Connect with us

Ικαριακά

Το Επαρχείο Ικαρίας για τις μεταφορές μαθητών

Published

on

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στο νησί της Ικαρίας , δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μεταφορικών μέσων, για την μεταφορά μαθητών, προς τις σχολικές μονάδες, και την επιστροφή τους , στον τόπο κατοικίας τους .
Οι μεταφορές μαθητών εκτελούνται βάσει νομοθεσίας, ΚΥΑ 50025/2018(ΦΕΚ 4217/Β/26.09.2020), κατά την οποία το έργο της μεταφοράς, αναλαμβάνουν οι Περιφέρειες.
Για να γίνεται η μεταφορά των μαθητών σύμφωνα με την ΚΥΑ , προϋπόθεση είναι η Α΄/θμια και Β’ θμια εκπαίδευση ( αφού ενημερωθούν από τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων) να ενημερώνουν την Περιφέρεια, με καταστάσεις των δικαιούμενων μεταφοράς μαθητών, και πάντοτε με την λήξη του σχολικού έτους.
Η αποστολή των πινάκων είναι προϋπόθεση, για να γίνει ο σχεδιασμός, με τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα , ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές.
Στην περίπτωση ελλείψεως μεταφορικών μέσων, η παραπάνω ΚΥΑ προβλέπει την μεταφορά παιδιών από τους γονείς, και ανεξάρτητα από ιδιόκτητο μέσο, ώστε να λαμβάνουν το γονικό επίδομα.

Όλα τα παραπάνω τα έχουμε πολλάκις αναφέρει στους γονείς σε όσες περιπτώσεις δεν εκτελείται μεταφορά, που δεν περιέχεται στους πίνακες μεταφοράς μαθητών της Κ.Υ.Α, οι οποίοι διαμορφώνονται από την Π.Ε Ικαρίας, αφού έχουν παραληφθεί από την Α/΄θμια και την Β’/ θμια εκπαίδευση Σάμου.
Σχετικά με τα πρόσφατα θέματα:

α) Ως προς το δρομολόγιο του πίνακα Πλαγιά-Ξυλοσύρτης –Άγιος Κήρυκος, σας γνωρίζουμε ότι ο μεταφορέας ,έχει υποβάλλει στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Σάμου αίτηση για αντικατάσταση μεταφορικού μέσου, γεγονός στο οποίο εμπλέκεται και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κεντρικά .

β) Για το δρομολόγιο Άγιος Κήρυκος –Εύδηλος, διερευνάται από την Δ/νση Μεταφορών κα Επικοινωνιών της ΠΕ Σάμου , και αναμένεται η ένταξη νέου δρομολογίου, με διαφορετικό ωράριο αναχώρησης ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων στον Εύδηλο Ικαρίας.
Είμαστε στην διάθεση όσων γονέων τα παιδιά τους δικαιούνται μεταφοράς , σύμφωνα με την ΚΥΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την μεταφορά μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους.

Share this post:

Comments

comments

Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Published

on

By

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Published

on

By

Απο το Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε «Προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας»για τις κάτωθι τρεις (03) ειδικότητες ως εξής:

Α/ΑΦΟΡΕΑΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΒΑΘΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1
2Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1
3Γ.Ν – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄1

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για τις παραπάνω θέσεις γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι όσοι έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια (πλην όσων προέρχονται από Κράτη Μέλη της Ε.Ε.)

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με την θέση ιατρικής ειδικότητας.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16-02-2021 ώρα 12.00 και λήγει στην 03-03-2021 ώρα 12.00.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr, εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων (παρούσα), συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή