21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Φωλιάζουν γάτες και σκυλιά

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου καταδικάζει το έγκλημα στους Μυτιληνιούς.

Ποιοι είναι αυτοί, που συνεχίζουν να φωλιάζουν γάτες και σκυλιά (αδέσποτα και ιδιόκτητα) στους Μυτιληνιούς;;;; Τα άτομα αυτά δεν είναι άγνωστα. Ενημερώστε άμεσα την αστυνομία και το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, έστω και ανώνυμα.

Πόσο καιρό ακόμα θα αφήνετε αυτούς τους εγκληματίες να δολοφονούν τους τετράποδες συμπολίτες μας και να δυσφημούν αυτό το όμορφο χωριό με τον χειρότερο τρόπο.

Οι τουρίστες δεν συγχωρούν τέτοια θλιβερά συμβάντα, που δεν αρμόζουν καθόλου σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Με τον όρο «φόλα» χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε τοξική ουσία χρησιμοποιείται με σκοπό τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θάνατο.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση δηλητηριαμού κάποιου ζώου.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΖΩΟΥ

• Ειδοποιείστε τη Φιλοζωική Οργάνωση της περιοχής σας

• Ειδοποιήστε τα (τοπικά) ΜΜΕ και κάντε μια ανάρτηση στο διαδίκτυοπροκειμένου να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος ότι οι φόλες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τα αδέσποτα, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνες κυρίως για τα μικρά παιδιά.

• Κάντε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθώς οφείλει αμέσως να:

– προχωρήσει σε έρευνα (ακόμη και στην περίπτωση καταγγελίας κατ’ αγνώστων) πριν διαβιβάσει τη δικογραφία στην Εισαγγελία

– ενημερώσει τον δήμο και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής, προκειμένου να παραληφθούν τα νεκρά ζώα για υγειονομική ταφή ή αποτέφρωση

– ζητήσει τοξικολογική εξέταση, ώστε να εντοπιστεί το είδος της θανατηφόρου ουσίας και να περιληφθεί η έκθεση στο φάκελο της δικογραφίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στις περιπτώσεις φόλας σε δημόσιους χώρους, είναι σημαντικό να ειδοποιείτε πάντα την αστυνομία και τον δήμο, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενημερώσουν και θα προστατεύσουν τους πολίτες, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα μιας περιοχής

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ

• Υποβάλετε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας, έστω και κατ’ αγνώστου, ώστε να συνταχθεί δικογραφία. Αναφερθείτε σε ανθρώπους που υποπτεύεστε ότι το έπραξαν ή σας απείλησαν στο “κοντινό” παρελθόν. Καταθέστε τυχόν φωτογραφίες από το χώρο του συμβάντος και το ατυχές ζώο.

• Σε περίπτωση κατάληξης (θανάτου) του ζώου, μην αμελήσετε να το μεταφέρετε στον κτηνίατρο για νεκροψία, προκειμένου να στείλει ιστούς για τοξικολογική ανάλυση. Συλλέξτε με απόλυτη προσοχή (με τη χρήση γαντιών) τη “φόλα”, φυλάξτε την σε αεροστεγή συσκευασία και καταθέστε την ζητώντας την εξέτασή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα ευρήματα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση δηλητηριασμού, το ζώο πρέπει να μεταφερθεί ΑΜΕΣΑ στον κτηνίατρο, ακόμη και αν δεν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα (εμετοί, διάρροιες, αιμόπτυση, σπασμοί κτλ.). Μην προβείτε από μόνοι σας σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς χωρίς τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πληροφορίες και φωτογραφία απο το www.pawfinder.gr

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin