Connect with us

Δήμος

Το κόψιμο των δέντρων στο Καρλόβασι έφερε μηνύσεις

Published

on

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν την Πέμπτη οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις σε αιτήματα συμπολιτών μας , αντικατάσταση και επισκευή κυκλοφοριακών πινακίδων, ενώ το θέμα που μονοπώλησε την συζήτηση είχε σχέση με το κλάδεμα των δένδρων δίπλα στην κοίτη του Κερκήτειου ρέματος, με τους τόνους να ανεβαίνουν και  τους συμβούλους να ζητούν επιτακτικά απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο της περιοχής κ . Αναστάσιο Καλατζή, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση.

Ο κ. Καλατζής αναφέρθηκε εκτενώς στην καλαδονομή, υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω και οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν.

Ο κ. Αντιδήμαρχος επίσης κατέστησε σαφές το γεγονός μη αρμοδιότητας εκ μέρους των τοπικής κοινότητας, καθώς πρόκειται μόνο για κλάδεμα και όχι για κόψιμο των δένδρων, μια ενέργεια η οποία δεν απαιτεί την συναίνεση των συμβούλων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέκρουσαν τα λεγόμενα του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η έκθεση που συντάχτηκε από την αρμόδια γεωπόνο κάνει λόγο για κόψιμο 6 δένδρων,  τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφερθεί να αντικαταστήσουν με άλλα καλλωπιστικά φυτά.

Οι  σύμβουλοι  ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στο κλάδεμα των δένδρων, αλλά την κατάλληλη εποχή,   όχι όμως στο κόψιμο τους. Ο κ. Αντιδήμαρχος είπε ότι τα δένδρα που έχουν προβλήματα θα κλαδευτούν χαμηλά και αν στην συνέχεια αντέξουν και πετάξουν νέο φύλλωμα θα διατηρηθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση τα δένδρα θα κοπούν από την ρίζα .

Να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους συμπολίτη μας προς τον κ. Αντιδήμαρχο, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει και προτίθεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του να καταθέσει και εκείνος μήνυση. 

Πολλά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών, όμως σε καμιά περίπτωση δεν συναινεί σε μια τέτοια εγκληματική ενέργεια. «Σταμάτησα σήμερα και ρώτησα τους κυρίους που προχωρούν στο κόψιμο των κλαδιών αν γνωρίζουν τι κάνουν σε μια περίοδο που οι χυμοί των δένδρων ανεβαίνουν και αυτό είναι καταστρεπτικό για τα ίδια.

Ο ανάδοχος εργολάβος αντί απάντησης» συνέχισε ο νεαρός φοιτητής μου «απάντησε στο ερώτημα μα μου με το εξής: Άντε σκάσε ρε και πήγαινε από δω» .

Τέλος να αναφέρουμε ότι η γεωπόνος που συνέταξε την έκθεση δεν παρίσταται στην κοπή των κλαδιών ,ενώ η υπεύθυνη της επιτροπής πρασίνου του Δήμου δεν είναι γεωπόνος !

Οι τοπικοί σύμβουλοι απαίτησαν να γίνει η κοπή των κλαδιών σε ενδεδειγμένη περίοδο και με την παρουσία της γεωπόνου, αλλά ο κ. Αντιδήμαρχος εμμένοντας στην αρχική του θέση τους ενημέρωσε ότι το κλάδεμα θα συνεχιστεί κανονικά.

Πηγή: Σταματία Ράπτη Στο Φως της Δημοσιότητας 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή