25 C
Σάμος
04/07/2022
Δήμος

Το πρόγραμμα της «Πορείας Ευθύνης» για την κοινωνική μέριμνα

Το πρόγραμμα της «Πορείας Ευθύνης» για την κοινωνική μέριμνα δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης, Αντώνης Σίμος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α. Στέγη διαμονής αστέγων

 Σήμερα υπάρχουν συνάνθρωποι μας, ευτυχώς ελάχιστοι, που στερούνται στέγης. Πρόθεσή μας και επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο φιλοξενίας αστέγων δημοτών σε ένα από τα υπάρχοντα δημοτικά κτίρια που διαθέτει ο Δήμος μας.

β. Κοινωνικά τιμολόγια

 Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε, παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα που υπάρχει, την καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τις ευπαθείς ομάδες, με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση ή ακόμη και ο μηδενισμός σε ορισμένες περιπτώσεις, των δημοτικών τελών.

γ. Δημιουργία δομών εξυπηρέτησης ασθενών και φτωχών

Στα πλαίσια της κοινωνικής μας πολιτικής για το Δήμο θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των φτωχών και αβοήθητων ασθενών συνδημοτών μας. Επιδίωξή μας, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σίτισης των δημοτών που πραγματικά αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, χρησιμοποιώντας τον θεσμό «Βοήθεια στο Σπίτι» και το δημοτικό γηροκομείο. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Δήμο μας περισσότερο ποιοτικό και φιλόξενο σε ΑμεΑ, προκειμένου αυτοί να έχουν πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες με θέσεις παρκινγκ σε κατάλληλα σημεία, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ράμπες πρόσβασης σε θαλάσσια λουτρά, κτλ.

 δ. Στήριξη των Πολυτέκνων και Τριτέκνων

 Πλήρη συμπαράσταση και στήριξη στα δίκαια αιτήματα των πολυτέκνων και τριτέκνων, που η πολιτεία τόσο άκομψα αλλά και ψυχρά με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης τους στέρησε τις ελπίδες τους και τους έφερε σε απόγνωση. Θα συνδράμουμε στο έργο των συλλόγων με παροχή στέγης σε δημόσιο κτίριο, προμήθεια και διανομή τροφίμων και ρουχισμού, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων τους στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου μας.

ε. Στήριξη των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ

Θα στηρίξουμε πλήρως τον ΟΚΑΝΑ και το κέντρο «ΦΑΡΟΣ», ώστε να λειτουργήσουν υπέρ των αβοήθητων εξαρτημένων ατόμων, αρχικά συμβουλευτικά και στη συνεχεία με προγράμματα αποκατάστασης.

στ. Ενίσχυση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ.

Επαναφορά των περισσότερων υπηρεσιών που στερήθηκαν οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και εμπλουτισμό των προγραμμάτων με υπηρεσίες πέραν των προβλεπομένων. Δηλαδή συχνότερες επισκέψεις ιατρού, συχνότερες εκδρομές και ταξίδια εκτός Σάμου, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, καθημερινά θαλάσσια λουτρά το καλοκαίρι κλπ.

Related posts

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

admin

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

«Samia 2022» στην πόλη της Σάμου στις 17-19 Ιουλίου

admin

Γιορτές Κρασιού 2022

admin

Επίσκεψη του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκου στο δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα