Connect with us

Περιφερειακά

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Published

on

Με αφορμή τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με υψηλό συμβολισμό και βαθύ Εθνικό συναίσθημα, συμμετέχουμε στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή στη μνήμη των γεγονότων , των ηρώων και των θυσιών των Ελλήνων της εποχής εκείνης, που με μοναδικά συναισθήματα την αγάπη για την Ελευθερία αλλά και την πίστη στην Ορθοδοξία έδωσαν τον Ιερό εκείνο αγώνα. Η Ελληνική Επανάσταση που χάρισε την ελευθερία στο Έθνος και οδήγησε στην επανασύσταση του Ελληνικού Κράτους μετά από 400 σκοτεινά χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς, αποτελεί εθνική κληρονομιά , ορόσημο και παράδειγμα , που λαμπρύνει την παγκόσμια Ιστορία και μεταδίδει τα υψηλά ιδανικά που ενέπνευσαν όλους τους αγωνιστές και τους Φιλέλληνες της εποχής εκείνης, με καθοριστική τη συμβολή τους στο νικηφόρο αποτέλεσμα του αγώνα. Ιδεώδη και Αρχές από τα οποία καλούμαστε κι εμείς να εμπνεόμαστε, για να οδηγούμε τη σύγχρονη Ελλάδα, σε νέα επιτεύγματα που επιτάσσει η εποχή μας. Οι κάτοικοι των Νήσων του Βορείου Αιγαίου , έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε στεριά και θάλασσα , πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος στην πορεία προς την νίκη. Στη σκέψη μας πάντα η μάχη στα Ψαρά , η καταστροφή της Χίου, η πυρπόληση της ναυαρχίδας του τουρκικού στόλου στην Ερεσό και η ναυμαχία της Σάμου στην Μυκάλη , ηρωικές μάχες του Έθνους που πάντα θα μας ενώνουν. Μορφές της ελληνικής επαναστάσεως όπως ο Κανάρης , ο Πιπίνης ,ο Παπανικολής και ο Λυκούργος Λογοθέτης μαζί με το πάνθεον των αγωνιστών- ηρώων θα μας κάνουν Υπερήφανους υπενθυμίζοντας μας πάντα το καθήκον να μαχόμαστε ενάντια σε κάθε τι που αμαυρώνει τους αγώνες των προγόνων μας για την πατρίδα. Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας της έξαρσης της Τουρκικής προκλητικότητας και της μεταναστευτικής κρίσεως που μονομερώς βαραίνει τις νήσους μας εδώ και πολλά χρόνια, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να γίνουμε πρεσβευτές των αξιών της ελληνικής επαναστάσεως όπως και άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας επιλέγοντας με θάρρος να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε τι που μας σκλαβώνει, συγκλονίζοντας και αφυπνίζοντας ξανά ολόκληρη την οικουμένη, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως για τους Έλληνες η βούληση και το σθένος μετριούνται μόνο με την απεραντοσύνη του μεγαλείου της ψυχής τους. Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΨΥΧΉ ΕΊΝΑΙ ΑΘΆΝΑΤΗ!

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες ακρίτες Βορειοαιγαιοπελαγίτες!»

Share this post:

Comments

comments

Περιφερειακά

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου

Published

on

By

Την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Francoise Gustin και τον Επίτιμο Πρόξενο του Βελγίου κ. Μιχάλη Λαγκαδά υποδέχτηκε σήμερα 14.04.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να τονίσει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του για το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταθέτοντας παράλληλα την βούληση του Λεσβιακού λαού για την μη δημιουργία δομής στο νησί.

Από την πλευρά της η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία και εξήρε την στάση των νησιωτών στο μεταναστευτικό όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνάντηση και η συζήτηση που έγινε στην Γαλλική γλώσσα, έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα “Γέφυρα 2” από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου

Published

on

By

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, διοργάνωσε την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ 2, που αφορά την συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δόσεων επιχειρηματικών δανείων για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού  covid-19.

Κεντρικός ομιλητής της εκδηλωσης ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος κάλεσε τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, να κάνουν χρήση του εν λόγω εργαλείου.

Τόσο ο κ. Κουρμούσης όσο και τα στελέχη από την ΕΓΔΙΧ, εξήγησαν τις προϋποθέσεις ένταξης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα Γέφυρα 2, τονίζοντας μάλιστα ότι υπολογίζεται ότι θα βοηθηθούν πάνω από  100.000 – 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλύπτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της δανειακής τους δόσης για ένα οκτάμηνο. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 9η Μαΐου, ενώ η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις είναι θέμα λίγων ημερών.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος απαντήθηκαν πλήθος ερωτήσεων των συμμετεχόντων σχετικά με το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα  ΓΕΦΥΡΑ 2  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ: http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στον λιμένα Πυθαγορείου από την Π.Β.Α

Published

on

By

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο λιμένα Πυθαγορείου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στο Πυθαγόρειο είναι πολλές και η γραφειοκρατία που απαιτείται δημιούργησε καθυστερήσεις. Με ενα επιτόπιο έλεγχό μας διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες προχωρούν σημαντικά.!

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας  και ο εργολάβος κάνουν ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε  το γρηγορότερο να παραδοθεί το έργο και το Πυθαγόρειο να θυμίζει και πάλι το πανέμορφο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που υποδέχεται και με αγάπη φιλοξενεί κάθε σεζόν χιλιάδες κόσμο από όλα τα πλάτη και μήκη της γής.

Συνεχής είναι και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη,

«Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία προκειμένου το έργο να τελειώσει το γρηγορότερο, ζητάμε λίγο ακόμα υπομονή.» ανέφερε σε επικοινωνία μαζί μας.

Ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 δημιούργησε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της πόλης του Πυθαγόρα, όπως στους αρχαιολογικούς χώρους, σε ιδιωτικά κτίσματα και κυρίως στον λιμένα, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, τέτοια που καθίσταται μη λειτουργικός στον ελλιμενισμό σκαφών και στη λειτουργία καταστημάτων .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ποιος είναι ο νέος ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ. Βιογραφικό

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Δίπλα στον Μάριο από το Πυθαγόρειο

Δήμος4 εβδομάδες ago

Στάντζος για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: ΚΥΤ κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται αποδεκτό

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Περιφερειακά1 εβδομάδα ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Δήμος1 εβδομάδα ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Σαμιακά3 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά5 ημέρες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή