25.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Φωτιά στη Σάμο. Ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές

Χωρίς ενεργό μέτωπο παρά μόνο κάποιες μικρές εστίες στη περιοχή Πούντες Πυθαγορείου Σάμου.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο της Σάμου ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά. Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου με λεωφορεία στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου .

Μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσε τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που την έσωσαν για δεύτερη φορά από πυρκαγιά, καθώς επέζησε και απο την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Μεγάλη βοήθειά δια θαλάσσης υπήρξε από το λιμενικό σώμα,τη frontex και ιδιωτικών σκαφών, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από παραλίες κοντά στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν.

Για την ώρα υπάρχει εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Άψογη ήταν η υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τις οδηγίες του Πύραρχου Σάμου κ. Κ. Φράγκου και των αξιωματικών του,ενώ σε επιφυλακή ήταν η 79 ΑΔΤΕ . Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου εξαιτίας της πυρκαγιάς , μέσω της τροχαίας προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων, με τον ο Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ. Δημήτρη Μαϊστρέλη, να δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, με 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς μέρος πήραν τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 40 πυροσβέστες.

Από το πέρασμα της φωτιάς κάηκε ένα τουλάχιστον αγροτικό αυτοκίνητο .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους Σαμιώτες, για τους ΗΡΩΕΣ πυροσβέστες και εθελοντές, που είναι στο σημείο της πυρκαγιάς, καθώς επίσης στη Πολιτική Προστασία του δήμου και της Αντιπεριφέρειας Σάμου για τις ενέργειές τους.

Related posts

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

Αλλαγή σκυτάλης στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου: Η Αγάπη Μαγαλιού η νέα Πρόεδρος

admin

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Φώκου-Λαχανά

admin