25 C
Σάμος
03/10/2022
Σαμιακά

Τουριστική προβολή και προώθηση της Σάμου στη Κύπρο

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού υποδέχτηκαν από τις 3 Αυγούστου έως τις 7 Αυγούστου κυπριακή αποστολή που απαρτιζόταν από κύπριο δημοσιογράφο και από τον Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ στη Κύπρο, με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού μας στη Κύπρο.

Ειδικότερα, η κυπριακή αποστολή περιηγήθηκε στο νησί και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πλούσια ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική του κληρονομιά.

Οι επισκέψεις της αποστολής περιελάμβαναν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με την μεγάλη τοπική παραγωγή, παρουσία σε διάφορα δρώμενα που αποτυπώνουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού καθώς και επαφές με φορείς του τουρισμού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 6η Αυγούστου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου υπό τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον εκλεγέντα Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριο Βασιλείου τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Βασίλειο Βαλκαμλή, την Δημοτική Σύμβουλο κα Ζωή Πυργιώτη-Τσερέ και τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου για την προώθηση της Σάμου στη Κύπρο προκειμένου να ενταχθεί η Σάμος στο χάρτη των προσεγγίσεων κρουαζεροπλοίων με θρησκευτικό χαρακτήρα από το 2020.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη της αποστολής της Κύπρου και με τον εκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η συστηματική και στοχευμένη προώθηση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος υποστηρίζεται με συνεχείς συμμετοχές σε εκθέσεις και επαφές με φορείς.

Ακόμη, κομβικό σημείο της ολοκληρωμένης και λεπτομερούς παρουσίασης του νησιού ως τουριστικού προορισού αποτελεί η εκδήλωση ειδικής προβολής του τόπου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην οικεία του Έλληνα πρέσβη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Κύπρου καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της μεγαλόνησου.

Η επιθυμία διατήρησης της τουριστικής σύνδεσης των δύο τόπων αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου στην οποία η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν με σκοπό την συνέχεια αλλά και τον πολλαπλασιασμό των τουριστικών δράσεων.

Related posts

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου

admin

Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης στα νησιά της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου

admin

Καιρός: Αραιή συννεφιά κατά περιόδους με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενισχυμένους Βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

admin

Σάμος: Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος τιμήθηκε με το “Βραβείο Ευποιίας”

admin

Στάντζος προς Κεραμέως : “Ίδρυση και ανέγερση Σχολής στον χώρο του πρώην ΚΥΤ Σάμου”

admin

Η μαύρη καγκελένια πόρτα

admin

Επίτιμος δημότης Ανατολικής Σάμου ο Αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης

admin

Ξεκινάει τις εργασίες του το συνέδριο “Γυναίκα, Υγεία, Μακροζωία”

admin

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – «Εκπαιδευτικά ταξίδια στην αειφορία»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα