11.7 C
Σάμος
29/03/2023
Δήμος

Το Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου συνέβαλε στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης στο νησί

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”

Το τελευταίο 10ήμερο ζούμε με ένταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου την κορύφωση ενός δράματος που εκτυλίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της προηγούμενης και της τωρινής Κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Μετά από οκτώ μήνες διαρκών ανατροπών και παλινωδιών σε πολιτικές, μέτρα και πρόσωπα που τις ασκούν, επιλέχτηκε η μετατροπή των νησιών σε απέραντες φυλακές-στρατόπεδα προσφύγων/μεταναστών, ως η κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου συνέβαλε με τις  μέχρι σήμερα αποφάσεις του,  παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης  στο νησί και διαμόρφωσε ένα  διεκδικητικό πλαίσιο,  το οποίο επαναβεβαιώνεται σήμερα:

  1. Άμεση προτεραιότητα μας είναι ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ των προσφύγων/μεταναστών και η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ τους στα νησιά.
  1. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της ΠΝΠ-επίταξης των 216 στρεμμάτων  στη θέση Ζερβού και του σχεδιασμού για δημιουργία τεράστιου στρατοπέδου – φυλακής εκεί.
  1.  Αποδεχόμαστε μια μικρή δομή ΚΥΤ στη θέση Ζερβού για πρώτη υποδοχή, καταγραφή και ταυτοποίηση, μόνο δυναμικότητας 1200 ατόμων (+300 ΠΡΟΚΕΚΑ), όπως ήδη κατασκευάζεται.
  1. Απαιτούμε το κλείσιμο,  με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, της λειτουργίας του   υφιστάμενου hotspot-φαβέλας στην πόλη της Σάμου και την απόδοση της έκτασης του ιδιοκτησιακά στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.
  1. Δεν θα δεχτούμε απάνθρωπες λύσεις και προτάσεις, όπως αυτή των ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων, για φυλακές προσφύγων/μεταναστών.
  1. Απαιτούμε τη χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που θα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες για την κατανομή των προσφύγων μέσα στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών που σηκώνουν το βάρος της πρώτης εισόδου και υποδοχής.
  2. Απαιτούμε να υπάρξουν όλες οι διεθνείς πρωτοβουλίες στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών, που θα περιορίσουν δραστικά τις ανθρώπινες ροές.
  3. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για λογική, ψυχραιμία και   δημοκρατική αυτοσυγκράτηση.
  4. Καταδικάζουμε την ανεξέλεγκτη δράση έκνομων στοιχείων, που προσπαθούν αυτενεργώντας να επιβάλουν τη ξενοφοβική τους ατζέντα προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας πρόσφυγες, ΜΚΟ, εθελοντές και συμπολίτες μας, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτη βία (λεκτικές και γραπτές ύβρεις καθώς και  επιθέσεις σε βάρος σωματικής ακεραιότητας, εμπρησμούς κ.α.). Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες γίνονται  ειδήσεις που κάνουν το γύρο του κόσμου, μας διασύρουν και τραυματίζουν την εικόνα της Σάμου, των νησιών και της χώρας.
  5. Εμείς οι άνθρωποι της Σάμου θέλουμε  να συνεχίσουμε να ζούμε στο τόπο μας με αξιοπρέπεια και ειρήνη, υπερήφανοι για την φιλοξενία μας, την ανθρωπιά μας και τη δύναμη της ψυχής μας και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Related posts

Κλείνει για δέκα ημέρες ο δρόμος από την πλατεία Μεσακή Χώρας μέχρι τον Άγιο Δημήτριο

admin

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου για την πρόληψη και δασοπυρόσβεση

admin

Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Δημοτικό Συμβούλιο

admin

Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Ν.Κατρακάζος

admin

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στα Γυμνάσια Σάμου

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

admin

Μήνυμα δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821»

admin

Αίτημα δήμου Δυτικής Σάμου για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin

Η επίσημη σελίδα του Υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου

admin