Πολιτικά
Τροπολογία για τους Εποχικούς Πυροσβέστες


Με τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή ανανεώνεται η θητεία 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για δύο έτη και με εξάμηνες συμβάσεις -αντί των πενταμήνων οι οποίες ίσχυαν μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διατήρηση της ειδικής διαδικασίας του Π.Δ. 124/2003 (Α΄ 108) που ορίζει τη διαδικασία πρόσληψης των υποψηφίων και που προβλέπει τη δυνατότητα της εκ νέου πρόσληψης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του έτους 2003 με την ίδια ειδικότητα μέχρι και το έτος 2017.
Με την τροπολογία προστέθηκε εδάφιο το οποίο ορίζει ότι οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 έως και σήμερα, επαναπροσλαμβάνονται στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2018, με δυνατότητα εκ νέου πρόσληψης και για το έτος 2019 (μέχρι δηλαδή και την συμβατική / αντιπυρική περίοδο του 2019). Αυτό, διότι οι εποχικοί πυροσβέστες διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Comments
Πολιτικά
Κοινή δήλωση Γ. Μπουρνού – Α. Μιχαηλίδη για συνάντηση δημάρχων Β. Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό


Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αναχώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε αποθήκες ανθρώπων και οιονεί φυλακές με δεσμοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους, ομολογείται σχεδόν ανοιχτά.
Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΕΕ, να μεταμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται εξάλλου από την άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει αποφασιστικά τα ΚΥΤ των νησιών, παρότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και από τα κυβερνητικά σχέδια για νέα ΚΥΤ μεγάλης χωρητικότητας, και διαγωνισμούς σίτισης με προκλητικά ποσά. Το έχουμε καταλάβει όλοι.
Οι μόνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι οι τρεις δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, που επισκέφτηκαν χθες τον Πρωθυπουργό, για να «συμπαραταχθούν» μαζί του και να δώσουν εν λευκώ νομιμοποίηση στα σχέδιά του. Θλιβερό θέαμα για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιφρονούν τη βούληση και τις ανάγκες των δημοτών τους, για να εξυπηρετήσουν τις κυνικές επιδιώξεις ενός πρωθυπουργού που νοιάζεται μόνο να μην κάνει αποσυμφορήσεις και στεναχωρήσει τους ακροδεξιούς κομματάρχες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Comments
Πολιτικά
Στη Βουλή τo θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς στη πόλη της Σάμου


To θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς για τους παραγωγούς στη πόλη της Σάμου, αναδεικνύει η Ελληνική Λύση.
Στην κοινοβουλευτική ερώτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει :
Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,
Τοπικοί παραγωγοί-πωλητές της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν για το ότι, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στο νησί τους, δεν μπορούν, πλέον, να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατεία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς, η εν λόγω εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημίες, με συνέπεια, να υπάρχει επικινδυνότητα στον περιβάλλοντα χώρο της. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναγκαστήκαν, μετά από 30 χρόνια, να το εγκαταλείψουν και δραστηριοποιούνται διάσπαρτοι, πλέον, στην πόλη, με κίνδυνο να πληρώσουν δυσβάστακτα χρηματικά πρόστιμα. Ζητούν οι άνω παραγωγοί-πωλητές να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να δρομολογηθεί η οριοθέτηση κατάλληλου για σχετικές πωλήσεις δημοτικού χώρου, καθώς και να ολοκληρωθεί εντός του αστικού χώρου της πόλης μια κατασκευή στεγασμένης αγοράς, όπου θα μπορούν να πουλούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε, εξ’ αιτίας των ανωτέρω δυσμενών συγκυριών, να προβείτε αρμόδια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Σάμου, με σκοπό να καταστεί ικανός από οικονομικής άποψης, αφενός, να οριοθετήσει κατάλληλο δημοτικό χώρο λαϊκής αγοράς, και αφετέρου, να προβεί στην κατασκευή εντός του εν λόγω χώρου υποδομών στεγασμένης αγοράς προς εξυπηρέτηση των ντόπιων αγροτοπαραγωγών;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Comments
- Σαμιακά7 ημέρες ago
Γεμίζουν ξανά οι δομές στην Λέσβο – Σταθερή η κατάσταση στην Σάμο – Αποσυμφόρηση στην Χίο
- Δήμος5 ημέρες ago
Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»
- Σαμιακά5 ημέρες ago
‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά5 ημέρες ago
Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος
- COVID-197 ημέρες ago
Covid-19: Αεροδιακομιδή ασθενούς στην Αθήνα με C-130
- COVID-197 ημέρες ago
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά7 ημέρες ago
Από το Σάββατο (6/3) η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη
- Δήμος7 ημέρες ago
Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό