Connect with us

Σαμιακά

Χατζηχριστοδούλου προς Στάντζο: Τελικά, θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα ή κοροϊδευόμαστε;

Published

on

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αποδοχή των ανταποδοτικών τελών για το Μεταναστευτικό η δημοτική παράταξη «Ανατροπή» και καλεί τον δήμο να μην τα εισπράξει, καθώς δίνει λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση να διαιωνίσει το πρόβλημα.
Η «Ανατροπή» αναφέρει:

Ανταποδοτικά τέλη για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό: Τελικά, θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα ή κοροϊδευόμαστε;

 

Η “Ανατροπή” εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι, για να λυθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, πρέπει να πάψουμε να δεχόμαστε το «τυράκι» που ονομάζεται «ανταποδοτικά τέλη». Η μέχρι τώρα συναλλαγή  Δήμου και κυβερνήσεων, χωρίς διάθεση επίλυσης του ζητήματος, οδήγησε την κατάσταση στο απροχώρητο σημείο στο οποίο τελματώνεται στις μέρες μας. Με τρόμο διαπιστώνουμε ότι η συναλλαγή αυτή συνεχίζεται ανάμεσα στη νέα Κυβέρνηση και τη νέα Δημοτική Αρχή. Εξηγούμε:

Στη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Οικονομικής Επιτροπής στις 8 Απριλίου 2020 η παράταξη του Δημάρχου πρότεινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να εγκριθεί η επιχορήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ποσού 1.128.750€ που αφορούν ανταποδοτικά τέλη για το έτος 2019, επειδή διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ήταν το μοναδικό μέλος που καταψήφισε την πρόταση και αρνήθηκε αυτήν την εξαγορά. Το ίδιο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση (δια περιφοράς!) του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Απριλίου, αλλά 10 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δ.Σ. μας ενημέρωσε ότι το εν λόγω θέμα αναβάλλεται. Ήδη όπως έγινε γνωστό αυτές τις μέρες, το Υπουργείο συνεχίζει αυτό το «έργο» και θέλει να δώσει και άλλα ανταποδοτικά τέλη 330.285€ για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Τα δεδομένα είναι αμείλικτα: οι στατιστικές μας κατατάσσουν στη 2η θέση πανελλαδικά σε αριθμό διαμενόντων προσφύγων – μεταναστών. Όπως φαίνεται, όμως, αρκετοί επενδύουν στη διαιώνιση του προβλήματος με στόχο τον πλουτισμό. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος να δέχεται τέτοια ανταποδοτικά τέλη. Ο Δήμος, στην πραγματικότητα, εισπράττει χρήματα για να εξαγοραστεί η ανοχή του σε ένα πρόβλημα που τον φτωχαίνει με κάθε δυνατό τρόπο. Με αυτή την στάση του δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να διαιωνίσει το πρόβλημα, δίνοντας πάντα τα «ανταλλάγματά» της.

Ήδη οι εξαγγελίες του Υπουργού από τον Ιανουάριο αποδείχτηκαν ουτοπιστικές. Η αποσυμφόρηση αναβάλλεται διαρκώς: για τέλη της Άνοιξης μιλούσε ο κύριος Μηταράκης, για τέλος καλοκαιριού οι μετέπειτα εξαγγελίες και στην τελευταία συνεργασία με τους Δημάρχους παρέπεμψε το θέμα στο ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ!!!

Λυπούμαστε και τρομάζουμε από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή θέλει αυτά τα χρήματα και αυτής της μορφής τα ανταλλάγματα. Δηλώνει με αυτήν την εκπόρνευση ότι συναινεί στο σχεδιασμό του Υπουργού. Το ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου παραμένει, η υπεραριθμία προσφύγων – μεταναστών παραμένει, η δημιουργία του υπερπληθυσμιακού ΚΥΤ στη Ζερβού εξακολουθεί… Και η Δημοτική Αρχή απλά εισπράττει

Προτείνουμε ο Δήμος να ορθώσει ανάστημα στην κυβέρνηση και κάθε μελλοντική κυβέρνηση και να αρνηθεί τον πειρασμό να εισπράξει τα ψίχουλα με τα οποία έμαθε να εξαγοράζει την ανοχή των τοπικών αρχόντων. Το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας δεν είναι τόσο φτηνό και δεν εξαγοράζεται με 1 εκατομμύριο ανά έτος, το οποίο μάλιστα προβλέπεται να καταλήξει σε τσέπες «ημετέρων»…

 

Την άμεση αντίδραση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου προκάλεσε η ανακοίνωση της «Ανατροπής» για τα ανταποδοτικά τέλη, με τον κ. Στάντζο να απαντά με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

O κ. Στάντζος αναφέρει:

“Λυπάμαι πάρα πολύ συνάδελφε για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς για συναδέλφους σου!

Ο Δήμος δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να αρνηθεί ανταποδοτικά τέλη που αφορούν απορρίματα κλπ. -όπως και δεν τα αρνήθηκε κανένας άλλος Δήμος- το ξέρεις, παρ’ όλα αυτά επιλέγεις να γράψεις αυτά που γράφεις!

Δεν έχουμε δικαίωμα από τον Νόμο να μειώσουμε τα έσοδα του Δήμου και ” ημέτεροι ” για εμάς δεν υπάρχουν, το αποδεικνύουμε καθημερινά. Τα λεγόμενα ” ανταποδοτικά” θα αποδοθούν με αποφάσεις του ΔΣ στην κοινωνία που έχει ταλαιπωρηθεί.

Αυτό δεν αποτελεί κείμενο κριτικής δημοτικής παράταξης, λυπάμαι…

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, να είσαι σίγουρος, και κάποιοι άλλοι ανήσυχοι… τα σχέδια τους για μη επίλυση του ζητήματος θα κάνουμε ότι μπορούμε να αποτύχουν.

Η προσπάθεια διχασμού δεν θα περάσει, παραμένουμε ενωμένοι”.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους

Published

on

By

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και με την συνδρομή και παρέμβαση των κ.κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου Βουλευτού Σάμου, Τριαντόπουλου Χρήστου κεντρικού συντονιστή, Θαλλασινού Θαλλασινού τοπικού συντονιστή αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό που έπληξε το νησί μας, έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με Ένωση Ξενοδόχων Σάμου

Published

on

By

Με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μεταφορών, κ. Νίκο Νύκτα, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Σάμου, κ. Χατζηδημητρίου Γεώργιος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άψογο κλίμα, συζητώντας πολλά θέματα για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και τη δημιουργία δράσεων, έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί και επισήμανε ότι η προσοχή της Περιφέρειας είναι εστιασμένη στη Σάμο, χαρακτηρίζοντας το νησί μας κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ξενοδόχων εστίασε την προσοχή του αντιπεριφερειάρχη στο πολύ σημαντικό θέμα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ και έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το άνοιγμα της Ισραηλινής αγοράς στο νησί μας.

«Η Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου συνεχίζει να εργάζεται με αισιοδοξία και συνεχείς επαφές που ευελπιστούμε πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

50 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν απο Σάμο για Πειραιά

Published

on

By

Αναχώρησαν την Δευτέρα 19 Απριλίου απο την Σάμο, 50 αιτούντες άσυλο με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Στη Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαμένουν 2.803 πρόσφυγες- μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή