30 C
Σάμος
12/08/2022
Σαμιακά

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση συνεργάζεται με φορείς της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης

 

Στα πλαίσια δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, κατά την διενέργεια τουMεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με κατεύθυνση «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πρωτοβουλία του Καθηγητή και Συντονιστή του Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Γιάννη Χαραλαμπίδη,διεξήχθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

Ομάδα φοιτητών του Mεταπτυχιακού Προγράμματος συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου 2022, σε Φορείς που πλαισίωσαν την εν λόγω δράση, ξεπερνώντας τις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις:

  • Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης, με θερμή υποδοχή από τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣΔΔ Καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Δρ. Αριστείδη Μελετίου και έμπειρα στελέχη του φορέα.
  • Στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και στο Τυπογραφείο της Βουλής, που στεγάζονται στο κτίριο του ΔημόσιουΚαπνεργοστάσιου, με ξενάγηση και ιστορική αναδρομή από την Προϊσταμένη καΜαρία Βλασοπούλου.
  • Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με ενημέρωση σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος από τον Δ/ντήκ. Βασίλη Παπακώστα και έμπειρα στελέχη της διεύθυνσης.

Κατά την διάρκεια των προγραμμάτων,παρουσιάστηκαν επιχειρησιακές δράσεις, τρέχοντα έργα και στρατηγικές κατευθύνσεις των παραπάνω φορέων. Στόχος των συναντήσεων είναι η προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε φοιτητές, ερευνητέςκαι στελέχη του Δημόσιου Τομέα, με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, την ομαλή μετάβαση στην αυτοματοποίηση των υπηρεσιών και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, μέσω καινοτομικών εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνιών και την αξιοποίηση των νέων, ψηφιακών εργαλείων.

Ήδη, στο Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου συνεργάζονται φοιτητές και ερευνητές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι σε εξέλιξηπλήθος εξειδικευμένων μελετών, αλλά και πρωτότυπες εφαρμογές για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι εργασίες αυτές υλοποιούνται χωρίς κόστος για πλήθος φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέροντας σημαντικές εμπειρίες στους φοιτητές αλλά και νέες, πρωτοποριακές ιδέες στα στελέχη του Δημόσιου Τομέα.

Ο Καθηγητής Γιάννης Χαραλαμπίδης, δήλωσε σχετικά: «Είναι χαρά μας να κατευθύνουμε τους φοιτητές μας στην επίλυση απτών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, αλλά και να βρίσκουμε ενδιαφέρον από φορείς και οργανισμούς. Η προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελούν κεντρικούς στόχους για κάθε ευρωπαϊκό κράτος αλλά και μονόδρομο για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, γεγονός που τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για συνεργασία στην έρευνακαι εφαρμογή».

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κατεύθυνση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι μοναδικό στην Ελλάδα και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αποφοίτων Πανεπιστημίων, οι οποίοι ήδη συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μελλοντικά, στην προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τόσο από την πλευρά του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://msc.icsd.aegean.gr/masters/egov

 

 

Related posts

Fraport Greece: Μειωμένη κατά 6,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Σάμου τον Ιούλιο

admin

Με αίθριο καιρό και κανονικές θερμοκρασίες ο εορτασμός του 15Αύγουστου

admin

Πυθαγόρειο: Διαπληκτίστηκαν και του κάρφωσε ένα ψαλίδι κουζίνας στη πλάτη

admin

Συνάντηση μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Εργατικού Κέντρου

admin

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον αύλειο χώρο  του Δημαρχιακού Μεγάρου Δυτικής Σάμου

admin

Πολιτιστική Εκδήλωση Μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών

admin

Την ανάμνηση των εγκαινίων της εορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής

admin

Την έσερνε στο δρόμο για να της αρπάξει την τσάντα

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Σάμος: Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στους νεοαφιχθέντες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα