30 C
Σάμος
09/08/2022
Σαμιακά

“Το καπλάνι επιστρέφει στο Λαμαγάρι”, κάθε Τετάρτη!

 

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σας προσκαλούν στη δράση με θέμα “Το καπλάνι επιστρέφει στο Λαμαγάρι”.

Η δραστηριότητα – για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, έχει σαν στόχο την μύηση των μικρών μας φίλων στο μοναδικό τρόπο γραφής της διεθνούς φήμης, Σαμιώτισσας συγγραφέως, Άλκης Ζέη.

Με έμπνευση από το πολυμεταφρασμένο βιβλίο “Το Καπλάνι της Βιτρίνας”, μέσα από ειδικά σχεδιασμένη μεθοδολογία και ιδιαίτερες εμπειρίες, που προάγουν τη Συναισθηματική Αγωγή, στόχος είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η επεξεργασία και κατανόηση των συναισθημάτων και βιωμάτων των παιδιών, καθώς και η επαφή με τα οφέλη που προσφέρει η ανάγνωση εξωσχολικών λογοτεχνικών βιβλίων.

Έναρξη / Διάρκεια δραστηριότητας
Έναρξη προγράμματος: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Διάρκειας προγράμματος: 10 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών έκαστη

Ημέρες πραγματοποίησης δραστηριότητας: Κάθε Τετάρτη 17:00–19:00 στο χώρο του “Άλκη Ζέη”, επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου (λίγο πριν από το κτίριο Crystal)

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων
Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 8:00-17:00 ή μέσω e-mail στο alkizei.arsis@gmail.com.

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID -19
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.
Στο έργο αυτό σημαντικός αρωγός είναι η οικογένεια της Άλκης Ζέη, ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι εκδόσεις Θεμέλιο.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί τις εκδόσεις Θεμέλιο για την παραχώρηση της άδειας χρήσης του εξωφύλλου, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της Βιτρίνας» του 1963 σε επιμέλεια ΙΔ. Στρατηγόπουλου.

Related posts

Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Σάμος: Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στους νεοαφιχθέντες

admin

Προκήρυξη μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Η συνάντηση κορυφής και το θερινό σχολείο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση συγκεντρώνουν διεθνείς ειδικούς και φοιτητές στη Σάμο

admin

Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας: Πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ

admin

Φωτιά σε εν κινήσει μηχανάκι

admin

Ποδοσφαιρικός φιλανθρωπικός αγώνας για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου

admin

Αίθριος καιρός με ενισχυμένο μελτέμι μέχρι την Πέμπτη

admin

Κινδύνεψε να χάσει την ζωή του απο πνιγμό 70χρονος στην παραλία της Ψιλής Άμμου

admin

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα