Connect with us

Δήμος

Το μήνυμα του δημάρχου Σάμου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Published

on

Σε μήνυμά του ενόψει της σημερινής έναρξης των μαθημάτων στα Σχολεία ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει τα εξής:

Με την ευκαιρία της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2017-2018, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σάμου, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και όλους όσους συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα στην σπουδαία και κοινωνικά κρίσιμη αυτή διαδικασία της μάθησης, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό για τα παιδιά μας και ύψιστη υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας και των τοπικών αρχών απέναντι στις νέες και τους νέους που αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Με τα διαχρονικά προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης να έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, είναι ουσιώδες οι προσπάθειες όλων μας να κινούνται προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των παιδιών μας να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και επιπέδου γνώση.

Είναι μια προσπάθεια επίπονη, απέναντι σε αντικειμενικές δυσκολίες που δεν είναι πάντοτε εύκολο να ξεπεραστούν, όση ενέργεια κι αν ξοδέψει κανείς, όση καλή διάθεση κι αν επιδείξει. Όμως, ακριβώς και στο πνεύμα της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει, είναι μια προσπάθεια κομβικής σημασίας που δεν επιτρέπεται να εγκαταλειφθεί. Και δεν θα εγκαταλειφθεί.

 Η επιτυχής ένταξη του έργου για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και η παρέμβαση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πόλεως Σάμου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίο 2014-2020, αποτέλεσε κύριο μέλημα και προσπάθεια του Δήμου οι οποίες συνιστούν τις μοναδικές παρεμβάσεις στις εκπαιδευτικές υποδομές της πρωτεύουσας εδώ και 15 χρόνια.

Παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση για παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού μας.  Είναι μια στρατηγική παρέμβαση,  προς τη μοναδική σωστή κατεύθυνση: της πρέπουσας και οριστικής διευθέτησης των ζητημάτων στέγασης των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Σάμου, χωρίς ημίμετρα, αλλά υπεύθυνα και με το βλέμμα στο αύριο.

Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχηθώ σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη ψυχής και κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων τους

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή