Connect with us

Σαμιακά

Φωτίστε την καθημερινότητα σας με … Σποτ!

Published

on

Το οποιοδήποτε σπίτι δεν αρκεί να κατασκευαστεί ή να ανακαινιστεί και ύστερα να μπούμε «με το κλειδί στο χέρι». Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο σαν συμβάν και όλοι ανυπομονούμε και προσδοκούμε να έχουμε την τύχη και τη μοναδική αυτή ευκαιρία να το βιώσουμε. Σε όλους μας άλλωστε αρέσει το καινούριο, έτσι δεν είναι; Όμως το ότι βάψαμε τους τοίχους τόσο εσωτερικά όσο και εσωτερικά ή το ότι αλλάξαμε την επένδυση της εσωτερικής σκάλας ή το γεγονός πως αντικαταστήσαμε δύο παλιές κουρτίνες δεν αποτελεί ανακαίνιση, τουλάχιστον ολική.

Για μια ολική ανακαίνιση με την κυριολεκτική σημασία του όρου θα χρειαστούν σίγουρα πολλές προσθήκες και αλλαγές τόσο από πλευράς εργασιών όσο και από πλευράς επίπλων όπως είναι οι πολυθρόνες όσο και αξεσουάρ όπως είναι τα φωτιστικά. Εκτός αυτών, δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές όπως η κουζίνα, το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων και πολλές ακόμα που μας διαφεύγουν. Οι παλιές πρέπει να αντικατασταθούν από καινούριες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον και την τσέπη μας. Εμείς εδώ όμως δεν θα ασχοληθούμε με όλες αυτές τις μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες καθώς θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ χώρο και χρόνο και θα γινόμασταν κουραστικοί. Θα καταπιαστούμε αποκλειστικά με το φωτισμό και ποιο συγκεκριμένα με τα περίφημα…σποτάκια! Πάμε να ξεκινήσουμε.

ΣΠΟΤ ΟΡΟΦΗΣ-ΤΟΙΧΟΥ

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά τεράστια κατηγορία φωτιστικών σωμάτων που όλο και συχνότερα συναντούμε σε σπίτια φίλων και συγγενών τα τελευταία χρόνια. Τα βρίσκουμε σε όλες τις πιθανές και απίθανες αποχρώσεις που μπορεί να σκεφτεί ένας κατασκευαστής-προμηθευτής όπως είναι το λευκό, το μαύρο, τα πολύχρωμα σχέδια, το γκρι-μπεζ, η απόχρωση του τσιμέντου αλλά και η πατίνα. Να ξαναπούμε πως αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές καθώς στην πράξη η παλέτα των χρωμάτων δύσκολα εξαντλείται. Τώρα, είτε έχουμε να κάνουμε με σποτ οροφής είτε με σποτ τοίχου, τα υλικά είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Τα περισσότερα σποτάκια όπως συχνά τα αποκαλούμε είναι φτιαγμένα από μέταλλο αλλά και από τσιμέντο, πηλό, ξύλο και μερικές ακόμα πρώτες ύλες.

Συνεχίζοντας, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα σποτ οροφής και τοίχου δεν είναι μόνο με μια λάμπα αποκλειστικά αλλά και με δύο, τρεις, τέσσερις ή με κύκλωμα LED. Το τι θα επιλέξουμε κυρίως εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλουμε να φωτίσουμε. Προφανώς ένα γραφείο μπορεί να χρειαστεί απλώς ένα μονόφωτο για να καλυφθεί ενώ μια τραπεζαρία ίσως απαιτήσει μέχρι και τετράφωτο ώστε να βλέπουν καλά όσοι κάθονται να φάνε εκεί. Η απόχρωση του φωτισμού είναι σε όλες τις περιπτώσεις αυτές της τάξης των 3000Κ και το αποτέλεσμα είναι θερμό φως. Το μήκος που έχουν τα σποτ τέτοιου τύπου είναι από λίγα εκατοστά έως και άνω του ενός μέτρου. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι από 20εκ. ως 60εκ. Τέλος, πολλά αυτά τα ιδιαίτερα φωτιστικά είναι σε μοντέρνο ύφος ενώ ορισμένα, λιγότερα σε αριθμό, είναι vintage. Το κόστος τους κυμαίνεται από 7€ και μπορεί να πλησιάσει τα 130€.

ΧΩΝΕΥΤΑ ΣΠΟΤ ΟΡΟΦΗΣ

Μια υποκατηγορία των σποτ οροφής είναι τα χωνευτού τύπου. Αυτά δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλη ποικιλία και πληθώρα όπως τα προηγούμενα αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Οι αποχρώσεις αλλά και τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται είναι σαφώς λιγότερα και ακόμη και ως προς τον αριθμό των λαμπών έχουμε μόνο μονόφωτα και ελάχιστα δίφωτα. Το σχήμα τους είναι ορθογώνιο, στρογγυλό αλλά συνηθέστερα τετράγωνο. Η τιμή τους δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τα 25€.

ΧΩΝΕΥΤΑ ΣΠΟΤ ΤΟΙΧΟΥ

Αυτά τα σποτ μοιάζουν πολύ με τα προηγούμενα αλλά εφαρμόζουν μόνο σε τοίχους και όχι σε ταβάνια. Υπάρχουν μόνο σε λευκό χρώμα και το υλικό κατασκευής είναι πάντοτε ο γύψος. Η τιμολόγηση καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από όσα είδαμε αμέσως πριν.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Published

on

By

Υπεγράφη η σύμβαση μετά τη δημοπράτηση της μελέτης : «Διερεύνηση- εκτίμηση σκοπιμότητας και λειτουργίας σχεδιασμού αποχετευτικού δικτύου Σάμου.

Η μελέτη, μετά την ολοκλήρωση της, θα υποβληθεί για χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης».

«Ξεκινάμε την προσπάθεια επίλυσης του μεγάλου και πολυετούς προβλήματος που ταλαιπωρεί την πόλη μας, της λειτουργιάς του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού» αναφέρει σχετικά ο δήμος Ανατολικής Σάμο.υ

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ. Ν Σάμου για τις μετακινήσεις προσωπικού

Published

on

By

Στις 30/11/2020 ο Διοικητής του Νοσοκομείου προέβει  σε άλλη μια  μετακίνηση εργαζομένου, επικαλούμενος την υποστελέχωση της διοικητικής υπηρεσίας, την οποία ο Σύλλογος αναγνωρίζει και αιτείται από χρόνια την στελέχωση της με προσλήψεις.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου με την απόφαση του αυτή, αποδυναμώνει ένα πολύ σημαντικό τμήμα του νοσοκομείου (ακτινολογικό) που λόγο έλλειψη προσωπικού, η  υπηρεσία χρωστά στους εργαζόμενους  εκατοντάδες ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας.  Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα,  βάση νόμου πρέπει να δουλεύουν συγκεκριμένες ώρες και με συγκεκριμένο αριθμό λήψεων ακτινογραφιών.

  Στο ακτινολογικό τμήμα υπηρετούν λιγότεροι εργαζόμενοι από ότι υπηρετούσαν πριν την πανδημία.  

 Το ΔΣ του Συλλόγου ζητά από τον Διοικητή του Νοσοκομείου αντί να αποδυναμώνει τμήματα, να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτικά37 λεπτά ago

Δράση της Ν.Ε. Σάμου του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Πολιτικά39 λεπτά ago

Η Ν.Ε. Σάμου του Κινήματος Αλλαγής αποχαιρετά τον Δήμαρχο Φούρνων – Κορσεών

Περιφερειακά4 ώρες ago

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για τον θάνατο του Γιάννη Μαρούση

Σαμιακά5 ώρες ago

Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Πολιτικά5 ώρες ago

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα για τον σεισμό στη Σάμο στο alt.gr

Ικαριακά5 ώρες ago

Συλλυπητήριο μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων για την απώλεια του Δημάρχου Φούρνων

Περιφερειακά8 ώρες ago

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για τον θάνατο του Γιάννη Μαρούση

Πολιτικά8 ώρες ago

Ο Υπουργός Τουρισμού στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση «Routes Reconnected 2020»

Ικαριακά20 ώρες ago

Έφυγε από τη ζωή ο Δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης

Δήμος1 ημέρα ago

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Χαρδαλιάς για Σάμο: Χωρίς SMS στις μετακινήσεις

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Υπό ελέγχο η φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου – Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Περιφερειακά4 εβδομάδες ago

Έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η διακοπή μαθημάτων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατ. Σάμου: Απομάκρυνση πολιτών απο περιοχές της πόλης της Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Εξαιρείται η Σάμος απο την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δήμος4 εβδομάδες ago

Διανομή γευμάτων απο το εθελοντικό κλιμάκιο Πυθαγορείου

Δήμος4 εβδομάδες ago

Μέλη του Ελληνικού Τμήματος Αντισεισμικής Μηχανικης Ε.Τ.Α.Μ. στη Σάμο

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Σάμος:Τα 8 μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Διοικητής Γ.Ν Σάμου: «Τηρήστε τα μέτρα προστασίας – Προσοχή στις μετακινήσεις προς το νησί»

Περιφερειακά4 εβδομάδες ago

Συνεχίζει να είναι κλειστός ο δρόμος στα Αυλάκια

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή