Connect with us

Ικαριακά

Το Επαρχείο Ικαρίας για τις μεταφορές μαθητών

Published

on

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στο νησί της Ικαρίας , δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μεταφορικών μέσων, για την μεταφορά μαθητών, προς τις σχολικές μονάδες, και την επιστροφή τους , στον τόπο κατοικίας τους .
Οι μεταφορές μαθητών εκτελούνται βάσει νομοθεσίας, ΚΥΑ 50025/2018(ΦΕΚ 4217/Β/26.09.2020), κατά την οποία το έργο της μεταφοράς, αναλαμβάνουν οι Περιφέρειες.
Για να γίνεται η μεταφορά των μαθητών σύμφωνα με την ΚΥΑ , προϋπόθεση είναι η Α΄/θμια και Β’ θμια εκπαίδευση ( αφού ενημερωθούν από τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων) να ενημερώνουν την Περιφέρεια, με καταστάσεις των δικαιούμενων μεταφοράς μαθητών, και πάντοτε με την λήξη του σχολικού έτους.
Η αποστολή των πινάκων είναι προϋπόθεση, για να γίνει ο σχεδιασμός, με τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα , ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές.
Στην περίπτωση ελλείψεως μεταφορικών μέσων, η παραπάνω ΚΥΑ προβλέπει την μεταφορά παιδιών από τους γονείς, και ανεξάρτητα από ιδιόκτητο μέσο, ώστε να λαμβάνουν το γονικό επίδομα.

Όλα τα παραπάνω τα έχουμε πολλάκις αναφέρει στους γονείς σε όσες περιπτώσεις δεν εκτελείται μεταφορά, που δεν περιέχεται στους πίνακες μεταφοράς μαθητών της Κ.Υ.Α, οι οποίοι διαμορφώνονται από την Π.Ε Ικαρίας, αφού έχουν παραληφθεί από την Α/΄θμια και την Β’/ θμια εκπαίδευση Σάμου.
Σχετικά με τα πρόσφατα θέματα:

α) Ως προς το δρομολόγιο του πίνακα Πλαγιά-Ξυλοσύρτης –Άγιος Κήρυκος, σας γνωρίζουμε ότι ο μεταφορέας ,έχει υποβάλλει στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Σάμου αίτηση για αντικατάσταση μεταφορικού μέσου, γεγονός στο οποίο εμπλέκεται και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κεντρικά .

β) Για το δρομολόγιο Άγιος Κήρυκος –Εύδηλος, διερευνάται από την Δ/νση Μεταφορών κα Επικοινωνιών της ΠΕ Σάμου , και αναμένεται η ένταξη νέου δρομολογίου, με διαφορετικό ωράριο αναχώρησης ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων στον Εύδηλο Ικαρίας.
Είμαστε στην διάθεση όσων γονέων τα παιδιά τους δικαιούνται μεταφοράς , σύμφωνα με την ΚΥΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την μεταφορά μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους.

Share this post:

Comments

comments

Ικαριακά

H Dodekanisos Seaways ένωσε για πρώτη φορά τη Θύμαινα Φούρνων με τον Πανορμίτη

Published

on

By

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, η Dodekanisos Seaways πραγματοποίησε την επιθυμία των κατοίκων της Θύμαινας να επισκεφθούν την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ στον Πανορμίτη της Σύμης.

Η Θύμαινα είναι νησί του συμπλέγματος των Φούρνων που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας, έχει επιφάνεια μόλις 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 137 μόνιμους κατοίκους.

Η Dodekanisos Seaways προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στους κατοίκους, οι οποίοι με πίστη και συγκίνηση προσκύνησαν, οι περισσότεροι για πρώτη φορά, στο μοναστήρι του Πανορμίτη.

Η θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στο πλήρωμα της κατά την άφιξη αλλά και κατά την αναχώρηση από τη Θύμαινα ήταν πραγματικά συγκινητική!
Οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν έντονα συναισθήματα κατάνυξης και ευλάβειας, βιώνοντας μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων!

Η Dodekanisos Seaways, πιστή στις αξίες της, συνεχίζει να ενώνει τους ανθρώπους των νησιών μας και να υποστηρίζει τη νησιωτικότητα, ταξιδεύοντας εκεί που δεν ταξιδεύει κανείς άλλος!

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Ικαρία: «Μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού τώρα»

Published

on

By

«Μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού τώρα». Με αυτό το σύνθημα δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι από όλη την Ικαρία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νησιού.

Από το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων, ο Αλέκος Κλείτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα το Σωματείο καλεί σε συγκεντρώσεις-συζητήσεις με τους συνταξιούχους των νησιών την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στον Εύδηλο (αίθουσα Κατσούλειο, στις 19:00) και το Σάββατο 24 Οκτώβρη στους Φούρνους (καφέ Μπίλιως, στις 18:00), με ομιλητή τον γ. γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Παν. Πάλμο.

Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Κυριακή Τριπολιτσιώτη ανέφερε μεταξύ άλλων: « εμείς οι γυναίκες δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε την βαρβαρότητα και να μένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων η Αθηνά Γλαρού κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για δημόσια-δωρεάν Υγεία και μέτρα προστασίας στα σχολεία, με το απεργιακό κάλεσμα στις 15 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του δημοσίου στην πλατεία Αγ.Κηρύκου στις 11 π.μ.

Τα συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα χαιρέτισαν: το Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας -Φούρνων, το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας και η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου ενώ στην ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ο Αποστόλης Δημόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

« Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων που παλεύουν απέναντι στην πανδημία χωρίς νέες προσλήψεις, χωρίς μέσα προστασίας, χωρίς εξοπλισμό».

« Είμαστε δίπλα και ένα με τους ξεσηκωμένους μαθητές και τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους που διεκδικούν καθαρά και ασφαλή σχολεία, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες εκπαιδευτικές ανάγκες».

« Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού, τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, τους φοιτητές και μαθητές, τους συνταξιούχους και ανέργους σε όλη τη χώρα, που ενώσαμε τις φωνές μας, που διαδηλώσαμε για να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή με τις ανώτερες ποινές».

« Να γίνουν υπόθεση ζωής όλων μας οι παρακάτω διεκδικήσεις:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των μαθητών στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

  • Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.

  • Κατάργηση των  Π.Ν.Π. και όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα ».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Περιφερειακά2 ώρες ago

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου

COVID-193 ώρες ago

Ένα κρούσμα covid-19 στη Π.Ε Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά4 ώρες ago

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου 

Σαμιακά5 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ Σάμου προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά5 ώρες ago

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Περιφερειακό Ιατρείο του Όρμου Μαραθοκάμπου

Περιφερειακά5 ώρες ago

Συνάντηση Μουτζούρη με την ευρωπαία αξιωματούχο για το μεταναστευτικό Beate Gminder

Σαμιακά10 ώρες ago

Αναβολή αρχαιρεσιών του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων

Σαμιακά10 ώρες ago

Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Σάμου

Δήμος1 ημέρα ago

35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δημήτρης Κασμιρλής: Καταστροφική ήταν η φετινή τουριστική χρονιά

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή