20 C
Σάμος
28/05/2023
Σαμιακά

Το Σάββατο 18/8 η Λευκή Νύχτα στη Σάμο

Νέα ημερομηνία ορίστηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου,τον Σύλλογο Εστίασης και τον Δήμο Σάμου για την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας.

Το γεγονός – θεσμός πλέον για την πρωτεύουσα της Σάμου , πρόκειται να λάβει χώρα το Σάββατο 18 Αυγούστου με τις προετοιμασίες των διοργανωτών αλλά και των επιχειρηματιών να εντατικοποιούνται όσο πλησιάζει η ημερομηνία.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Ζωντανή Μουσική, επιλογές μουσικής από dj’s, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων. Μεγάλη συμμετοχή θα έχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικοί παραγωγοί.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου θα βρίσκεται στην Πλατεία Πυθαγόρα (έναντι Εθνικής Τράπεζας) με σκοπό να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας, μόνιμους κατοίκους  του Δήμου και να ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Θα διανεμηθεί, δε, από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου, υλικό για την ανακύκλωση και θα υπάρξει ενημέρωση για την μέχρι τώρα υλοποίησή της.

Το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου θα ενημερώνει το κοινό για το πώς μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών και εθελοντής αιμοδότης.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών η Δημοτική Συγκοινωνία θα εκτελεί ειδικά δρομολόγια από τις 20:00 μέχρι τη 01:00 από τις εξής στάσεις: Άνω Βαθύ, Ποταμάκι, Νεάπολη, Μαλαγάρι, ΚΤΕΛ.

Τα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης το λιμάνι Μαλαγαρίου και να μετακινούνται ως την πόλη με την Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει  πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και συνολικής λειτουργίας της πόλης σε βραδινές ώρες.

 

Related posts

Εκλογές για την ανάδειξη πρώτου Δ.Σ. στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “ΕυΠο”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη για τον θάνατο του προέδρου της Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου

admin

Σάμος: Επιβεβαιώνονται καθημερινά τα αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση

admin

Πέθανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών Γιώργος Ελευθερόγλου

admin

Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου: Ο Σισσέ κατάφερε ένα ολόκληρο σχολείο σήμερα να δακρύσει

admin

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τελετή Απονομής Διπλωμάτων & Πτυχίων στο Καρλόβασι

admin

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μακάριο Μύλων στις 27 Μαΐου

admin

Mια γυναίκα φύλακας άγγελος των μαθητών

admin

Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων Ευστρατίου – Αγγελόπουλου

admin