20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Το μεγαλείο της Ελληνικής παράδοσης στην 4η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο

Μια μεγαλειώδη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, με τη συμμετοχή 200 χορευτών επί σκηνής και ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για την 4η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της ΈΟΣΣ, την πολύτιμη βοήθεια των επιχειρήσεων χορηγών καθώς και των εθελοντών χορευτών του ΧΟΡ.Ο.Σ.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στη στήριξη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δέσποινας Κάιλα, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου  Βασίλη Πανουράκη και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

 

Στον κατάμεστο από θεατές επιβλητικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Πυθαγορείου βρέθηκαν επί σκηνής 200 χορευτές, από τη Μουσικοχορευτική Ομάδα Πάτμου Οικογένειας του Μιχάλη Ελένη, το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Κω, ο Χορευτικός  Όμιλος Μυκόνου ‘Μαντώ’, ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’, το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’, το Χορευτικό Ι.Ν Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου Αμπέλου και ο Χορευτικός  Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

 

Το κοινό αποθέωσε όλες τις χορευτικές ομάδες καθώς και τους μουσικούς από την Πάτμο, Μιχάλη Ελένη και Γιάννη Γρύλλη, οι οποίοι πρόσφεραν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα παράδοσης και πολιτισμού.

 

Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν ο κ. Μπάμπης Βουρλίδας και η κα Γεωργία Σκάρου, ενώ τον φωτισμό και τον ήχο επιμελήθηκε ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και η εταιρεία Sound Colors.

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται στο μεράκι και τον κόπο που κατέβαλαν τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με καθοδηγητές τον εμπνευστή της εκδήλωσης εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου, την πρόεδρο του ΧΟΡ.Ο.Σ Ευαγγελία Μαρκουλή, τις συντονίστριες εκδηλώσεων Αύρα Μανέτα, Μαρία Παρουσίνα, Βάσω Δουλδούρα, Μπόνα Στάθη και Εύη Σωτηράκη-Ρίζου, καθώς και των δεκάδων χορευτών-εθελοντών του ΧΟΡ.Ο.Σ οι οποίοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Δέσποινα Κάιλα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Άννη Ανδρεάδου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘Ανατροπή’ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και πλήθος άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων του νησιού μας.

Στο τέλος της παράστασης πραγματοποιήθηκαν απονομές στους εκπροσώπους τους συλλόγους και τους χοροδιδασκάλους, σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, ενώ πραγματοποιήθηκε και τιμητική απονομή στον επιχειρηματία Ανδρέα Στάθη για την υποστήριξη του ως μεγάλος χορηγός του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Μια τόσο μεγάλη διοργάνωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η στήριξη των χορηγών επιχειρήσεων οι οποίες για μια ακόμα φορά πίστεψαν σε αυτό το μεγάλο θεσμό.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Εστιατόριο ‘Ελιά’ στο Πυθαγόρειο και τους κυρίους Γιάννη Αρχοντούλη και Κώστα Σιαφίλιο για την υπέροχη υποδοχή στα φιλοξενούμενα χορευτικά, στον κύριο Χρήστο Γλαρό και το τουριστικό γραφείο Glaros Agency και στον κύριο Δημήτρη Χριστινίδη και το ξενοδοχείο Samos Bay στη Γάγκου για τις μετακινήσεις και την ξεχωριστή φιλοξενία των χορευτών.

Ευχαριστούμε το Ink House και τη Δυναμική Promotion για τη δημιουργία της αφίσας και τη διαφήμιση της εκδήλωσης, τον κύριο Γιώργο Καλτάκη για τη βοήθεια του και την Ελένη Στάθη για τη δημιουργία του λογότυπου που διακόσμησε τις αναμνηστικές πάνινες τσάντες που δόθηκαν ως δώρο σε όλους τους χορευτές.

Πολύτιμη ήταν η χορηγία έκπτωσης στα εισιτήρια των φιλοξενούμενων χορευτών από τις εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε τους φιλοξενούμενους συλλόγους και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους χοροδιδασκάλους Ειρήνη Νάζου, Έλλη Θεοδώρου, Τάσο Ξυδάκη, Αρετή Φράγκου, Νίκο Ελένη, Μάκη Ευαγγέλου, Δημήτρη Κουσκούση και τον μουσικό Γιάννη Γρύλλη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας για τη στήριξη τους και ιδιαίτερα στη Σαμιακή Τηλεόραση (ΣΑΤ) και τον Αλέξη Κομνηνό που παρευρέθηκαν, καθώς και στην ΕΟΣΣ που παραχώρησε άφθονο δωρεάν Σαμιώτικο κρασί για κέρασμα στην είσοδο του θεάτρου.

Φυσικά θερμές ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου για να παρακολουθήσει την παράσταση και τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Κλιμακίου Πυθαγορείου για την παρουσία τους.

Η 4η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν υπήρχε η βοήθεια των χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ που έδωσαν τη ψυχή τους τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με την διοργάνωση αυτή ολοκλήρωσε τον κύκλο των δράσεων και εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2022, ενώ άμεσα ξεκινά τη νέα χορευτική περίοδο με την έναρξη των Τμημάτων Εκμάθησης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών καθώς και πλήθος νέων εκδηλώσεων και δράσεων.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin