29.4 C
Σάμος
12/08/2022
Περιφερειακά

Το κοινωνικό πρόσωπο της Π.Ε Σάμου

Βασικός πυλώνας της Περιφερειακής Αρχής είναι η κοινωνική μέριμνα και η βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Με την πολύτιμη συμβολή και παρουσία της ειδικής συμβούλου της ΠΒΑ σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, κας Άννας Ζέππου – Αξιώτη, καταφέραμε να υπερβούμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα. Η κα Ζέππου – Αξιώτη φροντίζει σε άμεση επαφή με ωφελούμενους της δράσης μας, να βοηθά στην κατανόηση των ιδιαίτερων προβλημάτων και να δίδονται λύσεις.

Με γνώμονα πάντοτε τον ανθρώπινο παράγοντα και σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και χωρίς ακριβείς αναφορές σε υποθέσεις που επιλύθηκαν, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να περιμένουν αρκετά χρόνια για θέματα που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι, όπως το δικαίωμα στη μάθηση (με τηλεδιάσκεψη) για ένα παιδί με τετραπληγία που δεν μετακινούνταν στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ., ή άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας, δικαιούχου σύνταξης.

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η προσπάθεια να συγκεντρωθούν σχολικά είδη που θα δοθούν σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται η διανομή τροφίμων και διαφόρων ειδών τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα, φροντίζουμε σε επαφή με την πλειοψηφία των ιερέων του νησιού μας να συνδράμουμε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και παρεμβαίνουμε, με την απαραίτητη εχεμύθεια. Έχουμε άριστη συνεργασία με τα γηροκομεία και τους λοιπούς φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διανύοντας ακόμη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας προφανώς και θα προκύψουν κι άλλα ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας για να αντιμετωπίσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

 

 

 

Related posts

Με υπογραφή Περιφερειάρχη η κατασκευή του έργου “Αγωγός μεταφοράς παραγόμενου νερού αφαλάτωσης για την ύδρευση του Οικισμού Φούρνων Κορσεών”

admin

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης

admin

Παναγιώτης Χριστόφας: Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα. Προκήρυξη του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022

admin

Στο «National Geographic Traveller Food Festival» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Ανοιχτή Επιστολή Μπουρνιά για παράταση των Δασικών χαρτών προς ΥΠΕΝ

admin

Προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 σε περιοχές της νοτιοδυτικής Σάμου

admin

Λέσβος: Εγκαινιάστηκε η νέα πύλη Σένγκεν στο Πλωμάρι

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

admin

Υπογραφή συμβάσεων 2 έργων στην Π.Ε. Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα