Connect with us

Σαμιακά

Φούρνοι: Αποδράστε στο νησί των Κουρσάρων

Published

on

Ρεπορτάζ: Μαρία Παδιά, Παδιάς Παδιάς, Σταματούλα Παναγιώτου

Αποζητάτε ηρεμία, γαλήνη, καλό φαγητό, βόλτες στα γραφικά σοκάκια και στους αμέτρητους κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και να ζήσετε για λίγο στο… μαγικό ορμητήριο των κουρσάρων; Οι Φούρνοι Κορσεών είναι η ιδανική επιλογή.

Οι Φούρνοι Κορσεών είναι ένα σύπλεγμα νησιών κατακερματισμένο σε αμέτρητους κολπίσκους στο βορειοανατολικό Αιγαίο και αποτελεί μια έκπληξη. Αποτελούνται από 3 μικρά κατοικημένα νησιά – τους Φούρνους, την Θύμαινα και τον Άγιο Μηνά – και 12 μικρότερες βραχονησίδες. Οι Φούρνοι βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο, στο τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ της Ικαρίας, της Σάμου και της Πάτμου.

Κατεβαίνοντας στην παραλία Καμπί
Το Μικρό Κασίδι
Η παραλία Πετροκοπιό όπου βρίσκεται το αρχαίο λατομείο

Πώς θα πάτε

Στους Φούρνους μπορείτε να πάτε με καράβι από Πειραιά ή Καβάλα ή με αεροπλάνο στη Σάμο ή στην Ικαρία και από εκεί να συνεχίσετε με το τοπικό καραβάκι της γραμμής Φούρνοι -Σάμος -Ικαρία. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση με το καταμαράν που συνδέει τη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, την Πάτμο, τη Λέρο, τους Λειψούς, φτάνει στην Κάλυμνο και καταλήγει στην Κω.

Ακόμη και μπροστά στους Φούρνους τα νερά είναι κρυστάλλινα

Οι παραλίες του νησιού

Στους Φούρνους μπορείτε να κολυμπήσετε σε πολλές παραλίες με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Ακόμη και μπροστά στη χώρα μπορείτε να βουτήξετε σε νερά διαυγή και πεντακάθαρα, ενώ πολύ κοντά, μπορείτε με τα πόδια, περπατώντας 5 με 10 λεπτά να επισκεφτείτε την Ψιλή Άμμο.

Η παραλία Κάλαμος

Από την άλλη πλευρά της χώρας και αν ακολουθήσετε το πέτρινο μονοπάτι μέσα από το χωριό θα φτάσετε στο Μύλο και ακριβώς εκεί αρχίζει η κατηφόρα για την παραλία Καμπί. Εκεί θα βρείτε φαγητό και καφέ. Στις υπόλοιπες παραλίες μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο, όπως τη Βλυχάδα, το Μικρό Κασίδι, τον Αι-Γιάννη, το Πετροκοπιό. Επίσης για φαγητό και βόλτα μπορείτε να πάτε στο άλλο χωριό του νησιού, τη Χρυσομηλιά, αλλά και στο Καμάρι.

Το κεντρικό σοκάκι των Φούρνων

Ιστορία των Φούρνων

Οι Φούρνοι έχουν την ιστορία τους. Στην πλατεία του νησιού υπάρχει τοποθετημένη μαρμάρινη γλυπτή σαρκοφάγος. Η σαρκοφάγος βρέθηκε το 1927 σε ένα οικόπεδο νότια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, σε εκσκαφή που έκανε ο ιδιοκτήτης του, προκειμένου να το καλλιεργήσει. Είναι ελληνιστικής εποχής, με ωραία γλυπτή διακόσμηση, και στο επάνω μέρος είναι γλυπτή υποδοχή όπου τοποθετούσαν το σκέπασμα.

Το σκέπασμα αυτό δεν βρέθηκε σύμφωνα με τους εργάτες που έκαναν την ανασκαφή, επιπλέον η σαρκοφάγος ήταν γεμάτη με χώμα και μαρμάρινα θραύσματα. Στα πλάγια είναι σκαλισμένη μια επιγραφή που λέει: ΕΠΑΜΕΙΝΩΝ ΤΗΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΗΣΗΡΩΣ ΧΡΗΣΤΕ ΧΑΙΡΕ, ΕΤΩΝ Κ.Ε. Είναι άγνωστο εάν λαξεύτηκε από κάτοικο ή την έφεραν από άλλο μέρος. Βεβαιώνει όμως ότι ο νεκρός που τοποθετήθηκε σ’αυτήν ήταν αξιωματούχος . «Χρηστοί» αποκαλούνταν μόνο οι άρχοντες ή όσοι έπεφταν πολεμώντας. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαίο λατομείο στο Πετροκοπιό, όπου μπορείτε να συνδυάσετε και το μπάνιο σας στην υπέροχη παραλία του.

Τι να φάτε στους Φούρνους

Στους Φούρνους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα πιο φρέσκα ψάρια. Μεγάλα φαγκριά, μελανούρια, μπαρμπούνια, τσιπούρες, συναγρίδες, όπως τα επιθυμείτε, είτε ψητά, είτε τηγανητά είτε σε σούπα.

Στους Φούρνους θα βρείτε τα πιο φρέσκα ψάρια

Η σπεσιαλιτέ του νησιού είναι η αστακομακαρονάδα με φρέσκους αστακούς, η καραβιδομακαρονάδα, γαριδομακαρονάδα, τόσο νόστιμες που δε θα ξεχάσετε ποτέ! Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπιες συνταγές, όπως το σουφικό, με μελιτζάνες, πατάτες και κρεμμύδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε ψαρικά, μεζεδάκια, χταπόδι στα κάρβουνα, παστό, σαρδέλα ξυδάτη.

Αλλά και όποιος επιθυμεί κρέας θα έχει την ευκαιρία να βρει ντόπιο κατσικάκι, κότσι, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και άλλα. Τα παραδοσιακά προϊόντα των Φούρνων κάνουν τη διαφορά. Ξινομυζήθρα, τυριά με θυμάρι ή θρούμπι. Να αγοράσετε λικέρ θυμάρι και θυμαρίσιο ντόπιο μέλι, καθώς και φρέσκα μυρωδικά που ευδοκιμούν στις πλαγιές του νησιού.

 

 

Πηγή: Η μαθητική εφημερίδα των Φούρνων

 

Comments

comments

Σαμιακά

Σαμιώτικο κρασί και γραβιέρα Νάξου: Μεσογειακός τρόπος να ζεις!

Published

on

By

 

Υπάρχουν εικόνες, ήχοι και μυρωδιές που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν τις ξεχνά κανείς! Η μέρα ξεκίνησε νωρίς, με το αυτοκίνητο να ανηφορίζει στους φιδογυριστούς δρόμους της ορεινής Σάμου, εκεί που ο κάματος των αμπελουργών μα και η θυμοσοφία της δημιουργίας, «σκάλισε» στο όρος Άμπελος τις παραδοσιακές πεζούλες ξερολιθιάς, με το μοσχομυριστό σταφύλι της Σάμου, τον «υγρό θησαυρό» του νησιού.

Εκεί, στις «Ψηλές Κορφές» και σε ένα από τα πολλά πατρογονικά κτήματα των καλλιεργητών-μελών του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, μες στο θρόισμα των αμπελόφυλλων και με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι να λαμπυρίζει στον πρωϊνό ήλιο, οι διακεκριμένοι επισκέπτες είδαν, γεύτηκαν, γνώρισαν την αμπελοοινική παράδοση αιώνων που έχει κάνει τα σαμιώτικα κρασιά, συνώνυμα της ποιότητας!

Εκεί, στα ορεινά αμπελοτόπια και με την απροσποίητη φιλόξενη διάθεση που χαρακτηρίζει τους Σαμιώτες, στρώθηκε ένα αυτοσχέδιο «τραπέζι» με σαμιώτικες τηγανίτες και την ονομαστή Π.Ο.Π γραβιέρα Νάξου, ενώ ολόγλυκα σταφύλια, σύκα και πεπόνια από το μποστάνι, έσμιξαν τα αρώματα και τη γλύκα τους με τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Το ίδιο βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020, πάντα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wine» που υλοποιείται από την «Οικονομοτεχνική» για την προβολή και διασύνδεση ΠΟΠ προιόντων από την «καρδιά» της Μεσογείου, τα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σάμου, η αυθεντική γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου και οι «μεσαιωνικού τύπου» οίνοι της Emilia Romana συνδυάστηκαν απολαυστικά με τα σαμιακά αγροτικά προϊόντα, τα οποία μετέτρεψε σε ιδιαίτερες συνταγές σαμιακής κουζίνας, ο chef του εστιατορίου «Ορίζοντας» στον Πλάτανο Σάμου, Βασίλης Σκουρφούντας, με το team του.

«…Παρουσιάζουμε ένα προϊόν που η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της γεωργίας, του πολιτισμού, της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατέχει περίοπτη θέση σε πολλούς πολιτισμούς αλλά και εξέχουσα θέση σε πολλές θρησκείες. Το σαμιώτικο κρασί, που από τον φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, συνδέθηκε με την έννοια του μέτρου, την καλή σωματική και ψυχική κατάσταση, αλλά και με την έννοια της μακροζωίας. Το κρασί, σύμφωνα με τον αμερικανό συγγραφέα Νόσσιτερ, είναι το σημείο εκείνο όπου τέμνονται η γεωργία με τον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι ένα είδος «υγρής μνήμης» της ανθρωπότητας καθώς ενσαρκώνει την ιστορία του τόπου παραγωγής του, αλλά και των ανθρώπων! Μέσα από το γυαλί μιας φιάλης σαμιώτικου γλυκού κρασιού, μπορούμε να δούμε τις αρχαίες διήρεις «Σάμαινες», με φουσκωμένα τα πανιά να ξεχύνονται στα λιμάνια του τότε υπαρκτού κόσμου, μεταφέροντας τα γλυκά κρασιά της Σάμου. Αδιαμφισβήτητος μάρτυρας το ναυάγιο της Κερύνειας όπου οι οξυπύθμενοι αμφορείς που μετέφερε στα σωθικά του, πριν από 2.500 χρόνια έφεραν τη σφραγίδα «Σάμιοι οίνοι».

Αυτά τόνισε στην εισαγωγική του παρουσίαση ο Διευθυντής Πωλήσεων του ΕΟΣ Σάμου, Τίτος Φραντζής, ενώ από το τμήμα Marketing η Μαργαρίτα Ικαρίου αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα, την προσπάθεια ανάδειξής του ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και το τρίπτυχο που προσδιορίζει την επιτυχία του σαμιώτικου κρασιού, το οποίο δεν είναι άλλο από το μικροκλίμα, το γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού και την εξαίρετη ποιότητα του προϊόντος, σε συνδυασμό με την αγάπη των ανθρώπων που το καλλιεργούν, το οινοποιούν και το εμπορεύονται.

Ο διακεκριμένος chef Ανδρέας Λαγός, με τη γλαφυρότητα και την αμεσότητα του λόγου του, μίλησε «από καρδιάς» για τη γενέτειρά του και τον «υγρό» της θησαυρό, τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, παρουσιάζοντας τα ποιοτικά και γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των ΠΟΠ κρασιών καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους στη γαστρονομία.

«Τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και η ΠΟΠ γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου, είναι δύο προϊόντα τα οποία χαρίζουν μεγάλες γαστρονομικές απολαύσεις, είτε σε απλό καθημερινό επίπεδο, είτε με την εξεύρεση της τέλειας αντιστοιχίας που μπορεί να προσδώσει ακόμη πιο έντονη γαστρονομική εμπειρία.

Η  γραβιέρα Νάξου και το σαμιώτικο κρασί  κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό, καθώς  είναι και τα δύο προϊόντα ζυμώσεων, ωριμάζουν, παλαιώνουν κι έχουν αρώματα και γεύσεις που οφείλονται στην πρώτη ύλη, στην ζύμωση και στην ωρίμανση. Περνάνε από διεργασίες που τους δίνουν ξεχωριστό «χαρακτήρα» και δυνατότητες εξέλιξης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχουν πολλά «κοινά» ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημιουργούν ένα άκρως φυσικό ταίριασμα…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λαγός, ο οποίος δεν παρέλειπε, σε κάθε δημιουργικό πιάτο συνδυασμένο με ένα από τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου (Samos Vin Doux, Samos Grand Cru, Samos Anthemis και Samos Nectar), να δίνει επιμέρους γευσιγνωστικές αρμονικές επεξηγήσεις.

«Το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ έχει τη δική του ταυτότητα, τη δική του ιστορία και παράδοση… Έχει έμπνευση, ατμόσφαιρα, χρώματα, φως, μυρωδιές, γεύσεις… Ισχυρή παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα και της αγάπης στη γη και τη φύση…  Είναι ένα ταξίδι στη μεσογειακή διατροφική ποιότητα, ένα ταξίδι στις ρίζες μας…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λαγός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και των αρχών του τόπου καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι, ιατροί, συγγραφείς και καλλιτέχνες, επαγγελματίες της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της οινικής αγοράς.

Η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, (κόρη του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου) περιγράφοντας τη δική της βιωματική εμπειρία από την βραδιά, τόνισε χαρακτηριστικά: «…Αν και Σαμιώτισσα, έχοντας ανατραφεί με γλυκό “δυναμωτικό” σαμιώτικο μοσχάτο, στο οποίο οι παππούδες βουτούσαν μέσα το παξιμάδι και μας έδιναν να δαγκώσουμε για να δυναμώσουμε, δεν είχα ποτέ σκεφτεί πως το γλυκό κρασί μπορεί εκτός από τα φρούτα να συνοδεύει και το φαγητό. Μπορώ λοιπόν να πω πως η εμπειρία του συνδυασμού των γλυκών κρασιών με σαλάτες και φαγητά με τα οποία ταίριαζαν απόλυτα, ήταν πρωτόγνωρη και άκρως διαφωτιστική! Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη παρουσίαση και τη νέα γνώση που πρόσφεραν. Θα ήταν παράλειψη αν δεν απηύθυνα επίσης θερμές ευχαριστίες στον σεφ Ανδρέα Λαγό για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης…»

Η Χρύσα Γιατρά – Μπατζή (Οινολόγος MSc O.I.V. Paris – Sommelier) η οποία παρέστη στην εκδήλωση ως επίτιμη προσκεκλημένη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνώριζα και δίδασκα το σαμιώτικο μοσχάτο. Η επαφή μου με τους ανθρώπους του, το terroir, τις γεύσεις και τα αρώματα της σαμιακής φύσης, όπως αυτά αποτυπώνονται στα γλυκά κρασιά της Σάμου, είναι υπεράνω πάσης περιγραφής… Είναι εμπειρία!»

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνάντηση συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου με τη Διοίκηση

Published

on

By

Την Πέμπτη 13-8-2020 το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εξέφρασε την έντονη ανησυχία όλων των εργαζομένων για την σωρεία των προβλημάτων, που υπάρχουν στο νοσοκομείο, που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και την αδυναμία πλέον των εργαζομένων στην αντιμετώπιση των χρόνιων και έκτατων περιστατικών και πολύ περισσότερο στην έξαρση κρουσμάτων Covid-19, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα.

Επισημάναμε επίσης τις εκατοντάδες ημέρες κανονικής αδείας και τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους.

Η πρόσληψη των εφτά εργαζόμενων που έγιναν λόγο πανδημίας δεν ήταν ούτε σταγόνα στον ωκεανό, αφού κάποιοι από αυτούς ήδη υπηρετούσαν στο νοσοκομείο με άλλες συμβάσεις και οι υπόλοιποι αντικατέστησαν ουσιαστικά κάποιους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου έχει δηλώσει στο B.I κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 και απλές κλίνες Covid-19. Το νοσοκομείο της Σάμου έχει οριστεί ως πυλώνας, που σημαίνει ότι θα δεχόμαστε περιστατικά πιθανά κρούσματα ή και νοσούντες  Covid-19 και από άλλα νησιά χωρίς όμως, να διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης και χωρίς καμία απολύτως ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό. Ενώ όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και κυρίως σε μέσα ατομικής προστασίας όπως μάσκες ασφαλείας, γάντια και άλλα. Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν καθόλου αντιδραστήρια για να πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο μας τεστ για  κορονοϊό , ενώ από την αρχή της πανδημίας το νοσοκομείο της Σάμου δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ έκτακτή χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Τα αποθεματικά του είναι λιγοστά και το επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο για την προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Επίσης ζητήσαμε να γίνονται περιοδικά δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, γιατί δεν αρκεί το τεστ μόνο όσους επιστρέφουν από άδεια. Οι εργαζόμενοι στην υγεία κινδυνεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον υπόλοιπο πληθυσμό να τους μεταδοθεί ο ιός. Σε περίπτωση θετικού τεστ σε εργαζόμενο του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται αναγγελία ως επαγγελματική νόσο. Ζητήσαμε ακόμη να γίνονται τεστ  κορονοϊού σε όλους όσους γίνονται εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας έθεσε για άλλη μια φορά στον διοικητή του Νοσοκομείου το ζήτημα με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Μέσα στην πανδημία, τον Απρίλιο του 2020, που υπέγραψε νέα σύμβαση , αντί να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους για την καθαριότητα , προσέλαβε δύο λιγότερους, δηλαδή υπηρετούσαν 16 και προσέλαβε 14. Παρόλο που λόγο του  κορονοϊού οι απαιτήσεις στην καθαριότητα είναι πολύ αυξημένες και οι χώροι που καθαρίζονται περισσότεροι. Ο διοικητής μας δήλωσε για άλλη μια φορά ότι θα προσλάβει άλλα δύο άτομα μέσο εργολάβου, δηλαδή θα εκχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία, τηρώντας πιστά την πολιτική της Κυβέρνησης για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Το ΔΣ του Συλλόγου επισήμανε για άλλη μια φορά τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο διοικητής του νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του νοσοκομείου και ιδιαίτερα στο ακτινολογικό, με έναν εργαζόμενο στις περισσότερες βάρδιες να καλύπτει τα τακτικά περιστατικά για ακτινογραφίες , τα έκτακτα, τα χειρουργεία , το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και τα περιστατικά  πιθανά κρούσματα  κορονοϊού, ενώ πολλές νυχτερινές βάρδιες στο ακτινολογικό καλύπτονται on call.

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαίτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου την άμεση λύση όλων των παραπάνω προβλημάτων, που απασχολούν έντονα όλους τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Επίσης δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση και προς το αρμόδιο υπουργείο και δηλώνουμε πως το επόμενο διάστημα θα προβούμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την πραγματική θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας , για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την διασφάλιση της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων και όλων των κατοίκων του νησιού μας.

Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα , που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τον απλό κόσμο , δεν υλοποίησε κανένα μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας. Σήμερα έξι μήνες μετά , 30.000 μόνιμοι γιατροί – νοσηλευτές και λυπώ προσωπικό   εξακολουθεί να λείπει από τα νοσοκομεία , όπως λείπουν επίσης και τα «αυτονόητα» απλά μέσα προστασίας (γάντια , μάσκες κλπ.)

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Προληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στο Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος

Published

on

By

Στα πλαίσια της πολιτικής που τηρεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το Δ.Σ του Δημοτικού Γηροκομείου για την προστασία των ευπαθών ομάδων, διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» δειγματοληπτικός έλεγχος, για τον COVID – 19, σε ηλικιωμένους – τροφίμους του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος «Ιδρύματος Ντάελ» και στο προσωπικό αυτού και όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Το Δ.Σ του Γηροκομείου, τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, φροντίζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας, τόσο των τροφίμων όσο και των εργαζομένων.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Πολιτικά2 λεπτά ago

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Αστυνομικά - Λιμενικά7 λεπτά ago

Προσπάθησε να αφαιρέσει απο κατάστημα είδη ρουχισμού και καλλυντικά

Σαμιακά15 λεπτά ago

Σαμιώτικο κρασί και γραβιέρα Νάξου: Μεσογειακός τρόπος να ζεις!

Σαμιακά3 ώρες ago

Συνάντηση συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου με τη Διοίκηση

Σαμιακά4 ώρες ago

Προληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στο Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος

Σαμιακά6 ώρες ago

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου και Ικαρίας

Σαμιακά10 ώρες ago

Ανακοινώθηκαν οι νέοι διευθυντές Αβάθμιας & Ββάθμιας Εκπαίδευσης

Σαμιακά19 ώρες ago

Εργατικό Κέντρο Σάμου – Κάλεσμα συμπαράστασης και συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου

Σαμιακά20 ώρες ago

Αίθριος καιρός-Μέτριο μελτέμι

Σαμιακά20 ώρες ago

Διοικητής Νοσοκομείου Σάμου: Δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο θετικό κρούσμα σήμερα 13/8/2020 στο νησί μας

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή