Connect with us

Σαμιακά

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για το ΚΕΦΙΑΠ

Published

on

Σε απάντηση πρόσφατων αναρτήσεων και δημοσιευμάτων, σχετικών με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, επισημαίνουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

 1. Μας στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός με τον πρώτο τίτλο του άρθρου. Γι’ αυτόν τον τίτλο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πέρα από την άποψη της κας Παπαδοπούλου, η οποία τυχαίνει να είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των σχολείων ειδικής αγωγής, δεν ζητήθηκε η γνώμη κάποιου εκπροσώπου του ΚΕΦΙΑΠ ή των σχολείων.
 2. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι παρά αυτή την ιδιότητα της κας Παπαδοπούλου, το μεγαλύτερο μέρος των γραφομένων αναφέρεται στο ΚΕΦΙΑΠ, όπου απουσιάζουν οι απόψεις των εκπροσώπων ή των εξυπηρετούμενων του κέντρου. Το ερώτημα μας είναι εύλογο. Γιατί;
 3. Ξεκαθαρίσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το μοναδικό κοινό ανάμεσα στο ΚΕΦΙΑΠ και στα σχολεία ειδικής αγωγής, είναι η φιλοξενία των σχολείων  στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ.
 4. Ακόμη και στην αλλαγή των γραφομένων, γίνεται εμφανής η προσπάθεια “αποκατάστασης” του προσωπικού των σχολείων ειδικής αγωγής. Ουδεμία λέξη για το ΚΕΦΙΑΠ. Γιατί;
 5. Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες εντός του κτηρίου, πραγματοποιούνται συχνά απεντομώσεις – μυοκτονίες στους χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το ΚΕΦΙΑΠ. Είμαστε γνώστες ότι το ίδιο γίνεται και από τα σχολεία στους χώρου της φιλοξενίας τους. Επίσης, έχουν γίνει αρκετές εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες πρέπει να είναι συνεχείς, σε ένα κτήριο με κακοτεχνίες από τη στιγμή της αποπεράτωσής του.
 6. Ενημερώσουμε ότι το σημερινό προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ είναι: μια (1) κοινωνική λειτουργός, μια (1) λογοθεραπεύτρια, δύο (2) φυσιοθεραπευτές, μια (1) παιδίατρος με μετακίνηση στο Νοσοκομείο και μια (1) διοικητική υπάλληλος με μετακίνηση στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα μια (1) ημέρα την εβδομάδα παρέχει υπηρεσίες  μια (1) ψυχολόγος του Νοσοκομείου.
 7. Στο ΚΕΦΙΑΠ μπορούν να απευθυνθούν όλα τα άτομα με αναπηρίες και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί και κάθε πολίτης, ο οποίος επιθυμεί εξειδικευμένη ενημέρωση.
 8. Οι υπηρεσίες, τις οποίες να παρέχει το ΚΕΦΙΑΠ είναι:
 • Έγκαιρη  αξιολόγηση , έλεγχος ανάπτυξης παιδιών.
 • Παιδιατρική παρακολούθηση και συμβουλευτική γονέων.

 • Κοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

-Ενημέρωση των ατόμων με αναπηρίες για τα δικαιώματα τους  ( παροχές, επιδόματα κλπ).

 • Λογοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.
 • Φυσιοθεραπεία  παιδιών και ενηλίκων

 • Χορήγηση αναπτυξιακής δοκιμασίας επικοινωνίας «παῑς» στα παιδιά.

 • -Ψυχολογική στήριξη των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους.

  9.Οι δράσεις του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, των ετών 2018 και 2019, συνοψίζονται:

  • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρίες σε μαθητές όλων των βαθμίδων.
 • Υλοποίηση διήμερου προγράμματος ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα τον Μάιο του 2018. Το πρόγραμμα  σχεδιάστηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, σε συνεργασία με εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης –ΣΚΕΠ. Στο πλαίσιο προγράμματος αυτού του πραγματοποιήθηκαν: 1.Εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία σε μαθητές με τον τίτλο: “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”.

  1. Ημερίδα – ανοικτός διάλογος εξοικείωσης με την αναπηρία και τη διαφορετικότητα με τον τίτλο: «Σκέψου διαφορετικά» , προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.
  • Στις 8 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Πρώιμη Παρέμβαση».

  • Συνεργασία  με το  Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

  • Πραγματοποίηση προγραμμάτων δράσεων – παρεμβάσεων  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητικού πληθυσμού από την κοινωνική λειτουργό και τη λογοθεραπεύτρια, για την «Πρόληψη ατυχημάτων», τις «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο» και τις «Τεχνικές χαλάρωσης για τη πρόληψη και τον έλεγχο του στρες».

  • Ομάδα γονέων.

  • Προγραμματίζεται η οργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα, τον Μάιο 2019.

  Όλα τα παραπάνω ενδεικτικά αναφέρονται ώστε να  μη μηδενίζονται οι καταβαλλόμενες  προσπάθειες, καθώς και το παρεχόμενο έργο του συγκεκριμένου φορέα.

  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

  Σχόλιο της Σταματίας Ράπτη.

  Απάντηση του Νοσοκομείο μας σε πρόσφατο άρθρο μας για το ΚΕΦΙΑΠ και εύλογα τίθενται ερωτήματα, τα οποία μένει να απαντηθούν. Το νοσοκομείο μας μιλά για εργασίες αποκατάστασης. Ποιες και τι περιλαμβάνουν; Αναφέρεται σε ειδικότητες, όπως παιδιάτρου σε απόσπαση και διοικητικού υπαλλήλου σε απόσπαση. Πόσες θέσεις προβλέπονται και τι ενέργειες έχουν γίνει για να στελεχωθεί; Η υποστελέχωση στην οποία αναφερθήκαμε έχει κάποια σχέση με τις δράσεις που έγιναν το 2018 και του 2019; Το ΚΕΦΙΑΠ πληροί όλες τις προϋποθέσεις ως κτιριακό συγκρότημα που ο νόμος επιτάσσει; υπάρχει οικοδομική άδεια; και στο δια ταύτα τι έχουν να μας απαντήσουν στο παρακάτω πόρισμα από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

  KEFIAP

   

   

   

   

  Comments

  comments

  Σαμιακά

  Αυτή είναι η παραλία Καλαδάκια !!

  Published

  on

  By

  Αυτή είναι η παραλία Καλαδάκια και θα την βρείτε μετά τον Μπάλο Κουμεϊκων στη πανέμορφη Σάμο.

   

  Αυτό που την κάνει μοναδική, είναι η μικρή σπηλιά στο αριστερό της άκρο, η οποία επικοινωνεί με τη θάλασσά και είναι προσβάσιμη για μπάνιο και για λήψη μοναδικών φωτογραφιών.

  Η θάλασσα της είναι απίστευτα καθαρή και δροσερή με μικρό βότσαλο.

  Η παραλία είναι οργανωμένη, καθώς υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και μία μικρή καντίνα για αναψυκτικά,καφέ και φαγητό.

   

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Σαμιακά

  Παροχή εκπτώσεων σε νέους φοιτητές από την Attica Group

  Published

  on

  By

  Η Attica Group, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

  Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός από καμπίνα LUX) και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019, για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων, του Σαρωνικού και της Κρήτης για Ηράκλειο και Χανιά.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την Kοινοπραξία BLUE STAR FERRIES ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019».

  Η Attica Group σε μία περίοδο όπου η παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας, στηρίζει και επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους, αλλά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους τη φοιτητική έκπτωση, πριν ακόμα αποκτήσουν τη φοιτητική ταυτότητα, που θα τους εξασφαλίσει μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις τους.

  H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Σαμιακά

  Ανακοίνωση του Κ.Σ. Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου για το «Ζέπελιν» στη Σάμο

  Published

  on

  By

  Ανακοίνωση του Κ.Σ. Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με την εγκατάσταση του «Ζέπελιν» στη Σάμο και τις παραχωρήσεις υποδομών και χώρων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  Από τα τέλη του μηνός Ιουλίου έχει εγκατασταθεί πάνω από το Καρλόβασι στη Σάμο μήκους 35 μέτρων αερόπλοιο τύπου «Ζέπελιν», το οποίο διαθέτει υψηλής τεχνολογίας συστήματα παρακολούθησης. Το αερόπλοιο αυτό ανήκει σε Γερμανική εταιρεία, έχει νοικιαστεί από την FRONTEX και έχει παραχωρηθεί στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού προστασίας του πολίτη, να παρακολουθεί και να καταγράφει τις προσφυγικές ροές στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου και των Τουρκικών παραλίων. Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του Λιμενικού Σώματος, για την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.

  Η έλευση του «Ζέπελιν» εντάσσεται στο πλαίσιο τήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που οδηγεί στην συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων σε hotspot/φυλακές, στην αύξηση των απελάσεων και στην ένταση των μέτρων καταστολής, μιας πολιτικής που συνεχίζει και διευρύνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την έλευση του Ζέπελιν δεν περιορίζονται απλά οι δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες καθώς και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών αλλά εμπλέκεται όλη η περιοχή ακόμη περισσότερο στους ανταγωνισμούς, σε μια περίοδο όπου οι εντάσεις κορυφώνονται.

  Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο Σύλλογός μας, οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφασίζουν, ύστερα από αίτημα του Λιμενικού Σώματος, να παραχωρήσουν στο Λιμενικό και στην Frontex, άρα και στην ιδιοκτήτρια γερμανική εταιρεία, άδεια χρήσης δικτύου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο για τη μεταφορά των δεδομένων που συλλέγει το Ζέπελιν, επιπλέον δε τους παραχωρούν πανεπιστημιακό χώρο της μονάδας της Σάμου για την τοποθέτηση εξοπλισμού τους.

  Η σημαντική αυτή απόφαση τόσο από πολιτική όσο και από ακαδημαϊκή άποψη δεν έγινε ποτέ γνωστή στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτε έχει ληφθεί από την Σύγκλητο. Είναι απορίας άξιον ποιοι και για ποιο λόγο την έλαβαν. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν μπορεί να παίξει το ρόλο αρωγού των συνοριοφυλάκων στην αστυνόμευση πολιτών, μεταναστών και προσφύγων. Όλα αυτά δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό ρόλο, την εκπαιδευτική και ερευνητική αποστολή ενός Ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο.

  Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου να ακυρώσει αμέσως την παραχώρηση του δικτύου όπως επίσης την παραχώρηση χώρων και υποδομών του Πανεπιστημίου στο Λιμενικό, στη Frontex και στην ιδιοκτήτρια γερμανική εταιρεία. Η διεκδίκηση για άμεση απόσυρση του Ζέπελιν, όπως επίσης οποιασδήποτε άλλης συσκευής παρακολούθησης πρέπει να γίνει υπόθεση ευθύνης όλου του δημοκρατικού κόσμου.

  23 Αυγούστου 2019

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Advertisement

  Facebook

  Advertisement Enter ad code here

  SPONSORED

  Sponsored

  Δημοφιλή

  Copyright © 2017