10 C
Σάμος
01/02/2023
Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει την κινητοποίηση των υγειονομικών

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Ικαρίας για στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τον διχασμό των εργαζομένωνυποστηρίζοντας παράλληλα τον μαζικό και καθολικό εμβολιασμό.

Είναι η κερκόπορτα που θα προωθήσει αντεργατικά μέτρα, θα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα και σε άλλους κλάδους εργαζομένων όπως στον τουρισμό, τις μεταφορές, τον επισιτισμό, τους εκπαιδευτικούς κ.α. και θα διευκολύνει στέρηση μισθού, ποινές, απολύσεις και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να ακολουθεί την πολιτική του μαστιγίου και να εκβιάζει τους υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας, για αρχή, με το μέτρο της αναστολής εργασίας, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα ακόμα και απολύσεις από 1/9 για όσους δεν εμβολιάζονται. Οι ίδιοι, δε, συνάδελφοι είναι αυτοί που σε συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ολοκληρώσει από τους πρώτους μήνες τον εμβολιασμό τους – έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ενώ ενάμιση χρόνο τώρα μπήκαν στη μάχη κατά του «αόρατου εχθρού» θυσιάζοντας τη ζωή τους,  ζητώντας παράλληλα μέτρα και μέσα προστασίας.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιλέγει να κουνάει το δάχτυλο, ψάχνοντας με αυτό τον τρόπο να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες που έχει  και δεν ανέλαβε με αποτέλεσμα το 4ο κύμα της πανδημίας. Γιατί είναι η ίδια που ως εντολοδόχος των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα αντίστοιχα με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος τους. Την ίδια ώρα δε, συνεχίζει να μη λαμβάνει κανένα μέτρο επιστημονικής ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου ώστε να αρθούν οι όποιες εύλογες αμφιβολίες υπάρχουν, δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την στελέχωσή της με προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό ενώ συνεχίζει να εθελοτυφλεί στους μεγάλους εργασιακούς χώρους – εστίες υπερμετάδοσης που «κουκουλώνονται» τα κρούσματα στο φόβο να χαθεί το μεροκάματο και να σταματήσει η παραγωγή, στα μέσα μαζικής μεταφορές, στα πλοία κλπ.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλούν εντύπωση και οι δηλώσεις του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια (24/08) ο οποίος εξήγγειλε μέτρα με βασικό άξονα την ατομική ευθύνη. Έτσι, όσοι δεν εμβολιάζονται θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τα τεστ αφού θα γίνονται μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μετατρέπει χώρους εστίασης κλπ σε ελεγκτές πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμών, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Την ώρα, λοιπόν, που το 4ο κύμα είναι σε έξαρση η κυβέρνηση επιλέγει αντί να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό, να «τιμωρεί» με απολύσεις υγειονομικούς, να σμπαραλιάζει εργασιακά δικαιώματα καλύπτοντας πάγιες θέσεις με συμβασιούχους, να συγχωνεύει και να κλείνει δομές υγείας, να «δίνει δώρο την ανάγκη μας για υγεία» στους ιατρικούς ιδιωτικούς ομίλους. 

Στηρίζουμε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών την Πέμπτη 26 Αυγούστου και καλούμε τα σωματεία μέλη να είναι σε ετοιμότητα για δράση και σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου. Εργαζόμενοι και λαός να κάνουν κτήμα τους:

  • Να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.
  • Να χρηματοδοτηθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν με προσλήψεις όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας και όλες οι δημόσιες δομές υγείας και η ΠΦΥ των νησιών μας, με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση συμβασιούχων και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Related posts

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για καταφύγιο: Ο Δήμος να προχωρήσει σε απευθείας αγορά οικοπέδου

admin

H Κοινότητα Καρλοβάσου τίμησε τη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

admin

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Σάμου και βράβευση αριστούχων

admin

Ψωρίαση και αρθρίτιδα – Μια κρυφή σχέση πιο συχνή απ’όσο πιστεύατε

admin

Aφαίρεσε 80 λίτρα πετρέλαιο

admin

Ευχαριστήριο μήνυμα του Υποστρατήγου Π.Σ Κωνσταντίνου Δαδούδη

admin

Εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Βολές του Στρατού στη Σάμο τον Φεβρουάριο

admin