18.9 C
Σάμος
31/05/2023
Σαμιακά

Το Ε.Κ. Σάμου συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου   με ανακοίνωση του , συμπαραστέκεται στον  αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Σάμου και ζητά  μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους . Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου:

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι μόνιμοι και με συμβάσεις στο Δήμο,

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο εμπαιγμός των χιλιάδων συμβασιούχων των Δήμων από την κυβέρνηση, η Διοίκηση του Ε.Κ. Σάμου έκανε απολύτως καθαρό ότι τάσσεται αλληλέγγυα και συμπαραστέκεται στον αγώνα σας για να έχετε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Θεωρούμε ότι το να έχει ένας εργαζόμενος δουλειά είναι βασικό δικαίωμά του και προϋπόθεση για να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του και στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής.

Σύγχρονες ανάγκες που εξ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών ολοένα και επιφορτίζονται με καινούρια μνημόνια και νέα αντεργατικά μέτρα, με φοροληστεία και νέα χαράτσια, με αντεργατική επίθεση σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει και γενικότερα σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το να υπάρχει ημερομηνία λήξης αυτού του δικαιώματος γιατί όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ανεργία και τι βρόγχο αποτελεί για το λαιμό της κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Βεβαίως και είναι σημαντικό να βρίσκεστε στην δουλειά μέχρι τέλους του χρόνου κάποιοι από σας (δυστυχώς όχι όλοι), αλλά η ζωή θα συνεχιστεί και μετά, με αποτέλεσμα να έρθετε αντιμέτωποι με την απόφαση της κυβέρνησης που λέει ότι μέχρι τις 31/3/2018 θα πρέπει να έχουν απολυθεί όλοι οι συμβασιούχοι.

Με την ίδια κυβερνητική απόφαση ορίζεται ότι οι ΟΤΑ θα πρέπει να κάνουν την αποκομιδή απορριμμάτων με ίδια μέσα και αυτό σημαίνει ότι ή ο Δήμος θα προσλάβει κάποιους εργαζόμενους για την καθαριότητα των οποίων η πληρωμή θα γίνει με ανταποδοτικό τέλος (βλέπε δηλαδή νέο χαράτσι για όλους μας) ή ότι θα δοθεί η καθαριότητα και όχι μόνο, σε ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι που θα χάσουν την δουλειά τους και οι δημότες.

Σημαντικό συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι οι νόμοι είναι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν άλλων συμφέροντα και όχι του λαού και των εργαζομένων.

Τίποτα, όμως δεν έχει τελειώσει και πολλά θα εξαρτηθούν από μας τους ίδιους και από τον αγώνα που θα πρέπει να οργανωθεί αμέσως τώρα. Στόχος θα πρέπει να είναι από τη μια να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και από την άλλη να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με βάση τις ανάγκες της περιοχής μας. Να κατανοηθεί από τους δημότες ότι εκείνοι θα πληρώσουν τις όποιες επιλογές, έτσι ώστε να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Σάμου σε κάθε περίπτωση θα είναι μαζί σας στον αγώνα αυτό και καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους τόσο του Δήμου, όσο και όλων των κλάδων εργαζομένων του νησιού να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Είναι κοινός ο αγώνας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Για την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Για προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των δημοτών και της περιοχής.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Η Διοίκηση

Related posts

Πρωτάθλημα Tang Soo Do: Χρυσό μετάλλιο για τον Θοδωρή Βακεντή, Χάλκινο ο Γιάννης Πατηνιώτης

admin

H Μητρόπολη Σάμου τέλεσε Ιερά παράκληση για τον φωτισμό των υποψηφίων των πανελλαδικών

admin

Σάμος: Απεγκλωβισμός μεταναστών από το εξαιρετικά δύσβατο φαράγγι του Μεγάλου Σεϊτανιού

admin

Πανελλήνιες 2023: Οι πιο πρακτικές συμβουλές για υποψηφίους πριν και κατά τη διάρκεια της εξέτασης

admin

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος απαντά στον Δήμο Αν. Σάμου: Εξαιρείται ο βασικός αγροτικός οδικός άξονας του Καρβούνη

admin

Το Apollo βράβευσε μετά απο 4 χρόνια τα καλύτερα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στη Σάμο

admin

Αναγκαία η κατασκευή e-shop και η προβολή στο διαδίκτυο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Αγώνες Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων “4ο Tour de Samo” 2023 στη Σάμο το τριήμερο 2-5 Ιουνίου

admin

Για 7η συνεχόμενη χρονιά στη Σάμο «The Distinguisted Gentleman’s Ride»

admin