να τοποθετήσεις με τη βοήθεια ενός μαραγκού πόμολα.

 

Τρόφιμα και ποτήρια σε ράφια

Είναιέναωραίο trend γιατί προσδίδει έναν παραδοσιακό αέρα στο σπίτι, όμως στην κουζίνα δεν είναι πολύ πρακτικό να έχεις πιάτα, ποτήρια και τρόφιμα σε ανοιχτό χώρο. Καλύτερα να φυλάσσονται σε κλειστά ντουλάπια μιας και όταν μένουν εκτός, μαζεύουν πολύ σκόνη και αν πάρεις ένα πιάτο να φας θα πρέπει πρώτα να το πλύνεις και να το καθαρίσεις από τη σκόνη. Επίσης, πολλάτρόφιμαπρέπειναφυλάσσονταισεσκιερό, δροσερό μέρος, οπότε είναι ανθυγιεινό να μένουν εκτεθειμένα. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η λύση της βιτρίνας που και αφήνει τα σερβίτσια και τα τρόφιμα να φαίνονται αλλά και τα προστατεύει.

Άρθρο από Dynamichome

Related posts

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Mε λαμπρότητα τα νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των Θαλασσών

admin

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στους χώρους της τέχνης

admin

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin

Αντιδρά το Επιμελητήριο Σάμου στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητά την άμεση απόσυρσή τους

admin

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου στην 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Σμύρνη

admin

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου

admin