25.5 C
Σάμος
01/06/2023
Δήμος

Το κόψιμο των δέντρων στο Καρλόβασι έφερε μηνύσεις

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν την Πέμπτη οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις σε αιτήματα συμπολιτών μας , αντικατάσταση και επισκευή κυκλοφοριακών πινακίδων, ενώ το θέμα που μονοπώλησε την συζήτηση είχε σχέση με το κλάδεμα των δένδρων δίπλα στην κοίτη του Κερκήτειου ρέματος, με τους τόνους να ανεβαίνουν και  τους συμβούλους να ζητούν επιτακτικά απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο της περιοχής κ . Αναστάσιο Καλατζή, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση.

Ο κ. Καλατζής αναφέρθηκε εκτενώς στην καλαδονομή, υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω και οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν.

Ο κ. Αντιδήμαρχος επίσης κατέστησε σαφές το γεγονός μη αρμοδιότητας εκ μέρους των τοπικής κοινότητας, καθώς πρόκειται μόνο για κλάδεμα και όχι για κόψιμο των δένδρων, μια ενέργεια η οποία δεν απαιτεί την συναίνεση των συμβούλων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέκρουσαν τα λεγόμενα του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η έκθεση που συντάχτηκε από την αρμόδια γεωπόνο κάνει λόγο για κόψιμο 6 δένδρων,  τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφερθεί να αντικαταστήσουν με άλλα καλλωπιστικά φυτά.

Οι  σύμβουλοι  ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στο κλάδεμα των δένδρων, αλλά την κατάλληλη εποχή,   όχι όμως στο κόψιμο τους. Ο κ. Αντιδήμαρχος είπε ότι τα δένδρα που έχουν προβλήματα θα κλαδευτούν χαμηλά και αν στην συνέχεια αντέξουν και πετάξουν νέο φύλλωμα θα διατηρηθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση τα δένδρα θα κοπούν από την ρίζα .

Να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους συμπολίτη μας προς τον κ. Αντιδήμαρχο, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει και προτίθεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του να καταθέσει και εκείνος μήνυση. 

Πολλά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών, όμως σε καμιά περίπτωση δεν συναινεί σε μια τέτοια εγκληματική ενέργεια. «Σταμάτησα σήμερα και ρώτησα τους κυρίους που προχωρούν στο κόψιμο των κλαδιών αν γνωρίζουν τι κάνουν σε μια περίοδο που οι χυμοί των δένδρων ανεβαίνουν και αυτό είναι καταστρεπτικό για τα ίδια.

Ο ανάδοχος εργολάβος αντί απάντησης» συνέχισε ο νεαρός φοιτητής μου «απάντησε στο ερώτημα μα μου με το εξής: Άντε σκάσε ρε και πήγαινε από δω» .

Τέλος να αναφέρουμε ότι η γεωπόνος που συνέταξε την έκθεση δεν παρίσταται στην κοπή των κλαδιών ,ενώ η υπεύθυνη της επιτροπής πρασίνου του Δήμου δεν είναι γεωπόνος !

Οι τοπικοί σύμβουλοι απαίτησαν να γίνει η κοπή των κλαδιών σε ενδεδειγμένη περίοδο και με την παρουσία της γεωπόνου, αλλά ο κ. Αντιδήμαρχος εμμένοντας στην αρχική του θέση τους ενημέρωσε ότι το κλάδεμα θα συνεχιστεί κανονικά.

Πηγή: Σταματία Ράπτη Στο Φως της Δημοσιότητας 

Related posts

Παρουσιάστηκε στη Σάμο ο “Δεκάλογος Σωτηρίας των δασών”

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ξεκινά το πρόγραμμα ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών .

admin

“Ανατροπή”- Ευχές για καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις

admin

H «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα έργα αγροτικής οδοποιίας

admin

Με 11 οχήματα ενισχύεται ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin

Υπεγράφη η Σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου»

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το «Πάρκο Εθνικής Αντίστασης»

admin

Ονοματοδοσία του δημοτικού Σταδίου σε “Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου”

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για τις χρηματοδοτήσεις απο το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

admin