17.9 C
Σάμος
01/03/2024
Δήμος

Υπόμνημα κατέθεσε η ΛΑ.Σ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Υπόμνημα με τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό μετά και τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέθεσε στην άτυπη-διερευνητική σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογραμμίζοντας ότι οι υποχωρήσεις για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στου «Ζερβού» και η λογική του εφικτού, σημαίνουν προσχώρηση στις κυβερνητικές θέσεις που συντηρούν και διογκώνουν το πρόβλημα του εγκλωβισμού στα νησιά και στη χώρα.

Αναλυτικά το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

 

«Τα μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μέτρα καταστολής και ταυτόχρονα δοκιμασμένα και αναποτελεσματικά.

Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα πλαίσια των απαράδεκτων συνθηκών Δουβλίνο 1 & 2 και της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της όξυνσης του προβλήματος παραμένει στις θέσεις της που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύση στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, παλεύοντας παράλληλα μαζί με τους φορείς του λαϊκού και αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους αίτιους και τις αιτίες της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει το hotspot στο Βαθύ . Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στη Σάμο.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα στο Βαθύ, έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης του δημοτικού συμβουλίου του ενιαίου δήμου Σάμου, των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών φορέων που εγκρίθηκε και επικυρώθηκε από το μεγαλειώδες Πανσαμιακό Συλλαλλητήριο της 7ης Φλεβάρη 2019, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επιμείνει και η σημερινή σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων».

 

Related posts

Η “Ανατροπή” για την πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

admin

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

admin

Απάντηση στο έγγραφο της προϊσταμένης της ΔΑΕΦΚ

admin

Πάρης Παπαγεωργίου για Τέμπη: Ο πόνος δεν μπορεί να σβήσει για τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

admin

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Β. Αιγαίο: Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου υποστηρίζεις κάθε κινητοποίηση της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας

admin

ΑΝΑ.Σ.Α: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις

admin