27.2 C
Σάμος
17/06/2024
Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο για επίσκεψη Μηταράκη – Τίποτα νέο δεν έφερε μαζί του

Τίποτα νέο και προς το συμφέρον προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων της Σάμου δεν έφερε μαζί του ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, αναφερει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωση του σημειώνει ότι “αυτά που δήλωσε τόσο μετά τη σύσκεψη όσο και στο δημοτικό συμβούλιο φανερώνουν ότι η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να επιβάλει με κάθε τρόπο το σχεδιασμό της να κάνει τα νησιά μας φυλακές της Ε.Ε.

Ο εκβιασμός ότι για να κλείσει του Βαθιού πρέπει να γίνει στου Ζερβού άρα πάντα να υπάρχει hotspot, η μειοδοσία ότι δεν θα είναι 1500 αλλά ούτε και 5000+ αφού τα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων, η αποτροπή, η επαναπροώθηση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων στην αίτηση άσυλου δήθεν αποδίδουν, το «κλείσιμο» του ματιού σε κάποιους που υποστηρίζουν ότι αν είναι κλειστά, ελεγχόμενα, μακριά από την πόλη και δεν «φαίνεται» η εξαθλίωση και ο εγκλωβισμός τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, το «χάιδεμα» αυτιών ότι η επίταξη θα είναι με ενοικιαστήριο και η έκταση μεγάλη για να υπάρχει «άνεση» και αποζημιώσεις σε περισσότερους… φανερώνουν την κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους νησιώτες, το απάνθρωπο των μέτρων για πρόσφυγες-μετανάστες καθώς και το αδιέξοδο της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που είναι πολιτική εγκλωβισμού.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και με τη χθεσινή κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργού με τη δημοτική αρχή, προέδρους κοινοτήτων κ.α. επιμένει ότι ούτε στο Βαθύ, ούτε στου Ζερβού, ούτε πουθενά δεν δεχόμαστε τόπους εγκλωβισμού. Υπερασπίζεται το αίτημα των ίδιων των προσφύγων-μεταναστών να πάρουν χαρτιά και να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν,  και καταγγέλλει ότι η Ε.Ε. και η κυβέρνηση τους εγκλωβίζει εδώ.

Και το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε φανερό ότι η δημοτική αρχή και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι παζαρεύουν με την κυβέρνηση  για μικρή ή μεγάλη δομή, κλειστή ή ανοιχτή, στου Ζερβού ή όπου αλλού βάζουν την υπογραφή του στα σχέδιά της και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα θέλει και διεκδικεί ο σαμιώτικος λαός. Με τη στάση και τη θέση τους καταδικάζουν σαμιώτες και πρόσφυγες-μετανάστες για τα επόμενα πολλά χρόνια σε μια κατάσταση που όχι μόνο δεν τιμά τον ανθρωπισμό αλλά αντίθετα θα κάνει ακόμη χειρότερη τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το λαό του νησιού μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συνεχίσουν τον αγώνα με επιμονή και αντοχή απαιτώντας:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών από το νησί και τη χώρα
  • Ε.Ε. και ΟΗΕ να οργανώσουν επιτροπές υποβολής ασύλου μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, Τουρκίας-Συρίας και από εκεί άμεσα να πηγαίνουν απευθείας στη χώρα που επιθυμούν
  • Να κλείσει το hot spot στο Βαθύ και να μην ανοίξει άλλο, κλειστό ή ανοιχτό, μικρό ή μεγάλο πουθενά στο νησί. Να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού.
  • Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνο και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που κάνει τη χώρα μας απέραντο κέντρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών
  • Απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, από επεμβάσεις και πολέμους που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Να σταματήσει η εισβολή στη Συρία, στη Λιβύη και όπου αλλού. Κανένας έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων”.

Related posts

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

admin

Με επιτυχία ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου

admin

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

admin

Pappa Beach: Θα ανοίξουμε ξανά τον μικρό μας παράδεισo

admin

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο

admin

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin