13.3 C
Σάμος
02/02/2023
Σαμιακά

Τον Μάιο του 2022 ανοίγει το νέο Casa Cook 5* στη Σάμο

O όμιλος Fosun θέλει να τριπλασιάσει το διεθνές χαρτοφυλάκιο με το brand της Cook – συμπεριλαμβανομένης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μόλις πριν από λίγο καιρό ο κινεζικός όμιλος της Fosun γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει το διεθνές… comeback για τα brand της Cook, Cook’s Club και Casa Cook, με παρουσία και στη χώρα μας, που απέκτησε μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού της Τhomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η επιβεβαίωση έρχεται τώρα με το νέο ότι από τη θερινή σεζόν του 2022 πρόκειται να ανοίξει το νέο Casa Cook στη Σάμο, που αποτελεί ουσιαστικά και την τελευταία, καινούρια προσθήκη για το brand με το βλέμμα στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Το νέο boutique ξενοδοχείο Casa Cook Samos, που βρίσκεται κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, είναι σε σχέδια τoυ αρχιτεκτονικού γραφείου Block 722 και θα διαθέτει 128 δωμάτια.

Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, δανείζεται από τις καμάρες των σπιτιών της Σάμου και είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας που κτίζεται από την αρχή μετά το Casa Cook El Gouna στην Αίγυπτο το 2019.

Tα Casa Cook Hotels όπως και τα Cook’s Club αποτελούν μέλος του Fosun Tourism Group με τον κινεζικό όμιλο να δηλώνει τώρα ότι σκοπεύει να τριπλασιάσει το διεθνές του χαρτοφυλάκιο με το brand της Cook- συμπεριλαμβανομένης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Εως το τέλος Ιουλίου, τα brands της Casa Cook και Cook’s Club επαναλειτούργησαν σε 11 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου σε Ελλάδα (Ρόδο, Κω, Κρήτη), Τουρκία, Ισπανία, Βουλγαρία και Αίγυπτο με στόχο το εν λόγω χαρτοφυλάκιο μαζί και με το σήμα Cook’s Home, να φτάσει διεθνώς τουλάχιστον τα 30, συμπεριλαμβανομένων και των 11 που έχουν ήδη επαναλειτουργήσει.

Οι δυο αλυσίδες δημιουργήθηκαν από την Thomas Cook που κατέρρευσε το 2019 και αποκτήθηκαν από την κινεζική Fosun Tourism Group έναντι 12,7 εκατ. ευρώ. Tο Casa Cook είναι ένα βραβευμένο brand boutique ξενοδοχείων που δίνει έμφαση στο σχεδιασμό, το υψηλής ποιότητας φαγητό και την ευεξία.

Αντίστοιχα, το Cook’s Club αποτελεί μια αλυσίδα beach hotels, που σχεδιάστηκε για τη νέα γενιά ταξιδιωτών που αποζητούν διασκέδαση, ζωντανές διακοπές σε ξενοδοχεία που έχουν σύγχρονο design.

Κάτω από το brand Casa Cook εντάσσονται τώρα συνολικά τέσσερα ξενοδοχεία, σε Ελλάδα (Ρόδο αλλά και το νέο της Σάμου) και Αίγυπτο, ενώ το brand Cook’s Club έχει παρουσία στην Ελλάδα (Κρήτη, Ρόδο, Κω), Ισπανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Αίγυπτο.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο κινεζικός όμιλος έχει δηλώσει ότι η χώρα μας αποτελεί στρατηγικό προορισμό δεδομένου «ότι συμβαδίζει με το προφίλ και την αισθητική των συγκεκριμένων brands» με νέα ανοίγματα το 2022.

 

Πηγή:crete-news.gr

Related posts

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με τη πυρκαγιά σε supermarket στο Μαραθόκαμπο

admin

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για καταφύγιο: Ο Δήμος να προχωρήσει σε απευθείας αγορά οικοπέδου

admin

H Κοινότητα Καρλοβάσου τίμησε τη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

admin

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Σάμου και βράβευση αριστούχων

admin

Ψωρίαση και αρθρίτιδα – Μια κρυφή σχέση πιο συχνή απ’όσο πιστεύατε

admin

Aφαίρεσε 80 λίτρα πετρέλαιο

admin

Ευχαριστήριο μήνυμα του Υποστρατήγου Π.Σ Κωνσταντίνου Δαδούδη

admin

Εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ Σάμου

admin