Connect with us

Σαμιακά

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για το ΚΕΦΙΑΠ

Published

on

Σε απάντηση πρόσφατων αναρτήσεων και δημοσιευμάτων, σχετικών με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, επισημαίνουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

 1. Μας στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός με τον πρώτο τίτλο του άρθρου. Γι’ αυτόν τον τίτλο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πέρα από την άποψη της κας Παπαδοπούλου, η οποία τυχαίνει να είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των σχολείων ειδικής αγωγής, δεν ζητήθηκε η γνώμη κάποιου εκπροσώπου του ΚΕΦΙΑΠ ή των σχολείων.
 2. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι παρά αυτή την ιδιότητα της κας Παπαδοπούλου, το μεγαλύτερο μέρος των γραφομένων αναφέρεται στο ΚΕΦΙΑΠ, όπου απουσιάζουν οι απόψεις των εκπροσώπων ή των εξυπηρετούμενων του κέντρου. Το ερώτημα μας είναι εύλογο. Γιατί;
 3. Ξεκαθαρίσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το μοναδικό κοινό ανάμεσα στο ΚΕΦΙΑΠ και στα σχολεία ειδικής αγωγής, είναι η φιλοξενία των σχολείων  στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ.
 4. Ακόμη και στην αλλαγή των γραφομένων, γίνεται εμφανής η προσπάθεια “αποκατάστασης” του προσωπικού των σχολείων ειδικής αγωγής. Ουδεμία λέξη για το ΚΕΦΙΑΠ. Γιατί;
 5. Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες εντός του κτηρίου, πραγματοποιούνται συχνά απεντομώσεις – μυοκτονίες στους χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το ΚΕΦΙΑΠ. Είμαστε γνώστες ότι το ίδιο γίνεται και από τα σχολεία στους χώρου της φιλοξενίας τους. Επίσης, έχουν γίνει αρκετές εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες πρέπει να είναι συνεχείς, σε ένα κτήριο με κακοτεχνίες από τη στιγμή της αποπεράτωσής του.
 6. Ενημερώσουμε ότι το σημερινό προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ είναι: μια (1) κοινωνική λειτουργός, μια (1) λογοθεραπεύτρια, δύο (2) φυσιοθεραπευτές, μια (1) παιδίατρος με μετακίνηση στο Νοσοκομείο και μια (1) διοικητική υπάλληλος με μετακίνηση στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα μια (1) ημέρα την εβδομάδα παρέχει υπηρεσίες  μια (1) ψυχολόγος του Νοσοκομείου.
 7. Στο ΚΕΦΙΑΠ μπορούν να απευθυνθούν όλα τα άτομα με αναπηρίες και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί και κάθε πολίτης, ο οποίος επιθυμεί εξειδικευμένη ενημέρωση.
 8. Οι υπηρεσίες, τις οποίες να παρέχει το ΚΕΦΙΑΠ είναι:
 • Έγκαιρη  αξιολόγηση , έλεγχος ανάπτυξης παιδιών.
 • Παιδιατρική παρακολούθηση και συμβουλευτική γονέων.

 • Κοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

-Ενημέρωση των ατόμων με αναπηρίες για τα δικαιώματα τους  ( παροχές, επιδόματα κλπ).

 • Λογοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.
 • Φυσιοθεραπεία  παιδιών και ενηλίκων

 • Χορήγηση αναπτυξιακής δοκιμασίας επικοινωνίας «παῑς» στα παιδιά.

 • -Ψυχολογική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους.

  9.Οι δράσεις του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, των ετών 2018 και 2019, συνοψίζονται:

  • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρίες σε μαθητές όλων των βαθμίδων.
 • Υλοποίηση διήμερου προγράμματος ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα τον Μάιο του 2018. Το πρόγραμμα  σχεδιάστηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, σε συνεργασία με εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης –ΣΚΕΠ. Στο πλαίσιο προγράμματος αυτού του πραγματοποιήθηκαν: 1.Εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία σε μαθητές με τον τίτλο: “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”.

  1. Ημερίδα – ανοικτός διάλογος εξοικείωσης με την αναπηρία και τη διαφορετικότητα με τον τίτλο: «Σκέψου διαφορετικά» , προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.
  • Στις 8 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Πρώιμη Παρέμβαση».

  • Συνεργασία  με το  Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

  • Πραγματοποίηση προγραμμάτων δράσεων – παρεμβάσεων  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητικού πληθυσμού από την κοινωνική λειτουργό και τη λογοθεραπεύτρια, για την «Πρόληψη ατυχημάτων», τις «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο» και τις «Τεχνικές χαλάρωσης για τη πρόληψη και τον έλεγχο του στρες».

  • Ομάδα γονέων.

  • Προγραμματίζεται η οργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα, τον Μάιο 2019.

  Όλα τα παραπάνω ενδεικτικά αναφέρονται ώστε να  μη μηδενίζονται οι καταβαλλόμενες  προσπάθειες, καθώς και το παρεχόμενο έργο του συγκεκριμένου φορέα.

  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

  Σχόλιο της Σταματίας Ράπτη.

  Απάντηση του Νοσοκομείο μας σε πρόσφατο άρθρο μας για το ΚΕΦΙΑΠ και εύλογα τίθενται ερωτήματα, τα οποία μένει να απαντηθούν. Το νοσοκομείο μας μιλά για εργασίες αποκατάστασης. Ποιες και τι περιλαμβάνουν; Αναφέρεται σε ειδικότητες, όπως παιδιάτρου σε απόσπαση και διοικητικού υπαλλήλου σε απόσπαση. Πόσες θέσεις προβλέπονται και τι ενέργειες έχουν γίνει για να στελεχωθεί; Η υποστελέχωση στην οποία αναφερθήκαμε έχει κάποια σχέση με τις δράσεις που έγιναν το 2018 και του 2019; Το ΚΕΦΙΑΠ πληροί όλες τις προϋποθέσεις ως κτιριακό συγκρότημα που ο νόμος επιτάσσει; υπάρχει οικοδομική άδεια; και στο δια ταύτα τι έχουν να μας απαντήσουν στο παρακάτω πόρισμα από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  KEFIAP

   

   

   

   

  Comments

  comments

  Σαμιακά

  16 Ιουνίου: Γιορτή του πατέρα

  Published

  on

  By

  Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

  Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κατά αντιστοιχία με τη γιορτή της μητέρας.

  Η γιορτή του πατέρα δεν αφορά μόνο τους πατεράδες, αλλά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

  Ο εορτασμός ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

  Η γιορτή ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα εμπνευσμένη από την πρώτη γιορτή της μητέρας. Ωστόσο δεν γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και έμεινε στο περιθώριο για αρκετά χρόνια.

  Το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατεράδες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Σαμιακά

  Εννέα πανέμορφα μοντέλα από το Ισραήλ στη Σάμο

  Published

  on

  By

  Στη Σάμο βρέθηκε για περίπου 4 ημέρες ομάδα φωτογράφων και γνωστών ισραηλινών μοντέλων, η οποία πραγματοποίησε fashion photoshoot σε διάφορα σημεία του νησιού μας, προκειμένου να προβληθούν στον έντυπο τύπο, σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας του Ισραήλ και φυσικά σε όλα τα social media με βασικότερο το Instagram .

  Το project υλοποιήθηκε όπως μεταδίδει το Σαμιακόν Βήμα, από τον Tour Operator Diesenhaus, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ στη Σάμο, σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων τoυ Ισραήλ το Yuri Models .

  Την οργάνωση στη Σάμο ανέλαβε το γραφείο Rhenia Tours με την ευγενική βοήθεια των ξενοδοχείων Doryssa Seaside και Proteas Blu.

  Τα εννέα μοντέλα έφτασαν στη Σάμο και φωτογραφήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, όπως το Ποτάμι, τα Τσόπελα, το Κοκκάρι, τη Χρυσή Άμμο, με σκοπό την προώθηση του νησιού στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, προκειμένου οι κάτοικοι της χώρας να γνωρίσουν το νησί μας.

  Μερικά από τα μοντέλα και τους φωτογράφους μοιράστηκαν ήδη με τους χιλιάδες followers τους στο Instagram φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

   

   

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Σαμιακά

  Μεγάλα κλαδιά ευκαλύπτου έπεσαν στη πόλη της Σάμου

  Published

  on

  By

  Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που διέρχονται στο στενό μεταξύ δημοτικού κήπου και του αρχαιολογικού Μουσείου Σάμου, καθώς σημειώνονται συνεχώς πτώσεις κλαδιών από τους γερασμένους ευκαλύπτους.

  Είναι η δεύτερη φορά σε δύο ημέρες που κλαδιά των δέντρων πέφτουν στο σημείο συμπαρασύροντάς και καλώδια της ΔΕΗ.

  Άμεσα ο δήμος Σάμου σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες στη περιοχή πριν τραυματιστεί κάνεις. Κρίνεται δε επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί το χρόνιο πρόβλημα κλαδέματος και ευπρεπισμού των μεγάλων δένδρων, ευκαλύπτων.

   

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Advertisement

  Facebook

  Advertisement Enter ad code here

  SPONSORED

  Sponsored

  Δημοφιλή

  Copyright © 2017