Connect with us

Δήμος

Το πρόγραμμα επισκέψεων της “Πορείας Ευθύνης”

Published

on

Το πρόγραμμα επισκέψεών της σε κοινότητες της ανατολικής Σάμου, ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Πορεία Ευθύνης».

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα:

Comments

comments

Δήμος

«Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι»

Published

on

By

«Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι» ! Γιατί περισσεύουν τα προβλήματα και τα χτυπήματα στια  στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα δυνάμωσαν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του.

«Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι»! Γιατί ξαναζούμε την παρέλαση των πολιτευτών του συστήματος που δηλώνουν πως «νοιάζονται για τον τόπο» και θέλουν να ξεχάσουμε ότι εκφράζουν και υπηρετούν στο τοπικό επίπεδο τις πολιτικές που ρήμαξαν τη ζωή του λαού.

«Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι»! Γιατί βοά η ανάγκη να οργανωθεί και να παλέψει ο λαός κόντρα στις αυταπάτες για τη «σωστή ψήφο» που αρκεί τάχα για να του λύσει τα προβλήματα και να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι»! Αυτή είναι η ονομασία του συνδυασμού που θα παρέμβει στις εκλογές της 26 Μάη για την ανάδειξη Τοπικού Συμβουλίου  στο Καρλόβασι όπως αποφασίστηκε στην ανοιχτή σύσκεψη που έγινε στις 20 Απρίλη.

Η παρέμβαση του συνδυασμού έχει στόχο την ανάδειξη του πολιτικού και ταξικού χαραχτήρα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καρλοβάσου, ενάντια στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού αλλά και υποταγής στην οποία επιδίδονται οι κυρίαρχες δυνάμεις και οι πολιτευτές του συστήματος. Αλλά και κόντρα στη λογική της ανάθεσης και της παραίτησης που καλλιεργείται από δεξιά και «αριστερά».

Σε αυτή τη βάση οι «Δρόμοι Αντίστασης» επιδιώκουν την ενεργοποίηση και τη συσπείρωση λαού και νεολαίας για να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και της διεκδίκησης  που είναι ο μοναδικός για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτό είναι και το κύριο στοιχείο του πλαισίου πάλης και παρέμβασης όπως αυτό διαμορφώθηκε στη σύσκεψη. Με αυτό το στόχο  ο συνδυασμός θα παλέψει και εκλογικά , με αυτό το στόχο απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και στήριξης του!

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η εκλογική διακήρυξη και οι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Βαθύ 

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, με ομάδα συνεργατών του, ολοκλήρωσε την 4ημερη περιοδεία (19/4 – 22/4) στην πρωτεύουσα της Σάμου και στο Άνω Βαθύ. Από την Παρασκευή έως και Μ.Δευτέρα τα στελέχη μας επισκέφθηκαν κάθε σημείο: τις συνοικίες, τα καταστήματα, τις Δημόσιες υπηρεσίες. Η “Ανατροπή” συνομίλησε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων, υποστηρικτές και ανταγωνιστές. Σκοπός αυτής της περιοδείας ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της για το πρόγραμμα που έχει η παράταξή μας σχετικά με την αναβάθμιση του διοικητικού κέντρου του Δήμου μας.

Οι 10 δεσμεύσεις μας για το Βαθύ και το Άνω Βαθύ, ώστε να επιτύχουμε το «άριστα 10», έχουν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό και είναι οι ακόλουθες:

 

Άμεση επίλυση των προβλημάτων για την ενεργοποίηση του βιολογικού καθαρισμού. Σε περίπτωση που η επιδιόρθωση-επανατοποθέτηση σωληνώσεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων δεν λειτουργήσει άμεσα, θα κατασκευαστεί νέος βιολογικός, σε κατάλληλη, προσβάσιμη θέση. Μέχρι εκείνη την στιγμή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τα λύματα να προωθηθούν εκτός λιμανιού.

Λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών, τηρουμένων των κανόνων επισκεψιμότητάς τους ως προς τις ηλικίες και το ωράριό τους και μελέτη δημιουργίας νέων παιδικών χαρών (π.χ. στις περιοχές Προσφυγικά, Βαρελά).

Κυκλοφοριακός εξορθολογισμός της πόλης, με επιλεγμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, κατάλληλα και επαρκή πεζοδρόμια, με προτεραιότητα παράλληλα στην εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.

Ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλιακής οδού: κατασκευή ομοιόμορφων, δημοτικών πέργκολων, πρόβλεψη για την μίσθωση αυτών για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και πλήρης λειτουργία και αξιοποίηση του εμπορικού και επιβατικού σταθμού.

Πλήρης αξιοποίηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης και μελέτη δημιουργίας νέων (π.χ. στις περιοχές Βράχος, Παναΐτσα, Νοσοκομείο, Κατσούνι, Αγ. Νικόλαος, Μάνα, Κούτρα, Νεάπολη).

Σχεδιασμός και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή.

Εξωραϊσμός των υφιστάμενων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, όπως και ανάδειξη και καλλωπισμός στις εισόδους της πόλης (κόμβος Μαλαγαρίου, Αγ. Ειρήνης και 3 εκκλησιές) με πράσινο.

Δημιουργία κατάλληλου, πλήρως φυλασσόμενου και οργανωμένου δημοτικού συγκροτήματος με δημόσιες τουαλέτες και λουτρά για χρήση από τους επισκέπτες, αλλά και τους τουρίστες (π.χ. πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών).

Άμεση επίλυση των προβλημάτων ποσότητας (π.χ. νέα γεώτρηση στη Βλαμαρή), αλλά και ποιότητας του πόσιμου νερού (επεξεργασία-βελτίωση του νερού, χλωρίωση, αλλαγή δικτύου, καθαρισμός δεξαμενών).

Μελέτη ανάδειξης, αξιοποίησης και τουριστικής προβολής του Άνω Βαθιού, ως παραδοσιακού οικισμού και βάση της ιστορίας της πόλης της Σάμου: αντικατάσταση των στύλων ηλεκτροφωτισμού με παραδοσιακού σχεδιασμού φανάρια, επισκευή προσόψεων με παραδοσιακή τεχνοτροπία, δημιουργία τουριστικών καταστημάτων, σύσταση διαδρομών και χρήση του μονοπατιού της Στήνιας, πλήρης αξιοποίηση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου του Αϊ Γιαννάκη).

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας… όραμα ανάπτυξης,

δέσμευση δημιουργίας

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

H Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε την πυροσβεστική

Published

on

By

Περιοδεία στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απρίλη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Δράκος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σταμάτης Φιλιππής , ο τοπικός σύμβουλος και υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος πόλης Σάμου Κώστας Παπαδόπουλος και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Πυθαγορείου Μέρυλιν Ευσταθίου. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνάντηση και συνομιλία με τους αξιωματικούς και πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Σάμου, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ για υπερψήφιση όλων των συνδυασμών του σε Περιφέρεια, Δήμο και Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή μας περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχει μόνο προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι μια επίκαιρη παρέμβαση των υποψηφίων του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά από τη 1η Μάη και στην ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση του Μάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ΕΡΩΤΗΣΗ για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο δήμος για την προστασία των οικισμών με αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό αγροτοδασικών δρόμων κλπ. Δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Καμιά ουσιαστική κίνηση. Ακόμη και οι πυροσβεστικοί κρουνοί στους οικισμούς παρουσιάζουν προβλήματα και ελλείψεις, με συνέπεια να μην διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε στους Βουρλιώτες, όπου τα πυροσβεστικά οχήματα κατέβαιναν στον Άγιο Κωνσταντίνο για να πάρουν νερό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα στο τομέα της δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους

Μερικά απ’ αυτά είναι:

  1. Θεσμικό πλαίσιο με δασοκτόνους νόμους και αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.
  2. Μη ύπαρξη ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων και περιορισμό της δασοπροστασίας μόνο ως δασοπυρόσβεση.
  3. Ανεπαρκής χρηματοδότηση και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες
  4. Μεγάλες ελλείψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία βασικών πυροσβεστικών μέσων, και απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων.

 

Όσον αφορά το Δήμο, πρέπει έστω και στο παραπέντε να ελέγξει και να αποκαταστήσει όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τα σημεία υδροληψίας, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Να προχωρήσει σε καθαρισμούς περιαστικών αγροτοδασικών δρόμων και στην αποψίλωση της βλάστησης γύρω από τους οικισμούς.

Να λύσει εκκρεμότητες στον εξοπλισμό και την προστασία των εθελοντικών ομάδων και στις επισκευές των οχημάτων τους .

Να επικαιροποιήσει ή να ετοιμάσει σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση απειλής τους από πυρκαγιά.

 

Γενικότερα με σταθερότητα και συνέπεια, με προτάσεις νόμου και ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, διεκδικούμε:

  • Κάλυψη των οργανικών κενών στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών.
  • Τη μονιμοποίηση των 5ετούς θητείας και του εποχιακού προσωπικού πυροσβεστών με σταθερές σχέσεις εργασίας.
  • Καμιά απόσπαση – μετακίνηση πυροσβεστών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όπως η πυρασφάλεια αεροδρομίων, πέραν της αποστολής τους.
  • Εργασία των πυροσβεστών με σύγχρονα μέσα για την ασφάλειά τους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  • Ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα πυρόσβεσης, αλλά και με πυροσβεστικά αεροσκάφη.
  • Παράλληλα διεκδικούμε τη συγκρότηση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έμφαση στην πρόληψη και την ανάπτυξη του δασικού μας πλούτου προς όφελος του λαού.
  • Την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Σάμος

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017