Connect with us

Δήμος

Το αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» στη Βουλή για την άδικη μεταχείριση της μετασεισμικής Σάμου

Published

on

Το αίτημα της δημοτικής παράταξης Η Σάμος αλλάΖΕΙ για την άδικη μεταχείριση της μετασεισμικής Σάμου στη Βουλή, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και Αλέξη Χαρίτση.

Επισυνάπτουμε την ΑΝΑΦΟΡΑ προς τους αρμόδιους  Υπουργούς

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τους κ. Υπουργούς

–        Οικονομικών

–        Ανάπτυξης και Επενδύσεων

–        Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα:   Ενίσχυση στήριξης και ισότιμη αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων της Σάμου

 

Ο Βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης καταθέτει προς τους κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών αναφορά το δελτίο τύπου της παράταξης  «Η Σάμος αλλάζει» του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το οποίο επισημαίνουν ότι στις διάφορες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και σχετίζονται με τη στήριξη των σεισμόπληκτων στη Σάμο δεν υπάρχει προσαύξηση στα κατά περίπτωση ποσά  αποζημίωσης ή επιδότησης λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου περιοχής, δεν υπάρχει αντίστοιχη προσαύξηση για παραδοσιακούς/ιστορικούς οικισμούς και δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την επιδότηση κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων με ΠΑΕΕΚ. Επισημαίνουν δε με συγκεκριμένα στοιχεία τις επί τα χείρω αποκλίσεις που παρατηρούνται στα ανωτέρω σε σύγκριση με όσα προβλέφθηκαν από αντίστοιχες ΚΥΑ που εκδόθηκαν το 2017 για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και ζητούν την τροποποίηση των εκδοθεισών ΚΥΑ (ΦΕΚ 5293/Β΄/1-12-20 και ΦΕΚ 5500/Β΄/14-12-20), καθώς και την έκδοση Απόφασης για επιδότηση κατεδάφισης, προκειμένου να αρθούν αυτές οι αποκλίσεις και να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι κάτοικοι και επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο.

 

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

 

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2021

 

 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

 

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Αλέξης Χαρίτσης

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή