16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την Αναστήλωση και Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί την Αναστήλωση και Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου

 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την «Εκπόνηση μελετών για τη στερέωση– αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου». από τους Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, ζητήθηκε τον Μάρτιο του 2022 η ενεργοποίηση της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την υποστήριξη στο ευρύτερο σχέδιο ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των εκκλησιών που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το σεισμό και για τις οποίες απαιτείται η εκπόνηση κρίσιμων μελετών. Η κινητοποίηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού υπήρξε άμεση προκειμένου να υπογράφει η πρώτη αυτού του είδους σύμβαση μεταξύ των δυο υπουργείων, που εγκαινιάζει μια νέα «εποχή» συνεργασίας στο νησιωτικό χώρο, δυο κυβερνητικών δομών με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της προαγωγής της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης των νησιωτικών περιφερειών της χώρας, μεταξύ άλλων, μέσω της έρευνας, προστασίας, αξιοποίησης και προβολής της εθνικής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς χρηματοδοτεί, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, τις απαραίτητες μελέτες για τη στερέωση – αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 με ευθύνη υλοποίησης των μελετών από την αρμόδια Διεύθυνση Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης δηλώνει σχετικά: «Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, υπό το πρίσμα της νησιωτικότητας και της κοινωνικής συνοχής των νησιωτικών κοινωνιών, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε ηθικά και οικονομικά στην αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της ομαλότητας στην τοπική κοινωνία».

 

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin