6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Σαμιακά

Το ΕΚΤ Σάμου για ομάδα ΣΑΜΟΣ SOS

Μετά τους τιμητές της πρωτοβουλίας του Εργατικού Κέντρου για το κλείσιμο των χοτσποτ και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα , προέκυψαν και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της αγωνιστικής πρωτοβουλίας του ταξικού εργατικού κινήματος!

Τόσο ο κ. Μαριάς ο οποίος αυτοπροσκλήθηκε στη συγκέντρωση (και τι κρίμα! δεν μπορεί να έρθει), όσο και η ομάδα ΣΑΜΟΣ SOS που δηλώνει τη στήριξή της στη κινητοποίηση, είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Τους έχουμε ακούσει να κραυγάζουν απαξιωτικά  για «λαθρομετανάστες» που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα όπλα στα σύνορά μας, ρατσιστικά για «βρωμιάρηδες», «κλέφτες», «βιαστές», «μαχαιροβγάλτες», εθνικιστικά για αλλόθρησκους που θα μολύνουν τα ιερά και όσια της φυλής, θα μας εξισλαμίσουν, θα εγείρουν θέμα μουσουλμανικής μειονότητας κ.ά

Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα καλούσαν στη δημιουργία «ομάδων κρούσης» εναντίον των προσφύγων και αποπειράθηκαν να προπηλακίσουν στελέχη του φιλειρηνικού κινήματος στις περιβόητες «λαϊκές συνελεύσεις» τους.

Τα ξέχασαν όλα αυτά;

Τι σχέση λοιπόν μπορούν να έχουν σε μια συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, που δείχνει ευθέως τους ενόχους υπαίτιους της προσφυγιάς, στο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου;

Τι σχέση μπορεί να έχουν τελικά με τη θέση του ΕΚΣ για ανυπακοή στις συμφωνίες, κλείσιμο του hotspot, καμιά δημιουργία νέου, απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, όταν υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της Ε.Ε. ζητούσαν μέχρι πρότινος αυστηρή υλοποίηση της συμφωνία Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας (που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό) και σήμερα πάλι πιστοί υπηρέτες αυτής της πολιτικής ζητάνε μεταφορά του hotspot μακριά από τον «αστικό ιστό».

Προφανώς όση σχέση έχει η γνωστή «αλεπού στο παζάρι»….θολούρα στα νερά και αποπροσανατολισμό!

Ο λαός και η νεολαία της Σάμου μπορεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τους γυρίσει ακόμη μια φορά την πλάτη και να συμμετέχει μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 7 στη Πλ. Πυθαγόρα.

Related posts

1.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση για ανάγκες του ιδρύματος εξασφάλισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Στην Ικαρία η άσκηση ετοιμότητας «Υγρό Πυρ 2023» από την Π.Υ.

admin

Ο Deivid Junior Costa στον Κέρκη

admin

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

admin

Τσεσμελής Ευάγγελος: Η κουλτούρα μας είναι ασύμβατη με τέτοιου είδους επιλογές

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με τη πυρκαγιά σε supermarket στο Μαραθόκαμπο

admin

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για καταφύγιο: Ο Δήμος να προχωρήσει σε απευθείας αγορά οικοπέδου

admin

H Κοινότητα Καρλοβάσου τίμησε τη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

admin