14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Υποψήφιοι ΚΚΕ στο Ν.Σάμου: Δε χάνουμε μέρα: Ισχυρό ΚΚΕ!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και νέες που εμπιστεύτηκαν το Κόμμα μας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Ειδικά τον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε, προβληματίστηκε και παρά το γεγονός ότι δε συμφώνησε σε όλα μαζί μας, μας εμπιστεύτηκε. Για άλλη μια φορά ο νομός Σάμου έδωσε στο ΚΚΕ το μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά, φέρνοντάς το κοντά στη 2η θέση, ενώ σημαντική είναι η πρωτιά στην Ικαρία.

 

Μια νέα εκλογική μάχη είναι μπροστά μας στις 25 Ιούνη με ένα δίλημμα να προβάλει ξεκάθαρα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα: «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

 

Η ΝΔ πέτυχε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που δικαιολογημένα ανησυχεί τον κόσμο. “Μα τόσα έγιναν και γίνονται και ανέβηκε;”. Αλήθεια τι φταίει και ανέβηκε η ΝΔ;

Αν και είναι νωρίς για τελικές εκτιμήσεις σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πούμε ότι σε μια κοινή στρατηγική, που παρά τις διαφορές τους, συγκλίνουν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ βγήκε κερδισμένη! Υπάρχει όμως η δυνατότητα στις 25 Ιούνη να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να μειωθεί η ΝΔ. Αυτό θα είναι το ωφέλιμο για το λαό αποτέλεσμα.

 

Και τώρα τι;

Είναι γεγονός ότι μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα κόμματα που έχουν κοινό πρόγραμμα. Δεν το έκαναν για να δυναμώσουν οι εκβιασμοί, να μπουν πιο πολλοί εργαζόμενοι, νέοι και νέες, λαϊκά στρώματα, στη “στρούγγα” των κομμάτων του καπιταλιστικού μονόδρομου.

Είναι δεδομένο ότι η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα θα ενταθεί (στη γλώσσα των αστικών ΜΜΕ και των σαλονιών αυτό ονομάζεται μεταρρυθμίσεις). Η ένταση της εκμετάλλευσης είναι το ζητούμενό τους με τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις (αυτό στη γλώσσα των διάφορων δημοσιολόγων ονομάζεται κανονικότητα).

 

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Η πείρα και από την τελευταία τετραετία δεν επιβεβαιώνει ότι βελτιώνει την κατάσταση ο συμβιβασμός με τη χαμοζωή, αλλά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ο κόσμος ξέρει ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη την πολέμησε λυσσαλέα μόνο το ΚΚΕ. Ας σκεφτεί:

  • Ποιος θα οργανώσει εργατικούς αγώνες, πανελλαδικούς και κλαδικούς; Αυτός που το έκανε και πριν, οι κομμουνιστές.
  • Ποιο είναι το στήριγμα των μικρών και μεσαίων αγροτών; Τα μπλόκα του αγώνα που δίνουν τον τόνο οι κομμουνιστές.
  • Ποιος παλεύει το δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα; Το ΚΚΕ, που η παράταξη του στα ΑΕΙ είναι πρώτη δύναμη.
  • Ποιος θα παλέψει για την υγεία του λαού; Το ΚΚΕ που μπήκε μπροστά στην πανδημία και όχι αυτοί που έλεγαν “θα λογαριαστούμε μετά”.
  • Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν παιδεία; Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.
  • Ποιος θα παλέψει ενάντια στους πλειστηριασμούς; Αυτοί που νομοθέτησαν για τα funds, έκαναν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ποινικοποίησαν το μπλοκάρισμά τους ή το ΚΚΕ που τους μπλόκαρε (και στελέχη του διώκονται);

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή προγραμματική βάση με τη ΝΔ.

  • Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της και το ΠΑΣΟΚ το 70%, ότι και οι τρεις τους συμφωνούν στα βασικά (Ταμείο Ανάκαμψης, επενδυτική βαθμίδα, δημοσιονομική προσαρμογή μπροστά στο σύμφωνο σταθερότητας που ξανάρχεται, ενεργειακή απελευθέρωση, δεσμεύσεις σε ΝΑΤΟ- ΕΕ κλπ), από κοινού χειροκροτούσαν τους Αζόφ.
  • Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες συζητούσαν να κυβερνήσουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη ΝΔ, “αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης” έλεγε ο ο ΣΥΡΙΖΑ, “χωρίς πρωθυπουργό το Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ”. Στα σοβαρά αυτοί που ετοιμάζονταν να συγκυβερνήσουν με το Μητσοτάκη θα τον αντιπολιτευτούν; Ποιος το πιστεύει στα σοβαρά αυτό; Ειδικά βλέποντας τον πρότερο ανέντιμο βίο τους.

Όσο για τα κόμματα “διάττοντες αστέρες” που εμφανίζονται δεν μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο. Στελέχη τους σε αρκετές περιπτώσεις είχαν θέση ευθύνης σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Χώρια που αντιπολίτευση μόνο “από τα πάνω”, με τα λόγια στη βουλή δε γίνεται.

Στήριγμα είναι το ΚΚΕ που έχει δύναμη μες στις εργατικές λαϊκές μάζες. Που οι δυνάμεις του είναι δεύτερες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρώτες σε ομοσπονδίες και ΕΚ, πρώτες στα ΑΕΙ, που ο λαός τις έχει δει όλα αυτά τα χρόνια να παλεύουν για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα.

Όσο δε για διάφορα φασιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος, απάντηση είναι το ισχυρό ΚΚΕ και όχι τα κόμματα που ξεπλένουν τους φασίστες.

 

Κάναμε ένα βήμα με ισχυρό ΚΚΕ πάμε για το άλμα!

Το ΚΚΕ στο νομό Σάμου θέτει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Να πάρει την πρώτη θέση στο νομό! Είναι η δύναμη που μπαίνει μπροστά για να ηττηθεί η ΝΔ στο νομό και να εκλεγεί κομμουνιστής. Το κάναμε το 2012, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά!

Η Ικαρία με την πρωτιά του ΚΚΕ έδειξε το δρόμο. Ούτε μέρα χαμένη σε κανένα από τα νησιά μας, όλοι στη μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά! Με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο χτυπάμε στην πράξη την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Για να πάει το ΚΚΕ στην Ικαρία ακόμα πιο ψηλά και τραβώντας και τους λαϊκούς ανθρώπους και τη νεολαία σε Σάμο και Φούρνους να τα καταφέρουμε. Προϋπόθεση όμως: ούτε μέρα χαμένη, ούτε ένα άνθρωπος χωρίς συζήτηση.

 

Σε ένα χάρτη που είναι σχεδόν όλος μπλε ο κόκκινος βράχος της Ικαρίας είναι φάρος αισιοδοξίας. Ας συμβάλλουμε ώστε το κόκκινο της ελπίδας να χαλάσει τη “σούπα” της κυβέρνησης το βράδυ των εκλογών.

 

ΥΓ. Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ εκλέχτηκαν 2 Σαμιώτες, ο Γιώργος Πέρρος στο Δυτικό τομέα της Αθήνας και η Έρη Ρίτσου στο Βόρειο τομέα. Όσο πιο ψηλά πάει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα (άρα και στο νομό Σάμου), τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να εκλεγούν ξανά και να έχει εκπροσώπηση αγωνιστική ο νομός μας στη Βουλή.

 

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου

Βαρδαρός Λεωνίδας

Βρυνιώτη Βασιλική

Μαρούπας Βαγγέλης

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin