13.3 C
Σάμος
20/02/2024
Ελλάδα

Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν

Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν σε παιδιά που περνούν σε ΑΕΙ από το δήμο Αλοννήσου και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η χρονιά που πέρασε άφησε πίσω της τραγικά περιστατικά που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν τελικά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία που διαβιώνουμε είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Τα αυξημένα ποσοστά βίας και δολοφονιών δεν έδωσαν την ελπίδα γι’ αυτό, μιας και η κοινή γνώμη βρέθηκε επανειλημμένα να συγκλονίζεται και να παγώνει μπροστά σε εγκληματικές συμπεριφορές. Η ιστορίας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, που έγινε σύμβολο για τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση και το τραγικό της τέλος ανέδειξαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και την υποχρέωση να μην αφήσουμε ως κοινωνία να ξαναζήσει καμία γυναίκα τέτοιες δραματικές στιγμές.

Η εταιρεία παραγωγής Update Entertainment με επικεφαλής την δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη έθεσαν αυτόν τον προβληματισμό τους στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, και με την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του Δικτύου κ. Νικόλαου Πέντζου αποφάσισαν την θέσπιση υποτροφιών στους μαθητές που επιτυγχάνουν την είσοδο τους σε ανώτερες σχολές για το έτος 2022 και οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά από το Δίκτυο. Υποτροφίες οι οποίες θα δοθούν εις μνήμην της Κάρολαιν Κράουτς με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της και κύριο στόχο να μην ξεχαστεί η ιστορία της.

Στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου που ζει η οικογένεια και η μικρή της κόρη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πρόσωπο της Κάρολαιν αναγνωρίζουμε την κόρη, την αδερφή, την σύζυγο, την γυναίκα που όλες θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση της. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι για εμάς η κατάλληλη συγκυρία για να ανακοινώσουμε αυτή την πρωτοβουλία με ευχή να δημιουργήσουμε όλοι μας, τις ανάλογες συνθήκες για μια κοινωνία στην οποία καμία γυναίκα δεν θα νιώθει μόνη, ανασφαλής ώστε να γιορτάζει χωρίς φόβο κάθε μέρα της ζωής της.

Related posts

Cosmote: Προβλήματα στο δίκτυο της. Κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού

admin

Τρίκαλα: 46χρονος αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο τον πατέρα του

admin

Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου-  Το μήνυμα του μικρού Ορέστη

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για διορθώσεις – τροποποιήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2023

admin

Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

admin

…”Τώρα πια μόνο δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης έχω..” για τον Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

admin

Διάσωση γύπα από τους προσκόπους της Λέσβου

admin

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

admin

31η Ιανουαρίου 1996 – Ίμια: Οι αθάνατοι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός

admin