18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Το Βραβείο Κοινού απέσπασε φωτογραφία απο την Σάμο στον διαγωνισμό της Dodekanisos Seaways

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκε και φέτος ο 12ος διαγωνισμός φωτογραφίας, με θέμα «Άνθρωπος, Φύση, Πολιτισμός στα Νησιά του Αιγαίου» για το έτος 2021, τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Dodekanisos Seaways από το 2010.

 

77 ερασιτέχνες φωτογράφοι απαθανάτισαν σε 385 φωτογραφίες την απαράμιλλη ομορφιά των νησιών μας, αναδεικνύοντας παράλληλα μοναδικές στιγμές από την καθημερινή ζωή των νησιωτών μας.

Νικητές

Το 1ο Βραβείο απέσπασε ο κ. Βασίλειος Καϋμενάκης, με τη φωτογραφία «Σκιώδη Αγάλματα» στη Λίνδο της Ρόδου.

Σχόλιο κ. Καϋμενάκη «Σε μία από τις περιηγήσεις μου στην Ακρόπολη της Λίνδου, συνάντησα μια παρέα τουριστών, οι οποίοι παίζοντας με το φως του ήλιου που έδυε, αυτοσχεδίαζαν και διασκέδαζαν με τις σκιές τους που διαγράφονταν στο μνημείο σαν σκιώδη αγάλματα. Ζήτησα την άδεια τους για τη φωτογράφηση, κάτι που μου επέτρεψαν με ευχαρίστηση και ενθουσιασμό. Συγχαρητήρια στην ναυτιλιακή εταιρία “DODEKANISOS SEAWAYS” για την ετήσια διοργάνωση του φωτογραφικού διαγωνισμού ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον σαν θεσμός και εκφράζω τις ευχαριστίες μου για το 1ο βραβείο της επιτροπής, που απέσπασε η φωτογραφία μου με τον τίτλο «ΣΚΙΩΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΑ».

 

Το 2ο Βραβείο απέσπασε ο κ. Βασίλης Ίκουτας με τη φωτογραφία «Η Μαυροφορεμένη» στη Ρόδο.

 

Σχόλιο κ. Ίκουτα «Όσον αφορά το σχόλιο που μου ζητήθηκε σας αποστέλλω μερικές γραμμές της καλής μου φίλης Άντυ Στράτου που θεωρώ ότι αντιπροσωπεύουν και την δική μου οπτική: Πορεία στη ζωή

Περπατάς σκυφτή, αναλογιζόμενη τη ζωή σου… ένα κερί για κάθε αγαπημένο… ευχή…
Άκρη-άκρη περπατάς μα μη φοβάσαι… κοίτα γαλάζιος ουρανός σε ακολουθεί….φωτίζει το δρόμο σου, κι έχεις πολύ ακόμη… Τι ακολουθεί μετά τη στροφή; Μη φοβηθείς…ζήσε!
Στολίζεται ο δρόμος με τις δικές σου αναμνήσεις… Καθαροί τοίχοι, φροντισμένοι κι αυτοί. Από ποιους; Από όλους όσους είναι σαν τη μαυροφορέμενη … Από ανθρώπους που ξέρουν και αναγνωρίζουν την αξία της ζωής για αυτό και την προσέχουν… ως ιδανικό. «Άντυ Στράτου»

«Αυτές οι μαυροφορεμένες, μαντηλομπουμπουλωμένες, ισχνές, σκυφτές, χωρίς γραμμές, με ροζιασμένα χέρια γυναικείες μορφές που ζουν στα χωριά μας είναι ηρωίδες! Σεβασμός και δέος!»

Το 3ο Βραβείο κέρδισαν ο κ. Νικόλαος Καντιμοίρης με τη φωτογραφία «Με Μπουνάτσες και Μποφόρια» στη Ρόδο και ο κ. Γιώργος Πλάτσης με τη φωτογραφία «Ηλιοβασίλεμα Καμβάς» στην Κάλυμνο.

Σχόλιο κ. Καντιμοίρη «Το διάσημο τραμπολίνο της Ρόδου με μποφόρ!

Το σήμα κατατεθέν, της κεντρικότερης παραλίας της Ρόδου το οποίο στέκει αγέρωχο και κοσμεί την παραλία Έλλη από το 1930, σε μια λήψη έτσι όπως μόνο οι ντόπιοι μπορούν να θαυμάσουν τους χειμερινούς μήνες! Η αγριεμένη θάλασσα σε χρώματα που θυμίζουν ωκεανό και όχι το πανέμορφο γαλάζιο του Αιγαίου , σε συνδυασμό με έναν απόκοσμο ουρανό με τράβηξαν σαν μαγνήτης να αποθανατίσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Άλλη μια ξεχωριστή εικόνα που αποδεικνύει την ομορφιά και τα πολλά πρόσωπα των νησιών μας  , κατά την εναλλαγή των εποχών μέσα στο έτος.»

 

Σχόλιο κ. Πλάτση  «Ηλιοβασίλεμα καμβάς, ουρανός καθαρός, ζεστός, ο αγαπημένος καλοκαιρινός! Θάλασσα απέραντη και γαλήνια, που αγκαλιάζει την ακρογιαλιά, συνθέτουν τον πίνακα τον οποίο παρακολουθώ και αποτυπώνω μέσα από το σκόπευτρο της κάμερας μου σαν ωραία ζωγραφιά. Είναι απόγευμα καλοκαίρι στο εξοχικό των παππούδων μου στο Μασουρί της Καλύμνου, με την πανέμορφη θέα της νήσου Τελένδου στο βάθος, αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα και τα πλοία που σαλπάρουν στη θάλασσα. Αμέσως παίρνω την κάμερα στο χέρι βλέποντας την εικόνα εκείνη τη στιγμή που μου έρχεται στο μυαλό για να απαθανατίσω. Με την ερασιτεχνική μου φωτογραφική μηχανή μου αρέσει να αποτυπώνω στιγμιότυπα, κυρίως τοπία, με ελάχιστα στοιχεία της φύσης να κυριαρχούν στο καρέ και με την μικρότερη παρέμβαση του ανθρώπου στο σύνολο της εικόνας. Ευχαριστώ πολύ τη «Dodekanisos Seaways» για την ανάδειξη της φωτογραφίας μου!»

 

Το Βραβείο Κοινού απέσπασε η φωτογραφία του κ. Δημήτριου Μπιρατσή με θέμα

«Τρύγος..» στην Σάμο.

Σχόλιο κ. Μπιρατσή «Η φωτογραφία απεικονίζει την συγκομιδή του σταφυλιού. Ο τρύγος, ένα Αυγουστιάτικο πρωινό στην βορειοδυτική Σάμο στο χωριό Κονταίικα στα 326 μέτρα υψόμετρο. Ο τρύγος είναι η αρχή μίας «ιεροτελεστίας» της παραγωγής του κρασιού, μια διαδικασία η οποία είναι ίδια εδώ και χιλιάδες χρόνια από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Σας ευχαριστώ πολύ  όλους  όσους  ψήφισαν  την φωτογραφία μου και ευχαριστώ πολύ και την Dodekanisos Seaways γιατί τη διοργάνωση του διαγωνισμού !!!»

 

Το Βραβείο “Dodekanisos Seaways” κέρδισε ο κ. Φίλιππος Φιλίππου με τη φωτογραφία «Ιερά Μονή Πανορμίτη» στη Ρόδο.

Σχόλιο κ. Φίλιππου Φιλίππου «Χαίρομαι που μου δίνετε η ευκαιρία να συμμετέχω στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Dodekanisos Seaways, που πλέον έχει γίνει θεσμός στην περιοχή μας. Η αγάπη μου για τα ταξίδια, τη θάλασσα και τα πλοία είναι ευδιάκριτη στις εικόνες που αποτυπώνω μέσα από το φωτογραφικό φακό μου, κάθε στιγμή είναι μοναδική και μια τέτοια αποτύπωσα στον Πανορμίτη της Σύμης που δείχνει  το κορυφαίο ετήσιο εορταστικό – θρησκευτικό γεγονός του νησιού, όπου εκατοντάδες προσκυνητές προσέρχονται με τα πλοία της Dodekanisos Seaways,  να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν τις πανηγυρικές λειτουργίες εορτασμού της γιορτής της Ιεράς Μονής Πανορμίτη για την ημέρα συνάξεως των Ταξιαρχών.  Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία για το βραβείο και τον έπαινο.»

 

Έπαινοι

Επαίνους απέσπασαν 17 φωτογραφίες και συγκεκριμένα:

 

Φωτογράφος Τίτλος Φωτογραφίας Νησί
Φίλιππος Φιλίππου Παιδική Ανεμελιά (Τραμπολίνο) Ρόδος
Βαγγέλης Μιχελιδάκης Πρωινή καλοκαιρινή ομίχλη Λειψοί (Πλατύς Γιαλός)
Γιώργος Καραχάλιος Γεωλογικό Πάρκο Φαλακρό Λήμνος
Γιώργος Καραχάλιος Κύματα Λήμνος
Βασίλης Ίκουτας Γειτονιές Ρόδος
Σταύρος Βαρώνος Βουτιά στην Απόλαυση Κάρπαθος
Γεώργιος Παπαποστόλου Ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Αστυπάλαιας Αστυπάλαια
Ανέζα Πάλιου Μια Φορά και Έναν Καιρό Ρόδος
Γιώργος Πλάτσης Ουράνια Νησιωτική Ομορφιά Τέλενδος
Νικόλαος Καντιμοίρης Καθαρή Δευτέρα Ρόδος
Μαρία Διακομανώλη Μπονέντης τον Αύγουστο Κάρπαθος (Όλυμπος)
Μανόλης Πιλάτος  Σφουγγάρια Κάλυμνος
Σταύρος Κεσεδάκης Αντανακλάσεις Ρόδος
Σταύρος Κεσεδάκης Φθινοπωρινό Σμαραγδένιο Νησί Ρόδος
Μιχάλης Κουφαλάκης Γραφικός Κολπίσκος με Τιρκουάζ Nερά Ρόδος
Μανόλης Σμαλιός Cavo Paradiso Κως
Μανόλης Σμαλιός Μαγική Τέλενδος Κάλυμνος

 

Βραβεία

  • Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 500, 350 και 150 ευρώ αντίστοιχα για την αγορά φωτογραφικών ειδών της επιλογής τους.
  • Ο φωτογράφος που ψηφίστηκε από το κοινό θα λάβει επίσης χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ για την αγορά φωτογραφικών ειδών της επιλογής του.
  • Ο φωτογράφος που ψηφίστηκε από το βραβείο “Dodekanisos Seaways”κοινό θα λάβει επίσης χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ για την αγορά φωτογραφικών ειδών της επιλογής του.
  • Οι φωτογράφοι που απέσπασαν έπαινο θα λάβουν από τη Dodekanisos Seaways ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής, για όποιον από τους 18 προορισμούς της εταιρείας επιλέξουν.

 

Στην κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα τρία πρώτα βραβεία, ήταν ο φωτογράφος κ. Νίκος Κασσέρης, η διοίκηση και το τμήμα Marketing της εταιρείας. Το Βραβείο Κοινού ανέδειξε το κοινό της σελίδας μας στο Facebook με δημόσια ψηφοφορία.

 

Η Dodekanisos Seaways συγχαίρει όσους απέσπασαν βραβείο ή έπαινο και όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή για τον 13ο διαγωνισμό του 2022, με θέμα «Άνθρωπος, Φύση, Πολιτισμός στα Νησιά του Αιγαίου».

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επόμενο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

θα βρείτε στον ιστότοπο μας www.12ne.gr.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin