20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπερψήφισε (22 υπέρ, 13 κατά) την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες που προέκυψαν μετά από δώδεκα χρόνια εφαρμογής του με βάση την πρότυπη αναδιοργάνωση κατά «Καλλικράτη».

Ο νέος Οργανισμός καλείται να υποστηρίξει το όραμα, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της περιφερειακής διοίκησης, υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιφερειακό αναπτυξιακό μοντέλο για τη νέα προγραμματική περίοδο. Η συνολική αναδιάρθρωση του ΟΕΥ της ΠΒΑ καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού, ευέλικτου και λειτουργικού Οργανογράμματος που θα αναδιατάσσει το ανθρώπινο δυναμικό, διεκδικώντας ταυτοχρόνως την αύξηση του με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση του φορέα στο ρόλο του και την αποστολή του.

Η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε αντί να συρρικνώσει ή να αφήσει στάσιμο τον Οργανισμό λόγω έλλειψης προσωπικού να λειτουργήσει με όραμα και ρεαλισμό στην Αυτοδιοίκηση. Επέλεξε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ακόμη οραματικού και αναπτυξιακού εργαλείου όπως είναι ο τροποποιημένος ΟΕΥ, υπηρετώντας το όραμα η αυτοδιοίκηση να αποτελεί πυλώνα της ανάπτυξης ενός τόπου.

Με την τροποποίηση του προχωρά λοιπόν στην διεύρυνση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, είτε μέσω της κινητικότητας είτε μέσω μόνιμων προσλήψεων που διεκδικεί συνεχώς, δίνοντας την δυνατότητα να υπάρξουν άλλες 204 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια.

Παράλληλα με τον νέο Οργανισμό, δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις, επιτυγχάνεται αποκέντρωση , καθίσταται αποτελεσματικότερη η λειτουργία της Περιφέρειας και η εξυπηρέτηση των πολιτών, μειώνεται η γραφειοκρατία και δίνεται παράλληλα αναπτυξιακό όραμα στα νησιά μας.

 

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin