Connect with us

Σαμιακά

Το Φιλοζωικό Σωματείο ζητά άμεση λύση για μαζικές στειρώσεις

Published

on

 

Τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των αδέσποτων τονίζει με ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, και καλεί τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να συμπεριλάβουν το θέμα στα επόμενα δημοτικά συμβούλια.

Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει  λόγο για επικείμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση στα αδέσποτα του νησιού μας, η οποία θα περιέλθει λόγω της αναστολής οποιασδήποτε ενέργειας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Καθόσον δεν μπορεί να μας επισκεφθεί ο εθελοντής Ολλανδός κτηνίατρος, δεν μπορούν να προγραμματιστούν και οι τόσο απαραίτητες μαζικές στειρώσεις. Για αυτό το λόγο, πρέπει οπωσδήποτε βρεθεί μια εναλλακτική λύση με εθελοντές κτηνίατρους από τη χώρα μας», αναφέρει.

Τέλος, ζητά από τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να πράξουν αναλόγως για την πρόσκληση μιας τέτοιας ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων και ζητά το θέμα να συμπεριληφθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί άμεσα μία απόφαση επί αυτού, «καθώς οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα επιφέρει τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων σε κάθε μεριά του νησιού μας, αποβαίνοντας άκαρπες τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας», καταλήγει το Φιλοζωικό Σωματείο.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Αυτό είναι το έντυπο για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο

Published

on

By

Για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές της Σαμου (Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

Τα σχολεία θα πρέπει να παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

 

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και συμπληρωμένο έντυπο, τ’ οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.

 

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο forma.gov.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Published

on

By

To MANUAL των εμπόρων σε περιοχή επιπέδου αυξημένου κινδύνου:

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης του προϊόντος εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού.

Οι παραλαβές εντός του καταστήματος (click inside) θα επιτρέπεται μόνο για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοβιβλιοπωλείου, πάλι κατόπιν ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του click away και του click inside, ο μέγιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει το sms με τον κωδικό 2 έως ότου να παραλάβει το προϊόν, θα είναι δύο ώρες.

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων:

*Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

*Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

*Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

*Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

*Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή