10 C
Σάμος
01/02/2023
ΕλλάδαΠολιτικά

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σάμου, Χριστοδούλου Στεφανάδη , μεταξύ του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου,ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των σεισμοπαθών και της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 30ής Οκτωβρίου 2020, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, με ανακοίνωση του αναφέρει σχετικά.

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Ευσέβιο, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Β. Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου, του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη και του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα.

Ειδικότερα :

 • Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί για άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβρη να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr .
 • Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ.

Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης, μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.

 • Συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στο παρακείμενο δρόμο του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί. Ο κ. Υπουργός, επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύψει το θέμα, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του επιμελητηρίου. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών.
 • Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που διενεργούνται από την Περιφέρεια και αφορούν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.

 • Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.

  Συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστήμιου που λειτουργεί στο Καρλόβασι, τρέχοντα θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμο που αφορούν στην χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικειών και επιχειρήσεων και άλλα.

  Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλο που εμπράκτως αποδεικνύει συνεχώς ότι τα προβλήματα της Σάμου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα του ίδιου, της Κυβέρνησης της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Πρωθυπουργού Κυριακο Μητσοτάκης

   

  Related posts

  Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος του Phantom F-4

  admin

  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

  admin

  Τελετή εγκαινίων του Γαροφαλλίδειου κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο

  admin

  ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

  admin

  Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

  admin

  ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

  admin

  Βραβεία Διαγωνισμού σχεδίασης προϊόντων και υπηρεσιών Post Covid World Design Competition της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  admin

  Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

  admin

  Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

  admin