30 C
Σάμος
28/05/2022
Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα των μαθητών – εκπαιδευτικών

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου συμμετείχε στην κινητοποίηση 26/01 στο Καρλόβασι για να χαιρετίσει και να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη Σάμο για τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας τους μέσα και έξω από την εκπαιδευτική κοινότητα!

Απευθυνόμενοι στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, η εκπρόσωπος του ΕΚΣ, τόνισε: «Στεκόμαστε στο πλευρό σας και πώς αλλιώς αφού εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς σας και συνάδελφοί  σας,  μαζί με εσάς έχουμε βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια τις επιπτώσεις της πανδημίας και της πολιτικής που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που αφενός επιβάλλει στους εργαζόμενους πρωτόκολλα βαρβαρότητας (τηλεργασία, απολύσεις, αναστολές, πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, μείωση μισθού αν νοσήσει το παιδί μας) αφετέρου συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να μην ενισχύει το προσωπικό καθαριότητας, να μην κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών. Χρεώνει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» για να αποφύγει τις δικές της και προβάλλει σαν πανάκεια τη λύση της τηλεκπαίδευσης, που είναι η πιο νοσηρή μέθοδος για την ψυχική υγεία των παιδιών και ακριβή λύση για γονείς και μαθητές».

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των μαθητών, γονέων και της ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Λυμπέρη, όπου απαίτησαν ακόμα μια φορά ο δήμος να πάρει τώρα μέτρα κόντρα στην πολιτική που θέλει τη ζωή και την υγεία μας να θεωρείται κόστος.

Αιτήματα ουσιαστικά και αναγκαία όπως:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές ανά αίθουσα, όχι στις συγχωνεύσεις / συμπτύξεις τμημάτων. Να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία.
  • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό καθαριότητας. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.
  • Να χορηγούνται δωρεάν -με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση- οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία.
  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών με περισσότερα δρομολόγια ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Η δράση και ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός μας αγώνας! Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους στο νησί μας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους γιατί αυτός είναι αγώνας για το μεροκάματο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για προστασία από τις φυσικές καταστροφές, για να μην υποβαθμίζεται διαρκώς η μόρφωση και το μέλλον μας, η υγεία και η ζωή μας!

Παρόμοια άρθρα

Πρόβλημα στην ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη πόλη της Σάμου

admin

Ο Άρτσιμπαλντ Γκριν 73 χρόνων αγνοείται από την περιοχή της Μαρίνας στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Καθαρισμός του βυθού από τη Εθελοντική Ομάδα SOS Κοκκαρίου με την υποστήριξη του Καταδυτικού Κέντρου Samos Sub

admin

Σάμος: Συνεχείς περιπολίες αστυνομίας, συνοριοφυλακής & λιμενικού για αποτροπή μεταναστευτικών ορών

admin

Ιερά Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Οσίου Παισίου

admin

5οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2022

admin

Η εφαρμογή του Νίκου Χουσά, Discover Samos είναι πλέον στο Google Play Store

admin

Αίθριος καιρός και έντονη ζέστη μέχρι την Κυριακή

admin

Ο Α.Σ Κέρκης Μαραθοκάμπου ανακοινώνει την απόκτηση του Καναδού Teylor Hunt!

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα