19/08/2026
Σαμιακά

Υποστράτηγος Π.Υ Δημοσθένης Μπουντουράκης – Ήταν δύσκολη και μεγάλη η πυρκαγιά στους Βουρλιώτες

mpoytoyrakkis

Μπουντουράκης: «Εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη η πυρκαγιά – Τα εθελοντικά κλιμάκια του νησιού με εμπειρία και μέσα».

Για την πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης στη περιοχή των Βουρλιωτών, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο ραδιοσταθμό “Αρμονία”, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο οποίος συντόνιζε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο Υποστράτηγος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη πυρκαγιά, «ωστόσο η καλή συνεργασία με τους φορείς, με τις αρχές του νησιού, ακόμα και με τους κατοίκους, είχε σαν αποτέλεσμα να περιορίσουμε την ίδια ημέρα την πυρκαγιά να μην πάρει διαστάσεις, παρόλο που τις επόμενες ημέρες οι άνεμοι έπνεαν πολύ έντονοι στο νησί και στην περιοχή καταφέραμε να μην έχουμε αναζωπυρώσεις» εξήγησε.

Η πυρκαγιά έκαψε με μια πρώτη εκτίμηση περίπου 380 στρέμματα, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες στο πεδίο ώστε να εξαλείφει ο κίνδυνος για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στον σημαντικό ρόλο του εθελοντικού κινήματος του νησιού αναφέρθηκε ο Συντονιστής κ. Μπουντουράκης, υποστηρίζοντας ότι «πραγματικά προσφέρουν με φιλότιμο, ανθρωπιά και με αξία τις υπηρεσίες τους, είναι πολύ σημαντικό το έργο το όποιο κάνουν, έχοντας εμπειρία και μέσα».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα σκαριά ξενώνας φιλοξενίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Σάμο μέσω του LEADER

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

Καρλόβασι: Βραδιά Αγάπης με μουσική και λαχειοφόρο για το Γηροκομείο «Ευγηρίας Πρόνοια»

Κινητοποίηση για τη μείωση της λειτουργικότητας σχολείων στη Σάμο την Τρίτη στη ΔΙΠΕ

Aegean Regatta 2026: Ξεπέρασαν τις 80 οι συμμετοχές, με τελικό προορισμό τη Σάμο

«Ομορφαίνει ο ουρανός και σκοτεινιάζει το σπίτι μας»: ο αποχαιρετισμός της συζύγου του Δημήτρη Καρύδη