16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Σάμου και του Πολωνικού-Ελληνικού Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου υπεγράφη χθες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βαρσοβία παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Μιχαήλ Δαρατζίκη και της ακολούθου κας Σοφίας Μαρίας Μπαγατέλα.

Το σύμφωνο  υπέγραψαν  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Αθανασιάδης και οι εξουσιοδοτημένοι  Αντιδήμαρχοι  Τουρισμού κ. Δημήτρης Βολακάκης από το Δήμο Δυτικής Σάμου  και  κ. Δέσποινα Κάιλα από το Δήμο Ανατολικής  Σάμου επισφραγίζοντας την συνεργασία  μεταξύ των φορέων.

Από το  Πολωνικό Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχαν   ο Γενικός Γραμματέας κ. Dariusz Kantoch  και  κ. Andrian Nowierski και το μέλος κ. Pawel Mamcarz.

Παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Σάμου κα. Ιωάννα Πατρώνη και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρης Έλληνας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της πολωνικής  επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας, η διοργάνωση και προώθηση κοινών εκδηλώσεων μεταξύ των  φορέων, καθώς γενικότερα η ανάπτυξη των ελληνικών και ελληνοπολωνικών  συμφερόντων.

Στόχος είναι η ανάπτυξη  δράσεων και η συμμετοχή σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά προγράμματα με εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Η  συνεργασία ανοίγει το δρόμο για τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών στήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής στις αγορές του εξωτερικού.

 

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin