18.5 C
Σάμος
18/04/2024
Περιφερειακά

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών – Ανατολικό Άκρο, στη Σάμο

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού» , Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή,  ταξίδεψε στη Σάμο το διάστημα 26 – 28 Αυγούστου 2022, και συμμετείχε το Σάββατο 27 Αυγούστου 222,  στο  3ου Φεστιβάλ Τεχνών – Ανατολικό Άκρο με την μουσική παράσταση «Η Ποίηση και το Ρεμπέτικο»  / Σύμπραξη λόγιας δημιουργίας και λαϊκής παράδοσης – πάντρεμα ποίησης  με το λαϊκό ήχο και το μπουζούκι.

Η συναυλία ήταν χωρισμένη σε 3 μέρη:

Α΄ Μέρος: «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Β΄ Μέρος: «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου

Γ΄ Μέρος: «ΜΑΡΚΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ» σε στίχους και μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη.

Ερμηνευτές: Ανδρέας Καρακότας και Σταυρούλα Μανωλοπούλου

Μουσικοί: Μαθητές της Σχολής σε σύμπραξη με τον δάσκαλό τους Αρίστο Βαμβακούση και στο Κόντρα Μπάσο τον μουσικό Τάκη Φραγκού.

Ονόματα Μαθητών: Νίκος Πρέκας, Θανάσης Σταχτάς, Ηλίας Παπαμακάριος, Μιχάλης Μπόνης, Μάνθος Μπόνης, Θεόφιλος Ζερβός, Δημήτρης Χατζηανδρέου, Ανδρέας Χατζής

 

« Περικυκλωμένοι από πεύκα και κυπαρίσσια, στους κατάφυτους λόφους του σεισμόπληκτου ορεινού χωριού Κονταίικα της Σάμου, στην αυλή του παλιού σχολείου, συμμετείχαμε μουσικά. Ο σκοπός ιερός – στιγμές συγκίνησης – οι κάτοικοι και οι επισκέπτες με συντονισμό, σεβασμό και αγάπη, μας φιλοξένησαν στον τόπο τους και τραγούδησαν μαζί μας!

Στη συναυλία, πέραν των διοργανωτών, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, παρέστησαν κοντά μας, ο Αντιπρόεδρος του σωματείου μας, κος Στέλιος Νιώτης, υποστηρικτικά εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου μας, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κος Αλέξανδρος Λυμπέρης και Ιταλοί αυτοδιοικητικοί που βρίσκονται στο νησί της Σάμου για αδελφοποίηση της πόλης τους με τον Δήμο Δυτικής Σάμου, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την συναυλία.

Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Τεχνών & Πολιτισμού – Ανατολικό Άκρο και ειδικότερα τον δάσκαλο και διοργανωτή κ. Απόστολο Γιαννακόπουλο για την εγκάρδια και άψογη διοργάνωση καθώς και τον σύλλογο Κονταίικων για τη φιλοξενία και την απονομή αναμνηστικής πλακέτας. Ευχαριστούμε την συριανή επιχείρηση λουκουμιών ΚΟΡΡΕΣ, που προσέφερε χορηγία συριανά λουκούμια, τα οποία προσφέραμε ως κέρασμα – με άρωμα Σύρου, στους διοργανωτές και στο κοινό που βρέθηκε μαζί μας.

Μετά την επιτυχία της συνολικής διοργάνωσης, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά »

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και διεξάγεται σε επιλεγμένους χώρους του Καρλοβασίου της Σάμου και στα χωριά Κοντακαίικα, Κονταίικα,  Λέκκα, Υδρούσσα, Καλλιθέα και Όρμος Μαραθοκάμπου. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, έχει ως βασικό στόχο να φέρει τους  κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε επαφή με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Συμμετέχουν: Εικαστικοί, Φωτογράφοι, Ιστορικοί, Κοινωνικοί Επιστήμονες,  Σκηνοθέτες,  Χορωδίες και η Μουσική Σχολή ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} από τη Σύρο. Η συνολική διάρκεια του Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 20 Σεπτεμβρίου 2022 με συνδιοργανωτές τον Δήμο Δυτικής Σάμου, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin