Connect with us

Δήμος

Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου και τα μέλη των Επιτροπών

Published

on

Το νέο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην πρώτη του δημόσια συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, προέβη στην εκλογή του Προεδρείου του, καθώς και στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ενωτικός και με διάθεση συνεργασίας με όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος στη πρώτη σύντομη ομιλία του απο το βήμα του Δ.Σ , ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Όλοι μαζί για την Σάμο” κ. Νίκου Κατρακάζου  για οικονομικό ελέγχο της προηγούμενης πενταετίας .

Ο κ. Κατρακάζος ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου με επίσημη αίτηση που θα κατατεθεί στη Εισαγγελία Σάμου, θα ζητήσει να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για εξονυχιστικό έλεγχο των πρώην δημοτικών αρχών, Αγγελόπουλου και Σεβαστάκη.

Κατόπιν ψηφοφορίας των μελών του Δ.Σ , Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε ο κ. Γεώργιος Κολλάρος, προταθείς από την παράταξη «Ανάσα», ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Όλοι μαζί για την Σάμο” κ. Νίκος Μάρκου.

Λόγω άρνησης των συνδυασμών «Ανατροπή», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «η Σάμος αλλάΖΕΙ» να προτείνουν γραμματέα, περάσαμε στην εκλογή του κ. Αντώνη Σίμου που προέρχεται από τη σύμπραξη των 2 συνδυασμών που στηρίζουν τον δήμαρχο κ. Στάντζο.

Στη διαδικασία της εκλογής Προεδρείου δεν συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης” κ.κ Ν. Τζίχας και Ε. Παχυμανώλης.

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Για την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ανατολικής Σάμου εκλέχτηκαν οι:

Αρβανίτη Παρασκευή

Πανουράκη Κονδύλη Μαρία

Κατρακάζος Νικόλαος

Χατζηχριστοδούλου Χρήστος.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν και τρεις Αντιδήμαρχοι που θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος Σάμου κ. Γ. Στάντζος.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ανατολικής Σάμου εκλέχτηκαν οι:

Αρβανίτη Παρασκευή

Κιάσσος Εμμανουήλ

Καρλοβασίτης Ευάγγελος

Βακράς Θεοφάνης. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης και τρεις Αντιδήμαρχοι.

Απείχαν από τις ψηφοφορίες των Επιτροπών οι δημοτικές παρατάξεις, “Λαϊκή Συσπείρωση” και  ” η Σάμος αλλάΖΕΙ”.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου. Έκτακτη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό

Published

on

By

Εκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ωρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το έκτακτο θέμα των εξελίξεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ανέλαβαν υπηρεσία 9 μόνιμοι υπάλληλοι στο δήμο ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Στις 20 Νοεμβρίου 2019, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης της Σάμου, ορκίσθηκαν, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Στάντζου, του Αντιδημάρχου κ.  Γεωργίου Διονυσίου και του Προέδρου ΔΣ κ. Γεωργίου Κολλάρου και ανέλαβαν υπηρεσία οι εννιά (9) επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Οι επιτυχόντες διορίσθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου οι οποίες ήταν δεσμευμένες κατά το άρθ.22 του μεταβατικού ΟΕΥ του Δήμου.

Ο δήμος καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους οι οποίοι θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου και θα στηρίξουν, με την καθημερινή και διαρκή παρουσία τους, τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, με βασικό μέλημα την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Yπό παραίτηση ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος και οι δημοτικοί σύμβουλοι

Published

on

By

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος», ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που κατέληξε σε δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση αφορά την παραίτηση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις θέσεις και δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη Σάμο η οποία έλαβε 24 θετικούς ψήφους και 2 αρνήσεις ψήφων από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η 2η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστα Τζίχα, αφορά πανσαμιακή κινητοποίηση και άλλες δράσεις η οποία ψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων.

 Αύριο ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την πρόθεση του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθούν σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τις αποφάσεις της που είναι επιζήμιες για τη Σάμο.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή