Connect with us

Πολιτικά

Χάρης Θεοχάρης: Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα αλλάζει

Published

on

Ομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο 22ο ετήσιο «Capital Link Invest in Greece Forum»

 

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς τομείς της Ελληνικής αγοράς και, κυρίως, στην αναβάθμιση και στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων, στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, στην κατασκευή μαρινών και θεματικών πάρκων» επεσήμανε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας διαδικτυακά στο 22ο ετήσιο «Capital Link Invest in Greece Forum».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «παρά την πανδημία, στην Ελλάδα εγκρίθηκαν οκτώ επενδύσεις, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, με τη διαδικασία του ‘fast-track’, με ποσό που αγγίζει το 1 δις ευρώ.

Περισσότερα από 40 νέα ξενοδοχεία, κυρίως μπουτίκ ξενοδοχεία, άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας είτε μέσω συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων είτε μέσω πλήρους εξαγοράς, αποδεικνύοντας το δυναμισμό της τουριστικής αγοράς και πως οι επενδύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη γύρω από την πλατεία Ομονοίας, την Πλάκα και την Πλατεία Συντάγματος».

Ο  Υπουργός Τουρισμού στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από χρόνια καθυστέρησης, η επένδυση στο Ελληνικό, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ξεπάγωσε και εκτιμάται ότι θα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής  είναι η μοναδικότητα της ακτογραμμής που θυμίζει νησί αλλά και η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης».

Και συμπλήρωσε ότι «οι επενδύσεις σε μαρίνες σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τομέας με μεγάλες δυνατότητες ενώ οι  ευκαιρίες για την ανάπτυξη μαρινών παραμένουν πολλές».

Ο  κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «My Residence-Golden Visa», λέγοντας ότι «η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή για οικογένεια εκτός Ε.Ε., επενδύοντας σε ακίνητα τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ, καθώς και για στρατηγικούς επενδυτές, είναι μεγάλης σημασίας».

Ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας, υπογράμμισε τη σημασία της καλής συνεργασίας του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με μια σειρά φορέων για το επιτυχές άνοιγμα του Τουρισμού. «Ανοίξαμε τον τουρισμό με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που βασίστηκε σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, προετοιμάσαμε πρωτόκολλα υγείας για κάθε οικονομική δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους. Δεύτερον, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που εφάρμοσε τα πρωτόκολλα χωρίς εξαίρεση. Τρίτον, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα ελέγχου και δοκιμών “EVA” για ανίχνευση COVID-19, το οποίο εφαρμόστηκε σε εισερχόμενους τουρίστες, σε κάθε σημείο εισόδου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα παρέμεινε ασφαλής μέσα στο καλοκαίρι και το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν ήρθε γρηγορότερα, αλλά όταν «χτύπησε» και την υπόλοιπη Ευρώπη. Κερδίσαμε βραβεία για τα νησιά μας, για τα ξενοδοχεία μας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για πρώτη φορά βραβεύθηκαν ως ο κορυφαίος φορέας τουρισμού παγκοσμίως».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε στους ξένους επενδυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε και να επενδύσετε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει. Επενδύστε γιατί η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 800 χιλιάδες κρεβάτια ξενοδοχείου, γιατί διαθέτει απευθείας πτήσεις από μεγάλα διεθνή αεροδρόμια προς τους προορισμούς, γιατί αποτελεί 12μηνο τουριστικό προορισμό».

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

ΚΚΕ – Κανένας εφησυχασμός – Καμιά απογοήτευση

Published

on

By

Κανένας εφησυχασμός – καμιά απογοήτευση

Αγώνας τώρα για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων και μεταναστών

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους του Β. Αιγαίου ήταν άκρως αποκαλυπτική και χρειάζεται ο λαός του νησιού μας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Καμιά εμπιστοσύνη δε μπορεί να έχει ο λαός στις υποσχέσεις της κυβέρνησης τη στιγμή που το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι άμεση και φυσική συνέπεια της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στους οποίους και η χώρα μας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, τη στιγμή που αποτελεί «εργαλείο διαπραγμάτευσης» στα παζάρια της Τουρκίας με την ΕΕ.

Καμιά εγγύηση δε μπορεί να δώσει ο Πρωθυπουργός για τη μείωση των ροών (εκτός κι εννοεί τις παράνομες επαναπροωθήσεις), όταν το προσφυγικό είναι σημαντικό κομμάτι της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μια σειρά συμφωνίες της ΕΕ και ιδιαίτερα η συμφωνία με την Τουρκία είναι αυτές που εγκλωβίζουν στα νησιά χιλιάδες ανθρώπους και που τα μετατρέπουν σε νησιά φυλακές απ’ όπου κατά βούληση θα αντλούν εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ισχυρότερων ευρωπαϊκών κρατών.

Όσο για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ που υπόσχεται ο Πρωθυπουργός, είναι σίγουρο ότι θα είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση και θα επιδεινώσει τη ζωή προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων. Είναι σύμφωνο που θα πατήσει στις προηγούμενες απάνθρωπες συμφωνίες και θα συνταχθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και για μια σειρά άλλα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.

Επιβεβαιώνεται ο ρόλος της τοπικής διοίκησης ως βραχίονας της κεντρικής κρατικής πολιτικής προκειμένου να περνά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η κυνική ομολογία «αδειάσματος» των αγώνων και των διεκδικήσεων των Σαμιωτών από το Δήμαρχο Αν. Σάμου τι άλλο δείχνει; Τα περί ΚΥΤ στο «χώρο που υποδείξατε» τι σημαίνουν;

Ο Σαμιώτικος λαός δε χρειάζεται τέτοιους «προστάτες» κι εκπροσώπους. Χρειάζεται να πιστέψει στη δύναμή του και με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα να βάλει φρένο στα απάνθρωπα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συνεχίσει την πάλη του για:

  • Κανένα κέντρο φυλακή πουθενά στο νησί
  • Άμεσο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς την ηπειρωτική χώρα. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και να προωθούνται με γρήγορες διαδικασίες και με ευθύνη του κράτους προς τις χώρες προορισμού τους. εξασφάλιση ανοιχτών αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας.
  • Υπηρεσίες ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όποιας άλλης εγκλωβίζει τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας.
  • Μέτρα για την προστασία προσφύγων – μεταναστών και εργαζομένων στα ΚΥΤ από τον κορονοϊό (μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, εξασφάλιση ατομικών μέσων προστασίας και μέτρα υγιεινής).

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φούρνους και Ικαρία

Σαμιακά6 ημέρες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

COVID-195 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δημοφιλή