18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί από την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, chef και συγγραφέα γαστρονομίας Ντίνα Νικολάου:

 

Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τις αγαπημένες μου, μικρές αμαρτίες που φτιάχνω κάθε φορά που μου περισσεύει κέικ. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και με μπισκότα αλλά θα χρειαστείτε περισσότερο σαμιώτικο γλυκό μοσχάτο κρασί, γιατί είναι πιο στεγνά.

 

Προετοιμασία: 15

Αναμονή: 3 ώρες

Μερίδες: 30-40

 

Υλικά

400 γρ. κέικ σοκολάτας

100 ml Samos Vin Doux

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

2 κουτ. σούπας βούτυρο

Κακάο άγλυκο, για το πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Βάζω το κέικ κομμένο σε κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζω με το γλυκό σαμιώτικο κρασί. Φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το κέικ μέχρι να ενυδατωθεί από το κρασί και να γίνει σαν λάσπη. Αν το κέικ είναι πολύ ξερό, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο κρασί.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάψει, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζω το μείγμα στο μπολ και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Βάζω αρκετό κακάο, κοσκινισμένο σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια. Τα «πανάρω» με το κακάο και τα τοποθετώ σε πιατέλα ή σε μικρές χάρτινες θηκούλες.

 

Μια γιορτινή συνταγή, που συνδυάζει τη λατρεμένη σε όλους σοκολάτα, με την υπέροχη φρουτώδη και γλυκιά γεύση του σαμιώτικου κρασιού.

 

Χαρούμενες γιορτινές μέρες και Υγεία!

 

To Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, είναι το πιο δημοφιλές Vin de Liqueur! Με καραμελένιο χρώμα, αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νότες καραμέλας βουτύρου, έχει γεύση έντονη με όλα τα χαρακτηριστικά του μοσχάτου σταφυλιού και ελκυστική φρεσκάδα. Το Vin Doux είναι ένα γλυκό κρασί που σαγηνεύει!

Related posts

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin