Connect with us

Δήμος

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας”

Published

on

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος δυτικής Σάμου, κ. Αναστάσιος Καλατζής.

Το ψηφοδέλτιό του έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 2. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ τουΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 3. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ τουΙΩΑΝΝΗ
 4. ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ (ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ) ΝΙΚΗ τουΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 5. ΒΑΚΡΑ (ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ) ΒΑΣΙΛΕΙΑ τουΙΩΑΝΝΗ
 6. ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ τουΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 7. ΖΩΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ τουΓΕΩΡΓΙΟΥ
 8. ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τουΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 9. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ τουΑΡΤΕΜΙΟΥ
 10. ΛΑΝΔΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ τουΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 11. ΜΑΘΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ τουΝΙΚΟΛΑΟΥ
 12. ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ (ΠΕΤΡΙΔΟΥ) ΜΑΡΙΑ τουΓΕΩΡΓΙΟΥ
 13. ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τουΚΟΣΜΑ
 14. ΠΑΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τουΝΙΚΟΛΑΟΥ
 15. ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ τουΣΤΑΥΡΟΥ
 16. ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τουΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 17. ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
 18. ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 19. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 20. ΦΙΛΙΠΠΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩ τουΑΝΤΩΝΙΟΥ
 21. ΧΑΡΙΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ τουΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ τουΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
 2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ τουΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 3. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ τουΓΕΩΡΓΙΟΥ
 4. ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ τουΙΩΑΝΝΗ
 5. ΝΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ τουΣΤΑΥΡΟΥ
 6. ΣΑΛΑΜΑΛΕΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τουΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 7. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ τουΜΙΧΑΗΛ
 8. ΧΑΡΤΟΦΥΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ τουΙΩΑΝΝΗ

ΣΑΜΟΣ 05/05/2019

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΤΖΗΣ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Comments

comments

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

 

Η ομόθυμη καταδίκη της προκλητικής ενέργειας της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν μπορεί να κρύβει το ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα γιατί θέλουν να αποσπάσουν την Τουρκία από τη Ρωσική επιρροή.
Αυτό τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούμενη σε ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και το οποίο ενώ είναι αρκετά φλύαρο όσον αφορά την ιστορία του μνημείου και τις τοποθετήσεις πολιτειακών παραγόντων δεν λέει κουβέντα για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε και ψήφισε δικό της ψήφισμα, το οποίο είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση – πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί.
Η απόφαση αυτή καθώς και η εν γένει προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με τις αμφισβητήσεις της σε Αιγαίο , Έβρο, Κυπριακή ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης τις καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τις απροκάλυπτες επεμβάσεις της σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ, έχει στηρίγματα στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πέρα από δήθεν καταδικαστικές ρητορείες ρουτίνας είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε αντάλλαγμα προκειμένου να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να επιβάλλουν την «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου, προς όφελος των μονοπωλίων τους.
Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση και η Αγία Σοφία να παραμείνει Πολιτιστικό Μνημείο της ανθρωπότητας, σύμβολο υπέρβασης και καταδίκης των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού.
Σάμος 13 – 7- 2020

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Την θέση και πρόταση ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τεχνικά και εργομετρικά στοιχεία του έργου του βιολογικού καθαρισμού και μπορούν να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο τα υπέρ και τα κατά των δύο ενδεχόμενων λύσεων για την αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού, προκειμένου να γίνει η καλύτερη επιλογή , υποστήριξε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι δύο επιλογές όπως τονίστηκε είναι α) το ξανασκάψιμο του ορύγματος του καταθλιπτικού αγωγού μήκους 3300 μέτρων για την αντικατάστασή του και β) η τοποθέτηση αυτοφερόμενου αγωγού μέσα στον υπάρχοντα που δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη όχληση για την πόλη.
Διαχώρισε τη θέση της από την πρόταση, που τελικά ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις, για νέο γύρο μελετών και τόνισε ότι ενδεχόμενο ξανασκάψιμο θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο , οικονομικά δυσβάσταχτο και τραγικά επιζήμιο για την πόλη της Σάμο, όταν υπάρχουν δυνατότητες για την αποφυγή του.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόταση για δημιουργία δημοτικού φροντιστηρίου αλληλεγγύης

Published

on

By

Την δημιουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου η δημοτική παράταξη  “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”, προκειμένου να στηριχτούν οι μαθητές με μαθησιακές ελλείψεις και να στηρίξει τις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Αναλυτικά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων η δημοτική μας παράταξη νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα αυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες δύσκολες και μάλιστα σε μια περίοδο εγκλεισμού και ανασφάλειας, λόγω της πανδημίας και χωρίς ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Για τους επιτυχόντες νέοι δρόμοι ανοίγονται και οι ευχές όλων μας θα τους συντροφεύουν έτσι ώστε να ευοδωθούν οι επιθυμίες και τα όνειρά τους. Για τους μη επιτυχόντες… απλά μια μάχη χάθηκε, αλλά όχι ο τελικός στόχος της επαγγελματικής αποκατάστασης, που θα έρθει με νέους αγώνες πιότερο οργανωμένους. Είναι αγώνες όμορφοι κι αξίζουν οι θυσίες.

Πιστεύουμε ότι η κοινωνική υποστήριξη και η αλληλεγγύη σε αδύναμες οικονομικά  οικογένειες είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερα την προσεχή χρονική περίοδο, όπου, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και της μεγάλης οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, πολλές οικογένειες στο νησί μας θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Αντιλαμβανόμαστε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση και θα θέλαμε ως δημοτική παράταξη να προτείνουμε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να συζητήσει την πρότασή μας για τη δημιουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.  Μια τέτοια πρωτοβουλία να έρθει  επεξεργασμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ώστε ο Δήμος μας με τη λειτουργία του Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε μαθητές με μαθησιακές ελλείψεις και να στηρίξει  οικογένειες μαθητών με οικονομικές δυσκολίες.

Αυτονόητο είναι ότι η λειτουργία ενός  τέτοιου κοινωνικού φροντιστηρίου θα στηριχθεί σε εθελοντές  εκπαιδευτικούς, που με την αφιλοκερδή συμμετοχή τους θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΑ Β. Αιγαίου

Published

on

By

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου:

Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΑ Β. Αιγαίου

 

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 συνεδρίασε στη Μυτιλήνη το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου υπό την προεδρία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη, εκτός από τα οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ, αποφασίστηκαν και τα εξής:

 1. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου προκειμένου να διεξάγονται οι συνεδριάσεις και σε άλλες πόλεις εντός ή εκτός περιφέρειας, και όχι μόνο στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης.
 2. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, ούτως ώστε να προκηρυχτούν 2 κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες είναι αναγκαίες για την διοικητική συνέχεια της ΠΕΔ, η οποία πρέπει να είναι σε θέση να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους Δήμους του Β. Αιγαίου.
 3. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να λάβει σχετική απόφαση και να διεκδικήσει ισονομία και ίδιους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ για όλο το Β. Αιγαίο. (Να σημειωθεί ότι από τα 9 νησιά του Β. Αιγαίου, τα 6 μικρότερα, που σε αυτά διαμένει το 14,71% των κατοίκων της περιφέρειάς μας, έχουν υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από τα 3 μεγαλύτερα νησιά.)
 4. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να λάβει σχετική απόφαση και να διεκδικήσει την συνέχιση του μεταφορικού ισοδύναμου, όπως και την επέκτασή του και στα καύσιμα για όλα τα νησιά.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου Α.Ε., Ευάγγελο Βιόλατζη. Η ανωτέρω εταιρία ανήκει στην ΠΕΔ Β. Αιγαίου και λειτουργεί ως εργαστήριο ελέγχου νερών και λυμάτων. Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου της Αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα πώς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όλους τους Δήμους των νησιών μας.   

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.