Connect with us

Σαμιακά

Τουριστική προβολή και προώθηση της Σάμου στη Κύπρο

Published

on

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού υποδέχτηκαν από τις 3 Αυγούστου έως τις 7 Αυγούστου κυπριακή αποστολή που απαρτιζόταν από κύπριο δημοσιογράφο και από τον Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ στη Κύπρο, με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού μας στη Κύπρο.

Ειδικότερα, η κυπριακή αποστολή περιηγήθηκε στο νησί και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πλούσια ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική του κληρονομιά.

Οι επισκέψεις της αποστολής περιελάμβαναν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με την μεγάλη τοπική παραγωγή, παρουσία σε διάφορα δρώμενα που αποτυπώνουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού καθώς και επαφές με φορείς του τουρισμού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 6η Αυγούστου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου υπό τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον εκλεγέντα Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριο Βασιλείου τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Βασίλειο Βαλκαμλή, την Δημοτική Σύμβουλο κα Ζωή Πυργιώτη-Τσερέ και τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου για την προώθηση της Σάμου στη Κύπρο προκειμένου να ενταχθεί η Σάμος στο χάρτη των προσεγγίσεων κρουαζεροπλοίων με θρησκευτικό χαρακτήρα από το 2020.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη της αποστολής της Κύπρου και με τον εκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η συστηματική και στοχευμένη προώθηση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος υποστηρίζεται με συνεχείς συμμετοχές σε εκθέσεις και επαφές με φορείς.

Ακόμη, κομβικό σημείο της ολοκληρωμένης και λεπτομερούς παρουσίασης του νησιού ως τουριστικού προορισού αποτελεί η εκδήλωση ειδικής προβολής του τόπου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην οικεία του Έλληνα πρέσβη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Κύπρου καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της μεγαλόνησου.

Η επιθυμία διατήρησης της τουριστικής σύνδεσης των δύο τόπων αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου στην οποία η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν με σκοπό την συνέχεια αλλά και τον πολλαπλασιασμό των τουριστικών δράσεων.

Comments

comments

Σαμιακά

Το ΕΚΑΒ Σάμου συμμετέχει στην Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Published

on

By

Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Σάμου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών θα βρίσκονται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου από τις 17:00 – 20:00 στη κεντρική πλατειά Καρλοβάσου ,ενημερώνοντας το κοινό για το πλούσιο κοινωνικό του έργο.

Επιδίωξή μας να εδραιώσουμε την κουλτούρα πρόληψης και προαγωγής της υγείας και να μεταδώσουμε το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας .

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση  θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου.   

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

255 αιτούντες άσυλο αναχωρούν από την Σάμο

Published

on

By

Συνεχίζεται, αν και με αργούς ρυθμούς, το πρόγραμμα αποσυμφόρησης του υπερπλήρες καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση με το “Νήσος Χίος” στις 12:25 το μεσημέρι, 255 ατόμων, στη πλειονότητα τους μέλη ευάλωτων ομάδων, με προορισμό τον Πειραιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από τον Πειραιά θα προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο έφτασαν από τα απέναντι παράλια περίπου 100 μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί με την Θεσσαλονίκη

Published

on

By

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

Πηγή Ζούγκλα.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή